PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

NEM TUDTUK MEGNEHEZÍTENI A SOPRON DOLGÁT

Nem tudtuk megnehezíteni a Sopron dolgát
Egy sűrű program közepette léptünk pályára Sopronban csütörtökön este, ahol 88-53-ra alulmaradtunk az EuroLiga buborékra készülő Sopron Basket ellen.
SOPRON BASKET
SOPRON BASKET
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Nem sokat pihenhetett a két csapat, a keddi mérkőzést követően csütörtökön is pályára szólította a sorsolás a PEAC-PÉCS és a Sopron Basket gárdáját, ezúttal Sopronban. Erőteljesen kezdtek a hazaiak, kereken három és fél perc alatt 9-0-ra vezettek, a mi dobásaink rendre kimaradtak. Öt perc elteltével Tijana Andusic talált be nálunk elsőként, majd szép lassan elkezdtük mi is a pontgyártást. Védekezésben több elképzelésünk sikerült ekkor, és noha továbbra is bátortalan volt a támadójátékunk, nyolc perc elteltével 13-10 állt az eredményjelző táblán. A negyed végén ezt még két ponttal megtoldotta Határ Bernadett, így ért véget az első játékrész (15-10). A második negyedben belelendültek a csapatok, az elején még tartottuk is a lépést, ám a Sopron négy és fél perc alatt öt triplát is bevágott, ezzel jelentős előnyre tett szert. 24-18-ról előbb az alaposan megrekedő támadójátékunk nyomán 33-18 lett, sőt a következő kosarunk, Wentzel Nóra első találata 40-18-as állásnál esett.
   
A nagyszünet után 47-24-es soproni vezetésről kezdődhetett a játék, ami részünkről egy lejárt támadóidővel indult, a következő rádobásunk pedig nem érte a gyűrűt. A túloldalon Brooks engedett el egy hárompontost, majd Williams 2+1-e után majdnem harminc lett közte (53-24). Határ Bernadett és Kiss Virág is beütötte negyedik személyi hibáját, mindkettejüket lecserélte az edzőjük. A két csapat képessége közötti különbség egyre inkább kiütközött, sem a támadásban, sem védekezésben nem tudtunk mit kezdeni Williamsékkel, mindössze egy büntetőt tudtunk értékesíteni hét és fél perc alatt (27. perc 63-25). Sánta Petra és Paula Strautmane bevert végre egy-egy hárompontost, amivel sikerült faragni a hátrányunkon. Szücs Réka a dudaszóra talált be, így 68-34-nél ért véget a harmadik negyed. Milica Popovic is a pályára került a záró negyedben, idén először küldte be őt Csirke Ferenc vezetőedző, sőt be is talált gyűrűbe egy szép középtávoli tempóval. Kiss Virág pontozódott ki a 37. percben, ekkor 81-45-re vezetett Gáspár Dávid együttese. Minden benevezett játékosunk pályára lépett, a mérkőzést pedig 88-53-ra a Sopron nyerte.

Vasárnap a ZTE NKK-t fogadjuk a következő fordulóban.
   
SOPRON BASKET – PEAC-PÉCS 88-53 (15-10, 32-14, 21-10, 20-19)
Sopron, zárt kapus mérkőzés.
V.: Nagy, Fodor, Németh
   
SOPRON: January 11/6, Varga S. 3/3, Brooks 9/3, Williams 13, Krajisnik 12. Csere: Fegyverneky 5/3, Varga A. 4, Walker 14/12, Czukor 7/3, Határ 10. Edző: Gáspár Dávid, Laczka Miklós
PEAC-PÉCS: Szücs R. 7/3, Wentzel 7/3, Strautmane 10/6, Kiss 5/3, Andusic 8. Csere: Szücs L. 3/3, Kaposi 3, Sarok -, Sánta 6/3, Popovic 4, Hegedűs -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron

« vissza


Kiemelt támogatók:

VBW CEKK CEGLÉD - PEAC-PÉCS MK NEGYEDDÖNTŐ MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A lefújás drámai pillanatait követően 53-52-es győzelmünknek örülhettünk, ezzel bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe

© Minden jog fenntartva