PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

NEM SIKERÜLT A VISSZAVÁGÁS

Nem sikerült a visszavágás
Sajnos túl nagy előnyt adtunk riválisunknak, vagy túl későn ébredtünk, így nem tudtuk legyőzni Pécsett a Diósgyőr együttesét 2021. első bajnokiján.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Aluinvent DVTK
Aluinvent DVTK

Nagyon jól indult számunkra a mérkőzés, két perc elteltével 7-0-ra vezettünk, Szücs Réka egy hárompontossal nyitott, majd a magas sorunk, Kiss Virág és Tijana Andusic is beköszönt. Hiába kért időt Földi Attila, a következő támadásaikat sem tudták kosárral befejezni a piros mezes miskolciak, egészen a negyedik percig kellett várniuk, amikor Kiss Angelika közelről betalált. Keményebbé vált, szigorodott a vendégek védekezése is, felgyorsultak, így megnehezítették a dolgunkat támadásban és a hatodik percben 10-10-nél utol is értek bennünket Medgyessyék. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, egy pillanatra a vezetést is átvette a DVTK, de az első tíz perc végén 19-18-at mutatott az eredményjelző.
   
Kemény csata zajlott, de őriztük előnyünket, sőt, egy picit el is tudtunk lépni, a 14. percben 27-22 volt az állás. Ekkor nagyon megtorpant a támadójátékunk, a hárompontos kísérleteink rendre kimaradtak, fel is zárkózott a DVTK, Kiss Angelika két büntetőjével már csak egy volt közte (27-26). Hayes lendült bele, 2+1-es kombinációja a vezetést jelentette csapatának, majd végre megtört a jég, és beesett a mérkőzésen a második triplánk is, Wentzel Nóri volt a feladója. A szinte hibátlanul kosárlabdázó Hayes vezérletével a nagyszünetre három pontos miskolci előnnyel vonulhattak le a csapatok (34-37).
   
Jobban alakult a DVTK-nak a harmadik játékrész eleje is, Kiss Angelika és Hayes pontjaival tovább nőtt a piros mezesek előnye (37-43). Sok hiba csúszott a játékunkba, szervezésben problémáink akadtak, nehezen találtuk a megfelelő ritmust, mégis tudtunk faragni a hátrányunkon (26. perc 43-45). Újfent kisebb gödörbe kerültünk, percekig nem találtunk gyűrűbe, 43-49 után Sánta Petra szerzett egy duplát másfél perccel a negyed vége előtt. Mindössze 11 pontig jutottunk ebben a tíz percben, így 45-53-ról vághattunk neki a záró játékrésznek.
   
Hayes-show-val indult a negyedik negyed, előbb kiosztott egy blokkot, majd miután saját támadólepattanóját megszerezte, egy lehetetlen helyzetből szerzett kosarat. Miután Csirke Ferencet technikaival sújtották a játékvezetők, tíz pont fölé nőtt a különbség Pusztai büntetője után (47-58). Egyre magabiztosabban kosárlabdázott a DVTK, amely tovább tudta növelni előnyét (47-62), Hayes szárnyalt, messze a mezőny legjobbjaként zárt a maga 26 pontjával. Sajnos nálunk elfogyott a hit is egy időre. A negyed derekán egy pillanatra még vissza tudunk zárkózni tíz pontra (52-62), majd három perccel a vége előtt ismét tíz lett közte (56-66). Felcsillant a remény, amikor végre több ízben is megjátszottuk centerünket, két perccel a vége előtt Tijana Andusic találataival hat pontra zárkóztunk, sőt, amikor Szücs Réka végigkígyózott a miskolci védők között a palánkig, ziccerével négyre olvadt a különbség (62-66). Két pontra zárkóztunk a belelendülő Andusic kosarával, csak az idő vészesen fogyott. A DVTK támadásánál Hayes szerzett meg egy fontos támadólepattanót, ami Kányásihoz került a 6,75-ös vonalon túl, be is vágta, amivel 64-69 állt a táblán. Sarok Niki két büntetője után 17 másodperc volt vissza, a különbség pedig három pont (66-69), de Pusztai is sikeresen büntetőzött a túloldalon, így a vége 66-71 lett és győzött a DVTK.

PEAC-PÉCS – ALUINVENT DVTK 66-71 (19-18, 15-19, 11-16, 21-18)
Pécs, zárt kapus mérkőzés.
V.: Söjtöry Tamás, Tóth Cecília, Goda László

PEAC-PÉCS: Szücs R. 6/3, Wentzel 11/3, Strautmane 7/3, Kiss 2, Andusic 16. Csere: Sarok 7, Kaposi 11, Habling -, Sánta 4. Edzők: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Aluinvent DVTK: Medgyessy 3, Aho 6/3, Kányási 9/6, Hayes 24, Kiss A. 12. Csere: Pusztai 5, Mokango 12, Frindt -, Montai-Vukov -, Tóth F. -. Edző: Földi Attila, Bozsó Ádám.

Csirke Ferenc: Gratulálok a Diósgyőrnek, a mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyertek. Rosszul dobtunk, 21-ből 3 sikeres hárompontossal nehéz megverni ezt a diósgyőri csapatot. Haynes kicsit sok volt nekünk, kulcsszituációkban fontos kosarakat szerzett.
Tijana Andusic: Határozottan túl későn ébredtünk, és bizonyos megbeszélt elemeket nem hajtottunk végre védekezésben. Rengeteg triplát kihagytunk, de így is szoros meccset játszottunk.

Földi Attila: A mérkőzés nagy részében mi kontrolláltuk a játékot. Megint megvolt az a hullámvölgyünk, ami meg szokott lenni, sajnos, és nagyon fontos volt, hogy végre egyszer jól jöjjünk ki belőle. Keyona Hayes sok pontja ellenére is igazi csapatteljesítményt láttam a magunk részéről.
Kiss Angelika: Nagyon boldogok vagyunk, mert az volt a célunk, hogy itt győzni tudjunk. Kitűnően védekeztünk, abból jöttek a jó támadások, a jól kiválasztott dobások. A győzelem hatalmas energiákat adott nekünk.

« vissza


Kiemelt támogatók:

VBW CEKK CEGLÉD - PEAC-PÉCS MK NEGYEDDÖNTŐ MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A lefújás drámai pillanatait követően 53-52-es győzelmünknek örülhettünk, ezzel bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe

© Minden jog fenntartva