NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

RANGADÓ JÖN KEDDEN A DVTK ELLEN

Rangadó jön kedden a DVTK ellen
A bajnoki rajtot követően nem sokat kell várni szurkolóinknak az első pécsi bajnoki rangadóra, a harmadik fordulóban a DVTK együttesét fogadjuk Pécsett, méghozzá kedden 18 órai kezdettel!
Nézzük mire számíthatunk! Ami mindenképp előny a vendégcsapat számára az az, hogy nem az első kiélezett, rangadóként aposztrofált mérkőzésükre készülhetnek. A nyitófordulóban, a Ludovika Csata otthonában a rendes játékidő 66-66-os döntetlenje után hosszabbításban maradt alul Földi Attila együttese, majd a hétvégi fordulóban sima, már-már fölényes győzelmet arattak Győrben a miskolciak. Ez utóbbi mindenképp meglepetés kategória, tizennégy pontos vendégsikerre előzetesen nem sokan számítottak (78-92).
   
A fentiekből is látszik, hogy kulcs lehet ellenük a jó védekezésünk, hiszen a Csata ellen 45 perc alatt 69 pontig jutottak a vereséggel zárult összecsapáson, Győrben pedig 56%-os mezőnydobással 92 pontot szereztek Medgyessyék. Nem lesz teljesen ismeretlen számunkra az idei DVTK, hiszen a szekszárdi Sió kupán már találkozott a két együttes a felkészülés kezdetén, akkor 73-71-re legyőztük a piros-fehéreket, de az első tétmeccsünk óta nyilván sokat alakult, fejlődött mindkét gárda játéka. Számunkra jelen pillanatban a legnagyobb fejtörést sérültjeink állapota okozza, hiszen kis túlzással egészen a feldobásig nem tudhatjuk ki az, aki bevethető lesz az adott mérkőzésen.
   
Igazán pikáns párharcon dobják fel a labdát kedden este, amelyen ezernyi okunk van a visszavágásra! Hiszen csak a legutóbbi idényben Miskolcon hosszabbításos derbi során veszítettünk, Pécsett pedig 66-71 állt negyven perc után az eredményjelzőn. A Magyar Kupa elődöntőn ugyancsak 5 pont döntött a piros-fehérek javára (45-50), majd a rájátszásban példátlan módon a Covid miatt 20-0-al írják jóvá a DVTK-nak az első felvonást, Pécsett pedig 84-81-re maradtunk alul a pocsékul sikerült végjátékban. Eddig 33 Pécs-Diósgyőr meccsen mindössze tízszer nyertünk, épp itt lenne az ideje a javításnak!
   
Ami biztos mindkét csapat a győzelemre hajt, a miskolciak is nyerni jönnek Pécsre, Sarok Nikiék pedig itthon akarják tartani a két pontot, így aztán semmi sem állhat útjába egy jó kis rangadónak. Bízunk benne, hogy a lelátón is minél többen részesei szeretnének lenni a keddi meccsnek, minden szurkolót szeretettel várunk!
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva