NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

NEM ÉRTÜK UTOL AZ OLASZOKAT

Nem értük utol az olaszokat
Magabiztosan, végig vezetve 67-52-re nyert Pécsen a szervezetten és jól játszó kosárlabdázó olasz Umana Reyer Venice, amely két győzelemmel vezeti az Európa Kupa csoportunkat. Ezen a napon nem tudtuk megnehezíteni a dolgukat.
NKA Universitas Pécs
NKA Universitas Pécs
52 : 67
Umana Reyer Venezia
Umana Reyer Venezia

A mérkőzés előtt felnőtt válogatottjaink köszöntésére került sor, Mérész Beatrix, Weninger Virág, Kiss Angelika, Nadia Smailbegovic, Sydney Wallace, Matea Tadic, Adenike Olawuyi és Iványi Dalma vehetett át egy-egy csokor virágot. Makurat büntetőivel kezdődött meg a pontgyártás, két dobásból egyet értékesített a lengyel játékos. A túloldalon Peyton Willians tett vissza egy támadólepattanót, amivel az első pécsi kosarat is feljegyezhettük. A negyed derekáig kiegyenlített játék folyt a pályán, felváltva estek a kosarak, az olaszoknál főként a mozgékony kis irányító, a mindössze 18 esztendős Villa járt az élen a pontszerzésben. Matea Tadic büntetőjével 9-10 állt az ötödik percben, majd a Velence egy 6-0-s sorozatot robbantot. Jovan Gorec időkérése után Laczkó Sári hintett be egy hármast (12-16). A folytatásban a negyed utolsó másodpercéig csak a jól védekező olaszok dobtak kosarat, majd Mérész Beatrix állította be az első negyed eredményét egy közeli találattal (14-20).
   
Akadozott a támadójátékunk a második negyed elején is, öt perc alatt mindössze négy pontra futotta, Peyton Williams és Matea Tadic szerzett két-két pontot, de az olaszok sem remekeltek ebben a szakaszban (15. perc 18-26). Villa könnyedén megszerezte tizenharmadik és tizennegyedik pontját is, az olasz irányító tarthatatlan volt számunkra. Nagyon nem ment a játék csapatunknak támadásban, tíz ponttal ellépett a vendéggárda Fassina kosarával (20-30). Mérész Beatrix két büntetőjét egy újabb Fassina találat követte, ezúttal a 6,75-önt túlról vágta be a labdát, kikérte második idejét is vezetőedzőnk. Zsinórban öt pontot jegyeztünk a kis szünet után, most Mazzon mesteren volt a sor, hogy megszakítsa a játékot 27-33-nál. Kuier 2+1-es találata volt az utolsó a nagyszünet előtt, ezzel kilenc pontos előnnyel vonulhattak öltözőbe az olaszok (27-36).
   
Nagy küzdelem zajlott a pályán, a 24. percre Matea Tadic két kosarával kicsit faragtunk a hátrányunkon, de nem volt egyszerű a kőkemény olasz védelemmel szemben. Berkani egy középről eleresztett hármassal ismét két számjegyűvé kovácsolta csapata előnyét (31-41). Centerünk, Peyton Williams villant kétszer is, rohantunk az olaszok után, akiknél egy-egy hiba be-becsúszott azért. Kiss Angi triplájával öt pontnyira megközelítettük a Velencét (38-43). Harcoltunk, vetődtünk a labdákért, Weninger Virág palánk alóli kosarával tovább csökkent a differencia (40-43). Nem sokáig örülhettünk, jött Makurat és vele együtt öt pont a kosárba, majd Villa is hozzátett kettőt (40-50). Betörésből talált be Sydney Wallace, 42-50-re alakítva a harmadik negyed eredményét, ezt a játékrészt ugyan megnyertük, de nehéz tíz perc volt még hátra a szervezetten és jól játszó olaszok ellen.
   
Több mint másfél percig nem mozdult az eredményjelző, kimaradt Pan reklamálásért kapott technikaija után a büntető. Szalmalángnak tűnt Sydney Wallace hármasa, mert az olaszok kétszer is válaszolni tudtak rá (45-54). Öt perccel a vége előtt hét pontos előnyben voltak a bordó-kékek (49-56), és Jovan Gorec időkérése után is nekik jött ki jobban a lépés, jó védekezéseket követően centerük, Kuier kétszer is eredményes tudott lenni (49-60). A vékony magas afrikai származású, de finn játékos hárompontosa is utat talált a gyűrűbe, amivel végleg kihunytak a pécsi győzelem reménysugarai. A hátralévő bő három percben tudta tartani előnyét Mazzon csapata, amely végül tizenöt pontos győzelmet tudott aratni Pécsett.
   
NKA Universitas Pécs – Umana Reyer Venezia 52-67 (14-20, 13-16, 15-14, 10-17)
Pécs, 500 néző. V.: Diana Lapanovic (SLO), Eduard Uhrin (SVK), Maid Lasetovic (BIH)
   
NKA Universitas Pécs: Tadic 9, Wallace 14/6, Weninger 4, Mérész 7, Williams 10. Csere: Olawuyi -, Laczkó 3/3, Smailbegovic 2, Kiss 3/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
Umana Reyer Venezia: Villa 18, Makurat 6/3, Pan 3/3, Nicolodi -, Cubaj 4. Csere: Kuier 16/3, Meldere 4, Fassina 7/3, Berkani 9/3, Gorini -. Edző: Andrea Mazzon, Michele Dall’Ora
   
Jovan Gorec: Először is gratulálok a Velencének, nagyon jó csapatuk van – jó játékosokkal, remek edzőkkel, öröm nézni, ahogy játszanak. Láttam a legutóbbi három-négy meccsüket, úgyhogy tudtam, mire számíthatunk. Összességében nem vagyok elégedetlen, bár mindig szomorú az ember egy vesztes találkozó után, de láttam pozitív jeleket: a lányok nagyot harcoltak, a cserék is igyekeztek hozni magukat. De sok még a tanulnivalónk, hosszú az út előttünk.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva