PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

RANGADÓT JÁTSZUNK ZALAEGERSZEGEN

Rangadót játszunk Zalaegerszegen
Szombaton 17 órai kezdettel Zalaegerszegen lépünk pályára, a tabellán közvetlenül előttünk álló ZTE NKK otthonában.
Idén is igen jó szezont futnak a zalaiak, de nincs is ebben semmi meglepő, tekintettel arra, hogy remek csapatuk van, kiváló légiósokkal, jó magyarokkal és elsőrendű edzővel. Ennek köszönhetően pillanatnyilag a negyedik helyen állnak Horti Dóráék. A papíron jóval nagyobb játékerőt képviselő CMB Cargo Uni Győrt például oda-vissza legyőzték Gáspár Dávid tanítványai, de vesztesen hagyta el a zalai csarnokot a KSC Szekszárd és a DVTK együttese is, így nyugodtan mondhatjuk, hogy szinte bevehetetlen várat alkot női vonalon is az egerszegi aréna. A tabellán elfoglalt helyezések alapján azonban egy nem feltétlenül bekalkulált vereség becsúszott Hortiéknak, ám az idei évre alaposan átalakult Cegléd otthonában talán annyira nem is volt meglepő botlás a ZTE NKK veresége. Az előző fordulóban Szekszárdon Maltsi és Horti nélkül is hatalmas küzdelemre késztették a szekszárdiakat, egy szoros végjátékban maradtak alul 64-58 arányban a zalaiak. Ez mindenképpen hízelgő eredmény a ZTE NKK-ra nézve, mert belül maradtak azon a különbségen, amennyivel otthon legyőzték Zeljko Djokic csapatát, így összevetésben jobbak lehetnek a tolnaiaknál. Ráadásul azt az Evantia Maltsi-t nélkülözve érték el ezt a szoros eredményt, aki szezon közben érkezve óriásit lendített a zalaiakon. Az európai női kosárlabdázás egyik legnagyobb ikonja, a 40. életévét tavaly betöltő, rutinos görög játékos 6 meccsen öltötte magára a zalaiak mezét, és pontátlagok tekintetében az egerszegiek legjobbja 16,8 ponttal. Nehéz őt megállítani, amellett, hogy igazi vezér típus, nem csak a pontszerzésben jeleskedik, de figyelemre méltó teljesítménye a lepattanók megszerzésénél és a gólpasszoknál is. Az utóbbi időszakban sérüléssel küszködött, de a múlt heti, szekszárdi mérkőzésre már a hírek szerint felépült, csak a szerepeltetését nem kockáztatta Gáspár Dávid, így ott nem is került pályára.

Ősszel egy hosszabbításos derbit játszottunk a ZTE NKK-val Pécsett, 81-68 arányban nyertük meg a mérkőzést úgy, hogy Simon Zsófira nem számíthatott a szakvezetésünk ujjsérülése miatt. A vendégek legeredményesebbje Koizar volt, 26/15 pontot dobott, a többiek nem jutottak náluk tíz pont fölé. A zalaiaknál ekkor még Harrison pattogtatott, később az ő helyére érkezett a Maltsi a bedobó posztra. Nálunk Julie Vanloo (29/21) rukkolt elő akkor káprázatos teljesítménnyel, és dobott annyi triplát, amennyit korábban még senki sem a PEAC-PÉCS mezében.

Ha szombaton este sikerülne nyernünk Zalaegerszegen, a PEAC-PÉCS-nél most egy győzelemmel többet jegyző zalaiak otthonában, akkor – természetesen a hátralévő mérkőzések kimenetelének függvényében – akár még előkelőbb helyekre is megnyílhat a csapatunk útja. Egy pécsi győzelem igazi bravúr lenne a fentebb leírtak tekintetében a sporttörténelem tizennyolcadik ZTE-PEAC összecsapásán, főleg mert meglehetősen régen, utoljára 2016-ban tudtunk nyerni a zalai megyeszékhelyen.

A ZTE NKK – PEAC-PÉCS mérkőzésről szombaton 17 órától a zalasport youtube oldalán élő közvetítést láthatnak az alábbi linken:
https://youtu.be/f7bWGyEwqc4

Katarina Tetemondová állt kameránk elé a szerda esti edzés után


« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva