PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NEM BORULT A PAPÍRFORMA CEGLÉDEN

Nem borult a papírforma Cegléden
Az extra dobóformát kifogó Cegléd ellen nem sok esélyünk volt szombat este, 85-65-re nyertek a kék-sárgák a 20/15 pontig jutó Nagy-Bujdosó vezetésével.
Villámrajtot vett a hazai gárda, nem telt el három perc a mérkőzésből, amikor Gabriel Carrasco időt kért, ugyanis 10-0 állt az eredményjelzőn. A mini szünet után Sarah Imovbioh kezdte meg nálunk a pontgyártást, a társak rendre őt próbálták megjátszani, így hol büntetőből, hol palánk alatt kibrusztolt dobásokból tudtunk előrébb jutni. 19-11-es állásig csak nigériai centerünk talált be a PEAC részéről, aki pontjai mellé hét lepattanót is begyűjtött az első játékrészben.

Reméltük, hogy mezőnyből is sikerül valamit hozzátenni, ez így is lett, a második negyed elején Mandic és Roberson 2+1-eivel két pontra zárkóztunk (21-19). Egész mérkőzés alatt problémánk volt a hazaiak hárompontosainak kivédése, emiatt nem is tudtunk közelebb jutni, mert Lelik és Popovic tripláival ismét tíz volt közte (29-19). a 14. percre már a hetedik ceglédi trojka esett be. Sűrű cserékkel igyekezett spanyol vezetőedzőnk rátalálni a legjobb összeállításra, miközben sikerült felvenni a meccs ritmusát és a nagyszünetre ismét belátható közelségbe kerülni a Ceglédhez (44-38).

A nagyszünet után lett volna alkalmunk tovább csökkenteni a különbséget, ehelyett azonban megint jöttek a menetrendszerű ceglédi hármasok, így tizenkét ponttal elléptek Nagy-Bujdosóék (50-38). Elképesztően extrán játszott ma este (is) a korábban Pécsett is szereplő Nagy-Bujdosó, a 25. percben már 20/15 pontnál járt, nem tudtuk őt megállítani. Nekünk nem akart összejönni semmi, eladott labdák, pontatlan játék miatt harminc perc elteltével 25 pontra duzzadt a különbség (69-44).

Azonban nem adtuk fel, a záró felvonásban vissza tudtunk kapaszkodni húsz ponton belülre, de míg a hazaiaknál a pályára lépők közül tízen is betaláltak, nálunk ez messze nem így volt. Elkeseredésre azonban így sincs semmi okunk, a tavalyi bajnokság bronzérmese alaposan megerősödött idénre, ráadásul nagyon jó napot fogtak ki Cziczás László tanítványai. A vége kereken húsz lett közte, 85-65-re győzött a Ceglédi EKK. Számítottunk rá, hogy nehéz lesz, a hibákat viszont ki kell javítani, mert a jövő héten két nagyon fontos találkozó vár ránk, szerdán hazai pályán fogadjuk az MTK-t, szombaton pedig a PINKK otthonába látogatunk.

Ceglédi EKK – PEAC-PÉCS 85-65 (21-13, 23-25, 25-6, 16-21)
Cegléd, 500 néző. V.: Győrffy, Farkas, Hervay
Cegléd: Medgyessy 8/6, Popovic 5/3, Lelik 5/3, Nagy-Bujdosó 20/15, Mokango 17. Csere: Kányási 7, Zsovár 8/3, Serbán 3/3, Katona 8, Maksimovic 4, Kobolák -. Edző: Cziczás László
PEAC-PÉCS: Mandic 4, Wentzel -, Raksányi 10/6, Vucurovic 15/3, Imovbioh 15. Csere: Roberson 17/3, Tenyér -, Licskai 4, Szücs L. -. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev

Gabriel Carrasco: Roppant nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amelyik olyan jó dobóformát mutat, mint ma a Cegléd, akik mind a duplát, mind a triplát 50% feletti pontossággal dobták. Csapatom maximális erőbedobással küzdött, nem adtuk fel az utolsó pillanatig, de ma sajnos nem tudtunk többet mutatni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva