NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

ÓRIÁSI GYŐZELEM EGY ÓRIÁSI MÉRKŐZÉSEN!

Óriási győzelem egy óriási mérkőzésen!
Őrült egy mérkőzés volt, annyi szent, a dobópárbajból az NKA Universitas PEAC jött ki jobban, így megvan az első győzelem az Európa Kupa csoportkörében!
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
90 : 83
Neve David Ramla
Neve David Ramla

Szépen megtelt a lelátó a feldobásra, több baranyai településről is érkeztek gyerekek, illetve a pécsi postások is megtisztelték jelenlétükkel a mérkőzést. Az első kosarat Kelsey Mitchell szerezte, de nem sokáig kellett várnunk az első pécsi pontokra sem, Wentzel Nóri 2+1-ével 3-2 állt a táblán. Négy perc telt el, és mindhárom amerikai nagyágyúja beköszönt a Neve David Ramlának, mi fokozatosan lendültünk bele, a kicsit talán megilletődőtt rajt után. Mindkét csapat jó százalékkal célzott, így igazán élvezte a látottakat a Lauber publikuma. Kiss Virág vezérletével 18-14-re elléptünk. Igyekeztünk odatenni magunkat védekezésben is, felvettük a harcot a lepattanóknál, így az első tíz perc után négy pontos előnnyel fordulhattunk (24-20).
   
Jól indult a második negyed, Wentzel Nóri sarokból bevágódó hárompontosa, majd egy kivédekezett izraeli támadás után Ilina Selcova indítás utáni ziccerével 29-20-ra vezettünk. Időt kért a Ramla vezetőedzője, ami után egy kisebb triplacsata kerekedett, Mitchellék háromszor, mi pedig Ilina Selcova révén egyszer voltunk eredményesek (14. perc 32-28). Villámgyorsan odalett az előnyünk, most Csirke Ferencen volt a sor, ami az időkérést illette. Nem adtuk ki a vezetést a kezünkből egyelőre, sőt, Cannon is összeszedte harmadik személyi hibáját (38-33). Egy jó szakaszt hagytunk magunk mögött, fél perc alatt dobtunk öt pontot (43-35), jól működött a csapatjáték, ám odaát Kelsey Mitchell rendre megvillantotta zsenialítását. A félidő 50-42-nél érkezett el, egy igazi, extra közönségszórakoztató húsz percen voltunk túl, ragyogó dobószázalékkal értük el a félszáz pontot, kérdés, hogy a tizenöt perces szünet után mennyibben változik meg a játék.
   
Ment az adok kapok, már ami a kosarakat illeti. Ránézve a statisztikákra, nálunk Wentzel Nóri 17/6 pontnál járt, a WNBA sztár Kelsey Mitchell pedig 18/6-nál (23. perc 54-49). Kicsit alábbhagyott a lendület mindkét oldalon, jött pár célt tévesztett dobás, miközben a Ramla vészesen zárkózott (56-53). A legjobbkor jött Nikola Dudásová hárompontosa, majd Chelsea Nelson ütött oda Hannounnak kosárszerzés közben, ez volt az amerikai légiósunk harmadik hibája. Néhány figyelmetlenség elég volt és a 28. percben egy pontra csökkent az előnyünk (61-60). Agresszíven letámadott a Ramla, megnehezítve már a labda felhozatalát is, de Ilina Selcova triplája némi lélegzetvételhez juttatta az NKA Universitas PEAC csapatát (64-60). Baron válaszolt a 6,75-ön túlról, majd egy elrontott támadásunk után Cannon büntetőből egyenlített (64-64). Át is vette a vezetést a Ramla, de a harmadik negyed végén a slusszpoén Dudasováé volt, aki egy triplával beállította a 69-67-es eredményt.
   
Cannon lendült bele és vezérletével ismét a Ramlánál volt az előny a záró tíz perc elején, nekünk az első percekben nem ment a mezőnydobás, félő volt, hogy felőröl minket az ellenfél. De ismét jött az extázisban játszó Nikus Dudásová egy szemtelen, dudaszós triplával, amit Mitchellről dobott (73-71)! Kemény csata zajlott a pályán, közben egyre többet hibáztunk is, négy perccel a vége előtt Mitchell 2+1-es kombinációja után megint vezetett a Ramla (77-78). A közönség űzte-hajtotta Kiss Virágékat, zúgott a Hajrá Pécs, két és fél perccel a lefújás előtt 79-79 állt a táblán. Fáradni látszott már mindkét csapat, de a mieink szíve a helyén volt! Wentzel Nóri remek tempója után labdát szereztünk, amiből Chelsea Nelson szerzett két pontot, de harsant a síp, jöhetett a büntető is! Bement az is, majd a végjáték egyik hőse lett Chelsea Nelson a kosaraival, az utolsó egy percre 87-81-el fordultunk. Mitchell egyéni show-jával zárkózott a Ramla, majd elizgultunk egy támadást, viszont ismét hozzánk került a lehetőség! Wentzel Nóri két jó büntetője után 89-83 állt a táblán az izraeli vezetőedzőnő pedig kikérte utolsó idejét 29 másodperccel a vége előtt, de már nem tudott fordulatot vinni a meccsbe, amelyet hatalmas közönségsikert aratva megnyertek lányaink!

NKA UNIVERSTIAS PEAC – NEVE DAVID RAMLA 90-83 (24-20, 26-22, 19-25, 21-16)
Pécs, 1 000 néző.
V.: Bojan Jovanic (BIH), Kresimir Katic (CRO), Danijela Cankovic (CRO)
   
NKA UNIVERSITAS PEAC: Dudásová 18/9, Wentzel 23/6, Marshall 1, Nelson 18, Kiss 13/3. Csere: Szücs 9/6, Sarok -, Selcova 8/6. Edző: Csirke Ferenc
NEVE DAVID RAMLA: Mitchell 25/9, Baron 19/12, Eisner 3/3, Johnson 8/3, Cannon 20. Csere: Shalom 2, Hannoun 5/3. Edző: Shira Haelion, Oren Avraham Lamm
   
Wentzel Nóra: Nagyon nehéz, fizikális mérkőzés volt. Csapatként játszottunk, ezért tudtunk nyerni. Védekezésben voltak ugyan hibáink, de többé-kevésbé megoldottuk ezt a részét, ugyanakkor a győzelmet a hatékony támadójátékunknak köszönhetjük inkább.
Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatnak, gratulálok a szurkolóknak, fantasztikus hangulat volt. Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk, én már előre megtippeltem, hogy ma valószínűleg nem a védekezésünkkel fogunk nyerni, hanem a jó előre játékunkkal. Az mutatja a csapat erejét, hogy a második félidőben kétszer fordítottak, és mindig vissza tudtunk jönni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - NEVE DAVID RAMLA EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Utoljára 2017. novemberében tudott nyerni Európa Kupa csoportmeccset csapatunk, amely majd négy év után egy nagy győzelemmel indította az idei főtáblát. Videós visszatekintőnkben egy csokorra valót hoztunk a legszebb jelenetekből a Ramla elleni diadalból.

© Minden jog fenntartva