NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

ÖT ÉVE NEM LÁTOTT SIKER, ÉS HARMADIK HELY AZ ALAPSZAKASZ VÉGÉN

Öt éve nem látott siker, és harmadik hely az alapszakasz végén
Parádés küzdőszellemmel, nagy csatában sikerült legyőznünk az EuroLigás Szekszárdot, ezzel megszereztük az alapszakasz harmadik helyét, így a Ludovika FCSM Csata ellen jövő pénteken a négy közé jutásért kezdjük a rájátszást.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd

Nagy tét mellett aránylag szép számú közönség előtt kissé megilletődötten kezdtünk, még a biztosnak gondolt büntetőink is kimaradtak, ellentétben a túloldallal, amelynek volt néhány hiányzója a mai meccsen. Határozottan rajtolt a zónavédekezéssel nyitó vendéggárda, nem telt el két perc és 0-7 állt az eredményjelzőn, Milic, Mányoky és Friskovec találatával. Első kosarunkat Ty Marshall jegyezte, majd Chelsea Nelson ziccerezhetett. A folytatásban is dominálni tudott a KSC, a negyed derekán 8-16 állt a táblán, jobban szedték a lepattanókat is a kék mezes vendégek, de a sok eladott labdánk is közrejátszott az eredmény alakulásában. Nem volt már két perc a negyed végéig, amikor Friskovec triplájával 10-23 állt a táblán. Az első játékrész a három hármast is elsüllyesztő szekszárdiak tizenegy pontos vezetésnél ért véget (14-25).
   
Dacára a rosszul mutató eredményjelzőnek, a harcosságunk végig átlag feletti maradt, és Wentzel Nóri révén beesett az első triplánk, majd Kiss Virág is betalált közelről, alig két perc elteltével hat pontra faragtuk a hátrányunkat (19-25). A vendégek időkérését követően Sarok Niki két büntetőt értékesített, amire Mányoky egy könnyű kosárral felelt odaát (21-27). Friskovec adott új lendületet övéinek, öt pontjával 23-32-re módosult az állás. Úgy tűnt csak egy időre tudtunk közelebb zárkózni, a negyed derekán Csirke Ferenc időt kért, amikor ismét 11 volt közte (25-36). Kemény küzdelem folyt a pályán, minden egyes találatért meg kellett küzdenünk, de a Szekszárd rendre visszaverte felzárkózási kísérleteinket (19. perc 33-43). Ilina Selcova vágott be egy hármast a sarokból, majd Nikola Dudásová betörése után 38-43-nál vonulhattak öltözőbe a csapatok.
   
Nikola Dudásová hárompontosa vezette fel a harmadik játékrészt, majd nem sokkal később Wentzel Nóri közelijével egyenlítettünk (43-43). Sokáig nem örülhettünk, Studer és Milic találataival öttel járt előrébb a KSC, ráadásul Chelsea Nelson negyedik személyi hibáját is összeszedte. Kiss Virág közelijével zárkóztunk a zónázó vendégek ellen, de mivel hamar meglett az öt csapatszemélyink, büntetőzhettek Goreeék (24. perc 45-50). Nikola Dudásová dudaszóra behintett egy triplát, majd Mányoky sportszerűtlen hibája után dobhattunk kettőt, sajnos mindkét szabaddobás kimaradt. Ennek ellenére sikerült megfordítanunk a mérkőzést, Sarok Niki 6,75-ön túlról eleresztett labdája hullt csont nélkül a gyűrűbe (51-50). Felváltva vezettek a csapatok a jó iramú mérkőzésen, Kiss Virág is betalált távolról, majd egy szépen kivédekezett szekszárdi támadás után Ty Marshall kígyózott be a palánk alá, és duplájával 62-58-ra vezettünk, amit Ty Marshall azonmód megtoldott egy extra hárompontossal, 65-58-nál ért véget a harmadik játékrész.
   
Ivana Brajkovic dudaszóra bedobott egy már-már elveszettnek tűnt labdát, de Mányokí válaszolt (67-60). Tíz pontos előnnyel fordultunk az utolsó hat percre, csigalassúsággal haladt az idő, majd Dudásová harmadik hármasánál robbant a csarnok (74-61)! Öt perc alatt mindössze három pontot engedélyeztek a szekszárdiaknak Kiss Virágék, remekül működött a pécsi védelem! A ma este óriásit játszó Ty Marshall indult meg Chelsea Nelson által megszerzett labdával, szinte hihetetlen, de 15 ponttal vezettünk ekkor (76-61). Büntetőkkel gyarapította pontjait a kék mezes gárda, de egyre kevesebb esélyük maradt, hogy közelebb jöjjenek. Egy perc 54 másodperccel a vége előtt 80-64 állt az eredményjelző táblán. Kikérte utolsó idejét is a vendégcsapat, jött is egy tripla Studertől, majd Friskovec is büntetőzhetett, de ez már mind hiába! Utoljára öt esztendeje tudtuk legyőzni a tolnaiakat, így talán még többet mond ez a siker. Végül 80-69-re legyőztük az Atomerőmű KSC Szekszárdot és ezzel harmadik helyen zártuk az alapszakaszt!
   

NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd 80-69 (14-25, 24-18, 27-15, 15-11)
Pécs, 800 néző. V.: Tóth Cecília, Frányó Péter, Varga-Záray Katalin
   
NKA Universitas PEAC: Szücs -, Wentzel 9/3, Marshall 21/3, Nelson 8, Kiss 13/3. Csere: Dudásová 19/9, Selcova 3/3, Simon -, Sarok 5/3, Brajkovic 2. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 15/6, Friskovec 12/6, Mányoky 8/3, Goree 8, Milic 11. Csere: Krnjic 12, Bálint 3/3, Holcz -. Edző: Zeljko Djokic, Horváth Zsófia
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a lányoknak, ez az ő pillanatuk, és köszönöm szépen a szurkolóknak, hogy egész szezonban mellettünk álltak. A harmincötödik mérkőzésüket játszottuk az évadban, a maival lezárult a bajnokság alapszakasza, és elértük a kitűzött célunkat, harmadikok lettünk, ami fantasztikus. A lányok nagyszerű sikert vittek véghez, és ez igaz a Szekszárd elleni mérkőzésre is, de pont a tavalyi szezonban kellett megtanulnunk, hogy vajmi keveset ér, ha a rájátszásban kudarcot vallunk. Mondtam is a lányoknak, hogy ez most az ő pillanatuk, az ő napjuk, élvezzék ki, de holnaptól teljes mértékben a Csatára fogunk összpontosítani. Ami a mai meccset illeti, örülök, hogy végre le tudtuk győzni a Szekszárdot, de nem szabad elmennünk amellett, hogy egy nappal többet pihenhettünk, több volt a hiányzójuk, ez viszont semmit nem von le a lányok érdeméből, mert negyven percen át maximálisan koncentráltak. Annak ellenére, hogy nem jól kezdtünk, nem csuklottunk össze az ellenfél tizenhárom pontos vezetésénél sem, pedig ezt sok más csapat megtette volna, felálltunk, és a második félidőt mi uraltuk, főleg miután kiütköztek a fáradtság nyomai a szekszárdi játékosokon. Fantasztikus eredmény a harmadik hely, de helyén kell kezelni, mert az igazi bajnokság most kezdődik el.
Nikola Dudásová: Végtelenül büszke vagyok a csapatra, igazi kollektív teljesítmény volt ez a mai. Mostantól kezdve a Csatára koncentrálunk, be szeretnénk jutni a négy közé, ahhoz pedig úgy kell játszanunk, mint ma.
   
Horváth Zsófia: A támadólepattanókat leszámítva jól teljesítettünk a mérkőzés első felében, megvalósítottuk, amit szerettünk volna, megállítottuk az ellenfél gyorsindításait, utána viszont kijött rajtunk a fáradság, ami érthető, hiszen két napja játszottunk legutóbb. Egy hetünk van visszaszerezni az igazi, szekszárdi formánkat.
Studer Ágnes: Jól kezdtük a mérkőzést mind védekezésben, mind támadásban, és ez így is maradt, amíg bírtuk szuflával. A második félidőre viszont nagyon elfáradtunk, a PEAC viszont jól védekezett, és bedobta a helyzeteit – velünk ellentétben.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva