PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NEM TUDTUK BEVENNI A CEGLÉDI CSARNOKOT

Nem tudtuk bevenni a ceglédi csarnokot
Ezúttal is nagyot küzdöttünk a Cegléd ellen, de - bár a kezünkben volt a végén a megoldás kulcsa -, mégis a házigazdák örülhettek, egylabdás meccsen győzött a VBW CEKK Cegléd 72-70-re. Kedden Pécsett az NKE FCSM Csata ellen folytatjuk.
VBW CEKK CEGLÉD
VBW CEKK CEGLÉD
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

A pécsi mérkőzéshez képest változtattak szakvezetőink, Sarah Imovbioh helyett Alyssia Brewer került be a kezdőcsapatba. Akárcsak néhány nappal ezelőtt, most is remekül indult számunkra a találkozó, alig telt el három és fél perc, és minden kezdőjátékosunk betalált az ellenfél gyűrűjébe, 2-12-nél ki is kérte első idejét Peter Jankovic. Pontosabban kezdett játszani a Cegléd, mi pedig kicsit beragadtunk, így Swanierék 11-12-re zárkóztak, de egyelőre a vezetést nem tudták átvenni a sárga mezes hazaiak.

A második játékrésznek két pontos előnnyel vághattunk neki, amit ugyan a ceglédi bedobó, Popovic egalizálni tudott, de ismét a mi kezünkbe került a játék irányítása, Wentzel Nóri közeli találatával 28-23-ra vezettünk. Nem igazán álltak a játékvezetők a helyzet magaslatán, ezt meg is reklamálta a kispadunk, amiért technikait kaptunk 29-29-nél. Átvették a vezetést a hazaiak, 34-31 után ráadásul kétszer is üresen maradt Gorjanácz a hárompontos vonalon túl, ez a lendület pedig elég volt ahhoz, hogy hét pontos, tetemesnek tűnő előnnyel mehessen a nagyszünetre a CEKK.

A fordulás után Simon Zsófi triplájával, Sarah Imovbioh és Julie Vanloo duplájával eltűnt a különbség (40-40). Úgy tűnt elkaptunk a fonalat, újra átvettük a vezetést, Julie Vanloo hintett egy szép hárompontost 44-46-nál, de hiába harcoltunk ki újra magunknak előnyt, Baugh találataival ismét a CEKK járt előrébb (50-49).

A záró játékrészben 54-51-nél indult útjára a labda, Gémes-Sarok Nikolett tempódobásával egyre olvadt a ceglédiek előnye, ezután azonban ismét egy kisebb rövidzárlat állt be nálunk, Swanier és Kobolák is betalált a 6,75-ös vonalon túlról, amit Kobolák még egy duplával megtoldott (64-53). Küzdöttünk, harcoltunk, ezzel nem volt gond, de a túl sok hiba, amit elkövettünk az szép lassan kezdte megpecsételni a sorsunkat. A 13 büntetődobásunkból mindössze ötöt értékesítettünk ezen az estén és ez egy két ponttal elveszített találkozón sokat számít. Visszajöttünk a meccsbe, 51 másodperccel a lefújás előtt 69-68 állt az eredményjelzőn, majd Swanier két jó büntetőjével három lett közte. Brewer duplája majd Swanier egy büntetője után 72-70-nél volt lehetőségünk a hosszabbítás kiharcolására. A végjátékra Julie Vanloot és Ruják Nórát is elveszítettük kipontozódás miatt. Időkérés után utolsó támadásunknál Simon Zsófi triplája nem ment be, a lepattanót megszerző Brewert faultolta Baugh a palánk alatt, de a megítélt büntetők kimaradtak, így a hazaiak két győzelemmel hozták le a párharcot. Nekünk pedig marad a 7-8. hely, amelyért az NKE FCSM Csata lesz az ellenél, az első mérkőzésre kedden 18 órától kerül sor a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

VBW CEKK Cegléd – PEAC-PÉCS 72-70 (17-19, 23-14, 14-18, 18-19)
Cegléd, 300 néző. V.: Győrffy, Balogh, Balog
VBW CEKK Cegléd: Swanier 17/6, Popovic 18/3, Gorjanácz 8/6, Hamilton-Carter 7, Baugh 14. Csere: Kobolák 5/3, Böröndy -, Révész 3. Edző: Peter Jankovic
PEAC-PÉCS: Vanloo 12/6, Wentzel 4, Simon 13/3, Tetemondova 8/3, Brewer 6. Csere: Imovbioh 20, Gémes-Sarok 2, Ruják 5/3. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta

« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva