PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

NEMES KÜZDELEMBEN MARADTUNK ALUL

Nemes küzdelemben maradtunk alul
Két és fél negyeden át remek játékkal, kiválóan tartottuk magunkat, a minden poszton jóval erősebb, bajnokesélyes Atomerőmű KSC ellen, amely végül lehengerlő harmadik negyedének köszönhetően 89-77-re győzni tudott Pécsett.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd

Az első kosarat a vendégek szerezték, Marshall talált be, de egészen 5-5-ös állásig tartottuk magunkat. A szekszárdiak centere, Kiss kapta el nagyon a fonalat, két triplája után Meszlényi Róbert időt is kért 5-11-nél. Tizedik pontját is megszerezte Kiss, nem találtuk a vendégek játékának ellenszerét. Csapatkapitányunk, Gémes Sarok Niki pontjaival zárkóztunk, de a nyolcadik percben 13-21-es állást mutatott az eredményjelző. Taisiia Udodenko helyére beálló Hegedűs Janka két hárompontosával pillanatok alatt két pontra zárkóztunk, sőt egyenlítési lehetőségünk is adódott, de ekkor még nem éltünk vele. Egy-egy kosár esett még a negyed végét jelző dudaszóig, az első tíz perc 21-23-nál ért véget.
   
Remekül kivédtük a szekszárdiak palánk alóli kísérletét, Udodenko pedig kiegyenlített az ellentámadásnál, sőt Studer Ágnes faultja után még egy ráadás büntetőt is értékesíthetett (24-23). Sánta Petra gyűjtötte be harmadik hibáját a folytatásban, de védelmünk hatékonyabban működött, így tovább növeltük előnyünket Szabó Fanni és Wentzel Nóri pontjai révén (13. perc 28-23). 30-23-nál visszaállt a vendégeknél Kiss, aki ott folytatta, ahol abbahagyta, triplája után McCall is hozzátette a magáét (14. perc 30-29). Jó védekezés mellett remek támadások jöttek a részünkről, így ismét elléptünk (37-31). Szépen játszottunk, tíz pontra nőtt az előnyünk, amikor Wentzel Nóri „kínai figurára” adta fel a labdát a palánk alá Gémes-Sarok Nikinek, aki be is dobta a helyzetét. A vendégeket Marshall tartotta ebben a szakaszban, szinte csak ő talált be a kék mezeseknél. Cierra Bravard is megkapta harmadik személyi hibáját, így Hegedűs Jankával és Sánta Petrával együtt már hárman is három hibával álltak. A végére a szekszárdiaknak jött ki a lépés jobban, így 47-41-nél folytatódott a mérkőzés a nagyszünet után. A nagy kérdés az volt, hogy mennyire tudjuk-e tartani az első félidőhöz hasonlóan magunkat.
   
Cierra Bravard nyitotta a kosarak sorát, de hamarosan oda is lett az előny, jött a vendégek légiósainak rutinja. Előbb Dojkic két triplájával kettőre olvadt vezetésünk (51-49), sőt Udodenko visszatett támadó lepattanójára Ruzickova egy hármassal válaszolt (24. perc 53-52). Suta eladott labdánkból fordítottak a vendégek, az alapvonali bedobásnál lopta el az új energiákat mozgósító Dojkic, majd a játékvezetők hosszas videózásba kezdtek a szekszárdiak kérésére, de nem ítélték jogosnak az észrevételt, így odalett egy időkérésük. A ráadás büntető ugyan kimaradt, de a támadó lepattanó után Kiss a negyedik tripláját is bedobta, ellépett a KSC (53-57). A keményebbé, erőszakossabbá váló szekszárdi védekezés mellett el is húzott a vendéggárda (28. perc 57-65). Óriási erőfeszítésünkbe került tartani a felpörgő szekszárdiak magas embereit, Hegedűs Janka, Cierra Bravard és Gémes-Sarok Niki is négy-négy személyi hibánál járt az 71-59-es tolnai vezetéssel záró harmadik játékrész végére.
   
Felőrölt bennünket a teljesen más sebességi fokozaton kosárlabdázó Szekszárd védekezésben, ezáltal a támadójátékunk is visszaesett, és a tiszta dobóhelyzeteket sem tudtuk értékesíteni. Egy 11-0-s sorozattal húsz pont fölé nőtt az előnyük (34. perc 59-80). Négy perc elteltével Taisiia Udodenko törte meg a gólcsendünket, ami után egy kezdtünk visszatérni (35. perc 66-82). Szabó Fanni találataival faragtunk a hátrányunkon, és egyre jobb megoldásaink lettek. Ez a szakasz újra olyan volt, amire lehet építeni, és ezáltal egálra hoztuk az utolsó játékrészt. A vége biztos, 89-77-es szekszárdi győzelem lett, a folytatás csapatunk számára vasárnap este a Győr ellen.
   

PEAC-PÉCS – Atomerőmű KSC Szekszárd 77-89 (21-23, 26-18, 12-30, 18-18)
Pécs, 700 néző. V.: Tóth Cecília, Farkas Gábor, Kovács Nimród
   
PEAC-PÉCS: Conwright 16/3, Wentzel 6, Gémes-Sarok 7/3, Udodenko 11, Bravard 13. Csere: Hegedűs 6/6, Sánta 4, Szabó 12/6, Habling -, Kaposi 2. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
AKSC Szekszárd: Dojkic 14/9, Miklós 4, Marshall 21, McCall 11, Kiss 16/12. Csere: Krnjic 2, Ruzickova 10/6, Studer 6, Bálint 3, Theodoreán 2. Edző: Zeljko Djokic, Pásztori István

Cierra Bravard: Összességében jó mérkőzést játszottunk. Úgy érzem, a csapat megtalálta az igazi arcát, és felvettük a kesztyűt a Szekszárddal. Ők azonban keményebbnek bizonyultak nálunk, és a végére bedaráltak.

Meszlényi Róbert: Nagyon hasznos volt ez a mérkőzés. A Szekszárd egy kifejezetten jó csapat, esélyesek akár a végső győzelemre is. Magas posztokon elfáradtunk, onnantól pedig csak futottunk az eredmény után.

Ty Marshall: Minden elismerésem a Pécsé, hiszen nagyon jól játszottak. A mérkőzés első felében dobópárbaj alakult ki közöttünk, de a második félidőre stabilizáltuk a védekezésünket, és a megtaláltuk a ritmusunkat is.ű

Zeljko Djokic: A második félidőre levetettük a szép öltönyt, és felvettük a munkásruhát, változtattunk a játékrendszerünkön, onnantól kezdtünk jól játszani. Nagyon örülök annak, hogy a kupadöntő ebben a csarnokban lesz, remélem, szép számban kilátogatnak majd a pécsiek.

« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva