PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

PÉCSETT A DVTK GYŐZÖTT

Pécsett a DVTK győzött
Visszavágott az otthoni vereségért a Diósgyőr egy olyan meccsen, ahol jelentős különbség mutatkozott a két csapat cseresora között.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Aluinvent DVTK
Aluinvent DVTK

Pécsi kosarakkal indult a mérkőzés, Imovbioh majd Mandic talált be (4-0). Több kihagyott vendéghelyzet után az ex-pécsi Zele Dorina egy hárompontos formájában megszerezte a vendégek első pontjait. Jó iramú, magas intenzitású, folyamatos játékot hozott az első néhány perc, remekül céloztak a csapatok (5. perc 15-12), pécsi oldalon Wentzel Nóra is feliratkozott a pontszerzők közé két szép találatával. Ezután megtorpant a támadójátékunk, a piros mezesek pedig Brewer és Bach találatával fordítottak (15-16). Hiába kért időt Gabriel Carrasco, a DVTK-nál Szabó talált be a 6,75-ön túlról, tovább növelve csapata előnyét, sőt a miskolciak 9-0-s sorozata nyomán 15-21-re módosult az állás. Roberson próbálkozásai rendre kifelé perdültek, szerencsére Sanja Mandic szíve helyén volt és bevágott egy hárompontost, így 18-21-el fordultak a csapatok a második játékrészre.

Felváltva estek a kosarak, irányítónk, Mandic már tíz pontnál járt, de a vendégek tartottak előrébb, Bach pontos hármasával 20-26-ra alakította az állást. Próbált szigorítani a védekezésén csapatunk, a mai napon rosszul célzó Roberson helyére pedig jól szállt be Rasheed, aki két egymás utáni találatával egyenlített a negyed derekán (26-26). A büntetőké lett a főszerep a következő szakaszban, 29-30-as állás után a friss junior bronzérmes, a bátran játszó Wentzel Nóri vágott be egy triplát, amivel ismét vezettünk (16. perc 32-30). Nem sokáig tartott ez az állapot, Zele Dorina egyenlített, majd Brewer talált be palánk alól. Erőre kapott a DVTK, a mi dobásaink pedig rendre kifelé pattantak. Peckova hárompontosával meglépett a vendéggárda öt ponttal, a különbséget sikerült két pontra lefaragni a nagyszünetre (38-40).

Rasheed Rita triplája nyitotta a kosarak sorát, majd felváltva találtak a gyűrűbe a csapatok, így hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. Zele Dorina nagyon élt, sajnos rendre szabadon is hagytuk dobni, második hármasa is beesett, amivel két pontra nőtt a piros-fehérek előnye (45-47). Az iramra nem lehetett panasz, jól céloztak a csapatok közelről és távolról is. Az addig kosarat sem szerző Fontenette lépett elő vezérré a DVTK-nál, Gabriel Carrasco időt is kért az amerikai harmadik duplája után (28. perc 54-58). Hullámvölgybe kerültünk, elmaradtak a taktikai faultjaink is, hagytuk a diósgyőrieket játszani, Fontenette pedig tovább mozdította csapatát. Buta hibáink miatt nem tudtunk előrébb kerülni, egyszer a labdával léptünk ki a pályáról, máskor pedig a támadóidőnk járt le. A záró játékrészre hat pontos miskolci vezetést mutatott az eredményjelző (56-62).

Zele Dorina és a ma este szintén ponterős Rasheed Rita váltott kosarat (mindketten 17-17 pontig jutottak), de a védelmünk továbbra is sebezhető volt, Nagy Dóra a DVTK kilencedik hármasát is bevágta (60-67). Nem tudtunk közelebb kerülni, sőt egy emberelőnyös helyzetnél Brewer is betalált a 6,75-ön túlról, Gabriel Carrasco időkéréssel próbált ismét beavatkozni a játékba 64-72-nél, amikor öt és fél perc volt a lefújásig. Mandic kísérletét szippantotta magába kisebb gondolkodás után a gyűrű, amivel közelebb kerültünk, majd Imovbioh negyedik személyi hibája miatt bosszankodhattunk. Elúszni látszott a hajó, két miskolci találat után nyolc pontra nőtt Stefan Svitek csapatának előnye, amikor két perc volt hátra (68-76). Vucurovic adta el a labdát, ami után tényleg eldőlt a meccs. A vége 76-70 arányú DVTK győzelem, de ebben a meccsben benne volt a pécsi győzelem lehetősége is.

PEAC-PÉCS – ALUINVENT DVTK 70-76 (18-21, 20-19, 18-22, 14-14)
Pécs, 450 néző. V.: Pálla, Frányó, Kulcsár
PEAC-PÉCS: Mandic 16/6, Wentzel 7/3, Rasheed 17/3, Vucurovic 6, Imovbioh 15. Csere: Licskai 5/3, Roberson 4, Tenyér -, Szücs R. -. Edző: Gabriel Carrasco
DVTK: Nagy 7/3, Fontenette 13/3, Bach 4, Zele 17/9, Melnika 4. Csere: Peckova 7/3, Brewer 11/3, Szabó 13/9. Edző: Stefan Svitek

« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva