NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

ÓRIÁSI GYŐZELEM EGY ÓRIÁSI MÉRKŐZÉSEN!

Óriási győzelem egy óriási mérkőzésen!
Őrült egy mérkőzés volt, annyi szent, a dobópárbajból az NKA Universitas PEAC jött ki jobban, így megvan az első győzelem az Európa Kupa csoportkörében!
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
90 : 83
Neve David Ramla
Neve David Ramla

Szépen megtelt a lelátó a feldobásra, több baranyai településről is érkeztek gyerekek, illetve a pécsi postások is megtisztelték jelenlétükkel a mérkőzést. Az első kosarat Kelsey Mitchell szerezte, de nem sokáig kellett várnunk az első pécsi pontokra sem, Wentzel Nóri 2+1-ével 3-2 állt a táblán. Négy perc telt el, és mindhárom amerikai nagyágyúja beköszönt a Neve David Ramlának, mi fokozatosan lendültünk bele, a kicsit talán megilletődőtt rajt után. Mindkét csapat jó százalékkal célzott, így igazán élvezte a látottakat a Lauber publikuma. Kiss Virág vezérletével 18-14-re elléptünk. Igyekeztünk odatenni magunkat védekezésben is, felvettük a harcot a lepattanóknál, így az első tíz perc után négy pontos előnnyel fordulhattunk (24-20).
   
Jól indult a második negyed, Wentzel Nóri sarokból bevágódó hárompontosa, majd egy kivédekezett izraeli támadás után Ilina Selcova indítás utáni ziccerével 29-20-ra vezettünk. Időt kért a Ramla vezetőedzője, ami után egy kisebb triplacsata kerekedett, Mitchellék háromszor, mi pedig Ilina Selcova révén egyszer voltunk eredményesek (14. perc 32-28). Villámgyorsan odalett az előnyünk, most Csirke Ferencen volt a sor, ami az időkérést illette. Nem adtuk ki a vezetést a kezünkből egyelőre, sőt, Cannon is összeszedte harmadik személyi hibáját (38-33). Egy jó szakaszt hagytunk magunk mögött, fél perc alatt dobtunk öt pontot (43-35), jól működött a csapatjáték, ám odaát Kelsey Mitchell rendre megvillantotta zsenialítását. A félidő 50-42-nél érkezett el, egy igazi, extra közönségszórakoztató húsz percen voltunk túl, ragyogó dobószázalékkal értük el a félszáz pontot, kérdés, hogy a tizenöt perces szünet után mennyibben változik meg a játék.
   
Ment az adok kapok, már ami a kosarakat illeti. Ránézve a statisztikákra, nálunk Wentzel Nóri 17/6 pontnál járt, a WNBA sztár Kelsey Mitchell pedig 18/6-nál (23. perc 54-49). Kicsit alábbhagyott a lendület mindkét oldalon, jött pár célt tévesztett dobás, miközben a Ramla vészesen zárkózott (56-53). A legjobbkor jött Nikola Dudásová hárompontosa, majd Chelsea Nelson ütött oda Hannounnak kosárszerzés közben, ez volt az amerikai légiósunk harmadik hibája. Néhány figyelmetlenség elég volt és a 28. percben egy pontra csökkent az előnyünk (61-60). Agresszíven letámadott a Ramla, megnehezítve már a labda felhozatalát is, de Ilina Selcova triplája némi lélegzetvételhez juttatta az NKA Universitas PEAC csapatát (64-60). Baron válaszolt a 6,75-ön túlról, majd egy elrontott támadásunk után Cannon büntetőből egyenlített (64-64). Át is vette a vezetést a Ramla, de a harmadik negyed végén a slusszpoén Dudasováé volt, aki egy triplával beállította a 69-67-es eredményt.
   
Cannon lendült bele és vezérletével ismét a Ramlánál volt az előny a záró tíz perc elején, nekünk az első percekben nem ment a mezőnydobás, félő volt, hogy felőröl minket az ellenfél. De ismét jött az extázisban játszó Nikus Dudásová egy szemtelen, dudaszós triplával, amit Mitchellről dobott (73-71)! Kemény csata zajlott a pályán, közben egyre többet hibáztunk is, négy perccel a vége előtt Mitchell 2+1-es kombinációja után megint vezetett a Ramla (77-78). A közönség űzte-hajtotta Kiss Virágékat, zúgott a Hajrá Pécs, két és fél perccel a lefújás előtt 79-79 állt a táblán. Fáradni látszott már mindkét csapat, de a mieink szíve a helyén volt! Wentzel Nóri remek tempója után labdát szereztünk, amiből Chelsea Nelson szerzett két pontot, de harsant a síp, jöhetett a büntető is! Bement az is, majd a végjáték egyik hőse lett Chelsea Nelson a kosaraival, az utolsó egy percre 87-81-el fordultunk. Mitchell egyéni show-jával zárkózott a Ramla, majd elizgultunk egy támadást, viszont ismét hozzánk került a lehetőség! Wentzel Nóri két jó büntetője után 89-83 állt a táblán az izraeli vezetőedzőnő pedig kikérte utolsó idejét 29 másodperccel a vége előtt, de már nem tudott fordulatot vinni a meccsbe, amelyet hatalmas közönségsikert aratva megnyertek lányaink!

NKA UNIVERSTIAS PEAC – NEVE DAVID RAMLA 90-83 (24-20, 26-22, 19-25, 21-16)
Pécs, 1 000 néző.
V.: Bojan Jovanic (BIH), Kresimir Katic (CRO), Danijela Cankovic (CRO)
   
NKA UNIVERSITAS PEAC: Dudásová 18/9, Wentzel 23/6, Marshall 1, Nelson 18, Kiss 13/3. Csere: Szücs 9/6, Sarok -, Selcova 8/6. Edző: Csirke Ferenc
NEVE DAVID RAMLA: Mitchell 25/9, Baron 19/12, Eisner 3/3, Johnson 8/3, Cannon 20. Csere: Shalom 2, Hannoun 5/3. Edző: Shira Haelion, Oren Avraham Lamm
   
Wentzel Nóra: Nagyon nehéz, fizikális mérkőzés volt. Csapatként játszottunk, ezért tudtunk nyerni. Védekezésben voltak ugyan hibáink, de többé-kevésbé megoldottuk ezt a részét, ugyanakkor a győzelmet a hatékony támadójátékunknak köszönhetjük inkább.
Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatnak, gratulálok a szurkolóknak, fantasztikus hangulat volt. Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk, én már előre megtippeltem, hogy ma valószínűleg nem a védekezésünkkel fogunk nyerni, hanem a jó előre játékunkkal. Az mutatja a csapat erejét, hogy a második félidőben kétszer fordítottak, és mindig vissza tudtunk jönni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva