NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

RANGADÓT NYERT A PEAC A ZENICA ELLEN

Rangadót nyert a PEAC a Zenica ellen
A PEAC-PÉCS szurkolói dobokkal, dudákkal, zászlókkal felfegyverkezve hajszolták győzelembe a csapatot egy küzdelmes mérkőzésen.
PEAC-PÉCS - Čelik Zenica 59-54 (15-17,14-13,18-14,12-10)

PEAC-PÉCS: Jaeschke 19, Barbour 13, Fűrész 8, Horváth 6, Hutlassa 2
Cserék: Szamosi 6, Czirják 5, Dusanic, Czukor, Kiss

Čelik Zenica: Bajic 14, Bejtic 11, Bogoje 9, Kovacevic 6, Mehmedic
Cserék: Vidovic 8, Rus 6

A bemelegítés során sokaknak feltűnhetett, hogy Csutorás Fanni ma nem játszik, szerencsére "csak" egy betegség szólt közbe, így hamarosan számíthatunk újra a játékára, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!


Horváth Lilla kosarával indult az Adria Liga rangadó, amelyre Kovacevic azonnal válaszolt is. Barbour kapott zseniális bejátszást a palánk alatt, majd Jaeschke talált be (6-2). Bejtic viszont nem engedte elhúzni a PEAC-ot, hárompontossal egy pontra csökkentette a különbséget. A Pécs Horváth Lilla és Amy Jeaschke jóvoltából öt pontos különbséget alakított ki (10-5), ám a bosnyákok büntetőkkel és egy újabb sikeres triplával hamar egyenlítettek a negyed közepén (10-10). Hutlassa Fanni először labdát, majd gyorsindításgólt szerzett, csapatunknak viszont befújták az ötödik csapathibát is ez után, így a Zenica büntetőzhetett (12-11). A sok sikertelen triplakísérlet után Andrea Barbour betalált a vonalon túlról (15-11). A bosnyákok újra büntetőzhettek, ekkor már 7-3 volt a faultarány a pécsiek „javára”. Bajic büntetőivel egyenlített a Celik, majd egy utolsó másodperces dobással át is vette a vezetést a negyed legvégén (15-17).

A második negyedben folytatódott a percek óta tartó pécsi kosárszünet, amelyet Fűrész Dia tört meg a 12. percben, Vidovic azonban újabb triplával válaszolt (17-22). Zseljko Djokics magához is szólította tanítványait. Egy pontra fel jött az időkérés után a PEAC, ám a vezetést nem tudta átvenni (23-24). A Zenica is időt kért, egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól. Tiszta helyzetekből maradtak ki sorra a pécsi távoli dobások, Kovacevic pedig egyedül maradt a palánk alatt (27-30). Hét másodperccel a vége előtt először a PEAC, majd a Zenica is időt kért. Barbour ellen faultoltak, aki értékesítette is a két büntetőjét, az ő pontjaival egy pontos különbséggel mehettek félidei szünetre a csapatok (29-30).

Csapatunk legeredményesebbjei Jaeschke (10) és Barbour (9) volt, a bosnyákoknál Bajic szerzett 10 pontot. A lepattanóharc 16-16-ra állt, a legnagyobb különbség a triplák dobószázalékában mutatkozott, míg a pécsieknek egy hárompontosa volt pontos a 13-ból, addig a Zenica 3/7-et tudott felmutatni. A Zenica 12, míg a Pécs 4 büntetőt dobhatott.


A második félidőre egy sokkal magabiztosabb PEAC lépett ki az öltözőből, keményebb, határozottabb védekezésre váltott. Három perc játék után 36-32-t mutatott az eredményjelző, a Zenica pedig időt kért. A férfias fizikumú Bogojét csak faultok árán tudta megállítani a Pécs, a bosnyákok viszont nem szereztek egyetlen mezőnykosarat sem hét perc alatt. A Celik edzője újra időt kért. Szamosi duplájával már 45-36-ra vezetett a Pécs, ekkor esett be egy újabb bosnyák tripla. Czirják Noémi szép középtávolival válaszolt (47-39). Bogoje újabb faultot harcolt ki a bosnyák palánk alatt (2+1), majd Rus találatával 47-44-re alakult az eredmény.

Az utolsó negyed Szamosi büntetőivel indult, de csak az egyiket dobta be. Sorra kapta a faultokat a Pécs, Szamosinak a harmadik, Barbournak a negyedik hibát ítélték a játékvezetők. Bajic büntetőzhetett (48-46), amerikai centerünk viszont nem engedte közelebb a Zenicát. A játékot ebben az időszakban a kapkodás és a kimaradt ziccerek jellemezték, a lepattanók pedig a bosnyákoknál landoltak. Bejtic újabb duplájával újra két pontra jött fel a Celik (50-48) a negyed közepén. Fűrész Dia gyönyörű kosarat szerzett, majd Horváth Lilla növelte a különbséget, a Zenica időt kért. Bejtic és Bogoje pontjaival megint egy kosárnyi távolságban volt a Celik (54-52), így Zseljko Djokics is kikérte idejét 5-1-es faultaránynál. Bejtic két büntetőt értékesített, a bosnyákok pedig folyamatosan reklamáltak. Két percen belül két támadót fújtak Dusanics ellen. Amy Jeaschke viszont nem hibázott (58-54). Zseljko Djokics épp egy perccel a vége előtt újra időt kért, csapatunk pedig betartotta utasításait, türelmesen kijátszotta támadóidejét, Czirják Noémi ellen faultoltak a vendégek. Ifjú irányítónk az egyik büntetőjét értékesítette, a Zelice pedig már nem talált be, így a PEAC 59-54-re nyerte meg a rangadót, és szerzett nagyon fontos győzelmet az Adria Ligában.
Zseljko Djokics: "Ha megnézzük a statisztikát, látszik, hogy nem volt annyira szörnyű meccs. Nekünk 43 kétpontos kísérletünk volt, az ellenfélnek csak 27, több lepattanót is szedtünk, tehát a játék alap mutatóiban jobbak voltunk, de nem találtuk a ritmust, a dobások nem mentek be. Főleg a távoliakkal volt gond, 18-szor dobtunk rá, de csak 1-szer találtunk be, pedig ezek kidolgozott helyzetek voltak, ha meg lett volna a ritmusunk ezekre a dobásokra, más meccs lett volna. Volt olyan idő régebben, hogy ilyenkor lehet pánikba estem volna és kikérem gyorsan az időket, hogy felrázzam a csapatot, de tudtam, hogy nem erre lesz szükség ma és megtartottam az időkéréseket végjátékra. Így volt lehetőségünk időt kérni kulcspillanatban, amiből talán a fő momentum az volt, amikor Amy időkérésünk után könnyen dobott 2 pontost palánk alól az utolsó percben, mert a rajta védekező 10-es számú bosnyák már 4 faulttal állt, ki tudtuk használni ezt a helyzetet. Lényeges, hogy ez a fiatal csapat elkezdett megnyerni ilyen fontos meccseket, még úgy is, hogy a játék nem megy annyira, vagy a dobások nem sikerülnek, de még is kitartóan harcolnak a végéig és győzni tudnak. Nagy segítséget jelentettek a mai napon a szurkolóink is, akik végig sokat tettek azért, hogy fenntartsák ezt a tüzet a csapatban, köszönjük nekik!"
Statisztika »
Képgaléria »

FIGYELEM!

Felhívjük a PEAC-PÉCS szurkolóinak figyelmét, hogy november 21.-én, este 19 órától szurkolói ankét kerül megrendezésre. Helyszín a Pécsi Püspöki Pincészet. Vendégek Zseljko Djokics és néhány általa kiválasztott játékos lesz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

További információ az esemény Facebook oldalán »

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva