NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

NÉZŐCSÚCS, SZENVEDÉLY ÉS CSODASZÁMBA MENŐ EGYENLÍTÉS!

Nézőcsúcs, szenvedély és csodaszámba menő egyenlítés!
Ebben az idényben nem voltak még ennyien női kosármeccsen, mint szerda este Pécsett, és nem is hiába jöttek a hazai hívek: az NKA UNIVERSITAS PEAC egy régen megélt hangulatú meccsen legyőzte ellenfelét, és egyenlített az elődöntőben!
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd

Nem jó előjelekkel vártuk a találkozót, centereink Kiss Virág és Ivana Brajkovic is sérülten vállalták a játékot, és többen is küzdöttek nehézségekkel. Elrontott dobásokkal indult a mérkőzés, két és fél perc elteltével még 0-0 állt az eredményjelző táblán. Két szekszárdi találat hozta az első pontokat, Milic és Studer találtak be. Mindkét oldalon hamar faultproblémába ütköztek a centerek, Goree és Kiss Virág is egyaránt 2-2 hibánál járt alig néhány perc elteltével. 6-6-nál értük utol a kék mezes vendégeket a negyed derekán, és a folytatásban is jól tartottuk magunkat. Remekül szállt be nálunk Simon Zsófi, új energiái mellett egy triplával köszönt be, majd néhány pillanattal később tempódobásával 11-10-re átvettük a vezetést. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, Kiss Virág is betalált a 6,75-ön túlról (15-12). A negyed vége Zeljko Djokic tanítványainak sikerült jobban, Goree és Studer találataival 17-18-nál ért véget az első játékrész.
   
Zónavédekezéssel igyekezett a mieink dolgát megnehezíteni a Szekszárd, öt ponttal el is léptek Friskovecék (17-22). Kiss Virág lendített csapatunkon, előbb egy duplája, majd egy triplája fogta közre Wentzel Nóri kosarát, amivel 24-22-re vezettünk. Ismét a vendégek kértek időt, ami után Milic kiegyenlített, sőt a következő négy találat is a szekszárdiak bosnyák centerének a nevéhez fűződött. Megakadt a támadójátékunk egy kissé, Krnjic horogdobásával 24-30-ra elhúzott a KSC. Tartotta előnyét a vendéggárda, amely nem sokkal a nagyszünet előtt dobta be az első hárompontosát, Friskovec révén (31-37). Chelsea Nelson duplája nyomán 33-37-nél vonulhattak öltözőbe a felek.
   
A nagyszünetben a szekszárdiak edzője kapott technikait, az érte járó büntetővel indult a harmadik felvonás, amit Ty Marshall váltott pontra. Milic találata után jött a pécsi feltámadás! Zsinórban hat pontot szereztünk, Kiss Virág egyszer, Wentzel Nóri kétszer talált be, a táblán pedig 40-39 állt. A vendégek időkérése után Milic fordított, a mieink továbbra is erőn felül teljesítettek, Chelsea Nelson és Kiss Virág is egyaránt 4-4 személyi hibánál jártak. Büntetőkkel araszolt előrébb a kék mezes tolnai együttes, zsinórban hatszor állhatott a büntetővonalhoz a Szekszárd (25. perc 40-47). Egy jókor jött Szücs-triplával kapaszkodtunk, majd kivédekeztünk egy támadást, ami után Ivana Brajkovic is betalált (45-47). Izzott a csarnok, mindent beleadva szurkolt a lelátó népe, Chelsea Nelson pedig egyenlített! Óriásit harcoltak lányaink, Brajkovic egy triplát is behintett egy laza mozdulattal, őrjöngött a lelátó, amikor a hetedik pontját is megszerezte az amúgy pontszegény de hasznos kosárlabdát játszó szerb centerünk, ez volt az utolsó kosár a negyedben, így 55-52-vel zárult a harmadik felvonás.
   
Kiss Virág került újra pályára, az ő találatával indult a záró tíz perc, majd Simon Zsófi is betalált (59-52)! Nem adtuk ki a kezünkből az irányítást, hatalmas szívvel és szenvedéllyel játszottak a lányaink a pályán, Wentzel Nóri 2+1-e után 64-57 állt a táblán. Kiss Virág 16. pontjával már kilenc pont volt az előnyünk, de még rengeteg idő volt vissza! A nagy rohanásban megrekedtek a harcállások, a egy-egy büntetővel jutottak előrébb a csapatok. Gereben maradt egyedül a sarokban és lendített egy hármassal csapatán, ekkor még szűk öt perc volt vissza. Most Csirke Ferenc kért időt, hogy rendezze a sorokat. Az idő iszonyúan lassan haladt, de három perccel a vége előtt még nálunk volt az előny, Chelsea Nelson fontos kosarat szerzett, amivel tizenegy pontosra nőtt az előnyünk. Kikérte utolsó idejét is Zeljko Djokic, mégis pécsi kosár következett, 74-61-nél pedig már nem lehetett elvenni a győzelmet lányainktól! Ez a bravúr azt jelenti, hogy megőriztük hazai pályánk erősségét, egyenlítettünk a párviadalban, és utazhatunk a szombaton Szekszárdon sorra kerülő harmadik meccsre, amelynek győztese bejut a döntőbe, ami a következő évadban EuroLigát ér majd.
   
NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd 76-65 (17-18, 16-19, 22-15, 21-13)
Pécs, 1800. néző. V.: Földházi, Csabai-Kaskötő, Varga-Záray
   
NKA Universitas PEAC: Szücs 3/3, Wentzel 15, Marshall 9/3, Nelson 17, Kiss 16/6. Csere: Brajkovic 7/3, Dudásová 2, Simon 7/3, Sarok -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 6, Morgan -, Mányoky -, Goree 6, Milic 20. Csere: Krnjic 6, Miklós 2, Friskovec 12/6, Gereben 13/6, Horváth, Holcz. Edző: Zeljko Djokic, Horváth Zsófia
   
Wentzel Nóra: Az elejétől kezdve nagy összpontosítással játszottunk ezen a nehéz mérkőzésen. Végig koncentrálnunk kellett, mert a Szekszárdnak elég egy kis kihagyás is, és képesek rögtön a maguk javára fordítani az eredményt. Köszönjük a szurkolók biztatását, hiszen ennek köszönhetően extázisban tudtunk játszani. Büszke vagyok a csapatra!
Csirke Ferenc: Nehéz megszólalni végighallgatva Zseljko nyilatkozatát, úgyhogy inkább csak három dolgot szeretnék mondani. Az egyik, hogy gratulálok a lányoknak, egyszerűen fantasztikus, amit ma műveltek. A második az, hogy remélem, Krnjics sérülése nem súlyos, hiszen mindig borzasztó látni, ha valaki ilyen helyzetbe kerül. A harmadik pedig, hogy hatalmas gratuláció a szurkolóinknak is, akik nemcsak, hogy felvették a versenyt a vérmes szekszárdi drukkerekkel, és elképesztő hangulatot teremtve hozzásegítettek bennünket ehhez a győzelemhez.
   
Cyesha Goree: Mindenki, aki kijött a mérkőzésre, láthatta mi történt… Személy szerint azt gondolom, hogy ennél jobban is tudunk játszani. Nem fogok senki mást hibáztatni, csak saját magunkat. Remélem, a PEAC készen áll a harmadik meccsre, mert még nincs vége a dalnak. Úgy ünnepelték a győzelmüket, mintha megnyerték volna a párharcot, pedig nem. Nagyon nem.
Zeljko Djokic: Nem érdekel, ki áll a mögött, ami itt ma történt. Nagyon szívesen gratulálok a PEAC-nak a játékukhoz, de a győzelmükhöz nem tudok, mert az itt történtek számomra nem sport. Az utolsó öt-hat támadásunk során vagy támadófaultot kaptunk vagy technikait… Nem jó ez így, mert nagyszerű hangulat volt, a régi időket idézte, én is élveztem, de nem szabad, hogy az ilyesmi megtörténjen a rájátszásban. Kívánom, hogy ugyanez a három játékvezető jöjjön fújni a meccset Szekszárdon is, érdekes élmény lenne.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - BEROE EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Videós összefoglaló a negyedik Európa Kupa győzelmünkről!

© Minden jog fenntartva