PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NYÖGVENYELŐS GYŐZELEMNEK ÖRÜLHETÜNK

Nyögvenyelős győzelemnek örülhetünk
Szombaton este az MTK Budapest otthonában 86-74-re győztünk egy olyan mérkőzésen, ahol puhán védekeztünk, így szinte csak a győzelem miatt örülhettünk.
MTK-Budapest
MTK-Budapest
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Nem várt akadályt kellett már mérkőzést megelőzően leküzdenie stábunknak, belga irányítónknak ugyanis problémái akadtak a kontaktlencséjével, így első utunk egy optikába vezetett Budapesten, mert enélkül bizony nem látott volna Julie Vanloo a pályán (de jól látott, ezt a 11 gólpassza is bizonyítja). A helyzetet sikerült orvosolni, így éppen fél órával a kezdés előtt a szőke irányító is befutott taxival a városmajori csarnokba, ahol bizony nem sok minden változott az elmúlt 20 évben.

A mai napon 18. születésnapját ünneplő Wentzel Nóri egy triplával nyitotta meg a pontok sorát, ám a tabella utolsó helyén álló MTK cseppet sem volt megilletődve, tartotta a lépést a mieinkkel. Szabó és Baksa kosaraival 11-9-re a hazaiak jártak előrébb, különösebben egyik csapat sem foglalkozott a védekezéssel, egy-két röpke pillanatot leszámítva ez egyébként az egész mérkőzésre jellemző volt. Az első játékrész végén nekünk jött ki jobban a lépés, 25-22-re vezettünk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok később is 37-37-ig, a palánk alatt Sarah Imovbioh kapta a társaktól a jobbnál jobb labdákat, aminek vagy egy közeli kosár, vagy büntetőzés lett a vége. Wentzel Nóri ismerte fel többször is remekül támadásban a helyzetet és pontjainak köszönhetően 45-37-es PEAC vezetéssel ért véget a második negyed.

Jól kezdtük a harmadik felvonást, tovább növeltük előnyünket, kicsit koncentráltabban tudtunk védekezni. Simon Zsófi ért el fontos kosarakat és szerzett labdákat, amivel tizenhét pontosra duzzadt a különbség (40-57). Már azt gondolhattuk, hogy meg tudtuk törni Hegedűséket, de a figyelmetlenségünk, pontatlanságunk azt eredményezte, hogy ismét közelebb zárkóztak a kék-fehérek (30. perc 52-66). A záró felvonás nagy részében Sarah Imovbioh dobta a pontok nagy részét, 30 pontjával és 20 lepattanójával 15 kiharcolt faultjával kimagaslott a mezőnyből. A hazaiaknál pedig Süle kosárlabdázott hasznosan. Összességében a győzelemnek örülhettünk, de az előrelépéshez több kell.

MTK Budapest – PEAC-PÉCS 74-86 (22-25, 15-20, 15-21, 22-20)
Városmajor, 100 néző. V.: Boros, Csabai-Kaskötő, Győrfi R.

MTK: Süle 16/6, Szeitl -, Baksa 13/6, Hegedűs 12/3, Szabó 18/3. Csere: Bernát 13/3, Koch -, Wéber 2. Edző: Nagy Dóra
PEAC-PÉCS: Vanloo 10/3, Wentzel 13/3, Simon 16/6, Tetemondova 6, Imovhioh 30. Csere: Tenyér -, Ruják 5, Gémes-Sarok 4, Brewer 2. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva