NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

NEM BORULT A PAPÍRFORMA

Nem borult a papírforma
Hamar eldőlt az elődöntő első felvonása, amelyet az Atomerőmű KSC Szekszárd 81-67-re megnyert. Folytatás szerdán Pécsett, 19 órakor!
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd
81 : 67
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Telt ház előtt dobták fel a labdát Szekszárdon, a bajnoki elődöntő első összecsapásán, igen sokan érkeztek a mieinket buzdítani. A hazaiak villámrajtot vettek, Milic vezérletével 9-2 állt a táblán a harmadik percben. Wentzel Nóra két kihagyott büntetője után Goree tovább növelte csapata előnyét, Csirke Ferenc pedig időt kért (11-2). Kicsit közelebb tudtunk zárkózni, Wentzel Nóra és Chelsea Nelson kosaraival (11-8). Milic, majd Morgan ért el kosarat, miközben szabálytalankodtak ellenük, a ráadás büntetőket értékesítették (17-11). Rendkívül extra dobószázalékot produkáltak a hazaiak az első negyedben, fokozatosan hengereltek, Studer hárompontosával 26-13-ra módosult az állás, ami a negyed végére húsz pontnyira hízott (33-13). A védekezésünk csődöt mondott, és a lepattanózásban is mélyen alulmaradtunk.
   
A második negyed első három és fél percében csak a hazaiak találtak be (39-13), majd Nikola Dudásová büntetői törték meg a hosszú kosárcsendünket. A játékrész derekán Milic már a 20. pontjánál járt, a szekszárdiak magas emberével nem tudtak mit kezdeni a mieink a palánk alatt. Két perccel a nagyszünet előtt 48-22 állt az eredményjelzőn, minden triplánk kimaradt, de a büntetőzés is igen gyengén ment. A nagyszünetre félszáz pontnál tartottak a hazaiak, míg a pécsi oldalon mindössze 23 gyűlt össze.
   
A fordulás után Studer pontjai vezették fel a játékrészt, közel járt a harminchoz a különbség. A tizedik triplakísérletünk végre célba ért, Ty Marshall válaszolt a 6,75-ön túlról Miklós hármasára. A 24. percben Studer büntetőivel lépte át a harmincat a különbség egy rövid időre, a túloldalon Kiss Virág talált be a triplavonalon túlról, megszerezve második kosarát a mérkőzésen (60-32). Ahogy az első félidőben Milic, most Studer nyújtott extrát támadásban, 20 pontnál járt a szekszárdi irányító a harmadik játékrész végére. Milic is alaposan megszórta magát a negyed végén, a záró játékrész 73-40-ről indult, így gyakorlatilag már minden kérdés eldőlt.
   
6-2-vel indítottuk ezt a szakaszt, Simon Zsófi kétszer is betalált, védekezésünk szigorodott, de Chelsea Nelson kipontozódott (34. perc 75-46). Zeljko Djokic időkérése után Goree közelijére Ty Marshall 2+1-el válaszolt, az amerikai játékosunk volt a legjobbunk a mai estén. A folytatásban még többet tudtunk faragni a hátrányunkon, Wentzel Nóri dudaszóra a sarokból bevágott duplája után még egy büntetőt is dobhatott Krnjic faultja után. Három perccel a vége előtt Sarok Niki is kipontozódott, a kiválóan játszó Ty Marshall pedig egy triplával húsz pontra csökkentette a különbséget (81-61). A vége egészen jól sikerült lányainknak, így sikerült kozmetikázni az eredményen, de szombat este egy percig nem forgott kockán, hogy melyik csapat nyeri az első elődöntőt. Folytatás szerdán este 19 órakor Pécsett, ahol az egyenlítésért szállunk harcba.
   
Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC 81-67 (33-13, 17-10, 23-17, 8-27)
Szekszárd, 1000 néző. V.: Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila
   
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 20/12, Morgan 6, Mányoky 2, Milic 28/3, Goree 8. Csere: Miklós 8, Krnjic 6, Gereben 3, Bálint -. Edző: Zeljko Djokic, Horváth Zsófia
NKA Universitas PEAC: Dudásová 4, Wentzel 15, Marshall 21/9, Nelson 5, Kiss 11. Csere: Szücs 5, Simon 4, Sarok 2, Brajkovic -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a Szekszárdnak! Gyakorlatilag az első negyedben eldöntötték a mérkőzést, mi nagyon puhák voltunk. Kaptunk egy nagyon kemény védekezést, ami a faulthatáron mozgott, gyengén támadtunk ellenük, sok büntetőt kihagytuk az első negyedben és üres dobásokat rontottunk. Az elbizonytalanodásunk saját palánkunk alatt is felpuhított minket, így idejekorán el is dőlt az összecsapás. Nagyon remélem, hogy szombaton vissza tudtunk jönni és tudunk egy harmadik meccset játszani velük. Nagyon sokat jelentett a lányoknak, hogy a szurkolóink elkísértek bennünket, nagyon köszönöm nekik, és kérem, hogy jöjjenek ki szerdán is, mert akkor győzni szeretnénk.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - BEROE EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Videós összefoglaló a negyedik Európa Kupa győzelmünkről!

© Minden jog fenntartva