NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

RANGADÓ JÖN KEDDEN A DVTK ELLEN

Rangadó jön kedden a DVTK ellen
A bajnoki rajtot követően nem sokat kell várni szurkolóinknak az első pécsi bajnoki rangadóra, a harmadik fordulóban a DVTK együttesét fogadjuk Pécsett, méghozzá kedden 18 órai kezdettel!
Nézzük mire számíthatunk! Ami mindenképp előny a vendégcsapat számára az az, hogy nem az első kiélezett, rangadóként aposztrofált mérkőzésükre készülhetnek. A nyitófordulóban, a Ludovika Csata otthonában a rendes játékidő 66-66-os döntetlenje után hosszabbításban maradt alul Földi Attila együttese, majd a hétvégi fordulóban sima, már-már fölényes győzelmet arattak Győrben a miskolciak. Ez utóbbi mindenképp meglepetés kategória, tizennégy pontos vendégsikerre előzetesen nem sokan számítottak (78-92).
   
A fentiekből is látszik, hogy kulcs lehet ellenük a jó védekezésünk, hiszen a Csata ellen 45 perc alatt 69 pontig jutottak a vereséggel zárult összecsapáson, Győrben pedig 56%-os mezőnydobással 92 pontot szereztek Medgyessyék. Nem lesz teljesen ismeretlen számunkra az idei DVTK, hiszen a szekszárdi Sió kupán már találkozott a két együttes a felkészülés kezdetén, akkor 73-71-re legyőztük a piros-fehéreket, de az első tétmeccsünk óta nyilván sokat alakult, fejlődött mindkét gárda játéka. Számunkra jelen pillanatban a legnagyobb fejtörést sérültjeink állapota okozza, hiszen kis túlzással egészen a feldobásig nem tudhatjuk ki az, aki bevethető lesz az adott mérkőzésen.
   
Igazán pikáns párharcon dobják fel a labdát kedden este, amelyen ezernyi okunk van a visszavágásra! Hiszen csak a legutóbbi idényben Miskolcon hosszabbításos derbi során veszítettünk, Pécsett pedig 66-71 állt negyven perc után az eredményjelzőn. A Magyar Kupa elődöntőn ugyancsak 5 pont döntött a piros-fehérek javára (45-50), majd a rájátszásban példátlan módon a Covid miatt 20-0-al írják jóvá a DVTK-nak az első felvonást, Pécsett pedig 84-81-re maradtunk alul a pocsékul sikerült végjátékban. Eddig 33 Pécs-Diósgyőr meccsen mindössze tízszer nyertünk, épp itt lenne az ideje a javításnak!
   
Ami biztos mindkét csapat a győzelemre hajt, a miskolciak is nyerni jönnek Pécsre, Sarok Nikiék pedig itthon akarják tartani a két pontot, így aztán semmi sem állhat útjába egy jó kis rangadónak. Bízunk benne, hogy a lelátón is minél többen részesei szeretnének lenni a keddi meccsnek, minden szurkolót szeretettel várunk!
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - NEVE DAVID RAMLA EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Utoljára 2017. novemberében tudott nyerni Európa Kupa csoportmeccset csapatunk, amely majd négy év után egy nagy győzelemmel indította az idei főtáblát. Videós visszatekintőnkben egy csokorra valót hoztunk a legszebb jelenetekből a Ramla elleni diadalból.

© Minden jog fenntartva