NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

„RAJTUNK MÚLIK, KOSÁRÜNNEP LESZ-E”

„Rajtunk múlik, kosárünnep lesz-e”
Vasárnap 17 órától a Sopron ellen lép pályára idegenben a PEAC-PÉCS. A rangadó előtt Zseljko Djokiccsal beszélgettünk.
Egy Sopron-Pécs mérkőzés örökrangadó, akármi is történik egyik vagy másik csapatnál, ez a találkozó soha sem lehet lefutott. A tavalyi kupagyőztes Uniqua Euroleasing Sopronnál komoly változások történtek a nyáron. Az előző szezonból maradó magyar mag, Fegyverneky, Zavecz és Krnjics mellől távozott többek között Czank, Horti, Kuraszova, és Németh, Fűrész Diána pedig nálunk folytatta pályafutását. Helyükre két új, és egy régi légiós érkezett: a szerb válogatott Jelena Milovanovics, a Vasasból Anita Teilane lett center, és a WNBA-ben szereplő fiatal amerikai hátvéd, Shenise Johnson, aki vasárnap érkezik Sopronba, és csapatunk ellen már pályára is léphet. A magyar játékosok közül visszatért Sopronba a válogatott bedobó, Zsovár Orsolya, a Vasastól pedig az irányító Pál Szandrát szerződtették Székely Norberték.

Zseljko Djokics sem hétköznapi ellenfélként gondol a Sopronra. „A Sopron elleni meccseket mindig jobban várom, nagy hagyományuk volt ezeknek a rangadóknak, mindig kosárlabdaünnepek voltak. Az, hogy most kosárünnep lesz-e vagy sem, elsősorban rajtunk múlik, mi tehetjük azzá” – mondta el vezetőedzőnk. Bár a PEAC-PÉCS bajnoki újonc, a pécsi hagyományokat követve készült a rangadóra. „Ugyanúgy készülünk rá, mint a régi szép időkben. A Sopron 4-5 Euroliga szintű játékossal rendelkezik, mi nem, de velük kell tudnunk felvenni a versenyt. Akkor is, ha még az alapozásból jövünk, még mindig nincs olyan formában a csapat, ami az ilyen rangadókhoz kellene, de a Sopron is ugyanebben a cipőben jár.” A korai felkészülési találkozón kívül, amelyet a PEAC a Partizannal játszott, fiatal csapatunk még nem mérte össze erejét Euroliga szintű klubbal, épp ezért megjósolhatatlan, hogyan lesz képes felvenni a versenyt. „A csapatomtól azt kértem, hogy ezen a nagyon fizikális találkozón ne lépjen hátra, hanem vegye fel a kesztyűt a Sopronnal, Milovanoviccsal, Fegyvernekyvel, Krinjiccsel, akik nagyon kemény, erős fizikumú játékosok. A Sopron idén nem csak a magyar bajnokság, de talán az Euroliga egyik legjobban védekező csapata is lesz, olyan védőspecialistákkal, mint Fegyverneky, Zavecz vagy Zsovár. Milovanovics a Sopron igazi vezére, ő is szeret keményen, állandóan a provokáció határán játszani. Ezért nem lesz egyszerű támadni a Sopron ellen.” A Sopron-Pécs találkozók mindig komoly taktikai ütközetek is voltak, ez most sem marad el vezetőedzőnk szerint. „Székely Norbit kiváló edzőnek tartom, évek óta a Sopron edzője, ami mindig jót tesz egy csapatnak, hiszen saját játékszisztémát alakíthatott ki. Nagyon örülök, hogy újra nagy taktikai csatát vívhatunk!

A mérkőzés 17 órakor kezdődik Sopronban.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva