PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NEM AZ EURÓPA KUPÁNKRA

Nem az Európa Kupánkra
Nem vehet részt a 2018/2019-es évadban a PEAC-PÉCS csapata az Európa Kupa küzdelmeiben.
A FIBA pénteken hozta nyilvánosságra a nemzetközi porondon érdekelt csapatok névsorát, Magyarországot az UNI Győr, a VBW CEKK Cegléd és az Aluinvent DVTK képviseli az Európa Kupa küzdelmeiben. Eszerint a tavaly negyedik helyezett ZTE NKK ismét nem vállalta el a nemzetközi megmérettetést, és bár csapatunk levéllel fordult a honi szövetség elnökségéhez a kupaindulás engedélyezése érdekében, a PEAC-PÉCS EK indulását nem hagyta jóvá az MKOSZ elnöksége.

- Az előző évben hazánknak a nemzetközi kupaporondon női vonalon két EuroLigás és öt Európa Kupás indulási kvótája volt, emiatt bizakodtunk abban, hogy az előző évadban elért hetedik helyünk alapján nem maradunk le az európai kupaporondról – mondta csapatunk ügyvezetője, Kond Árpád. - Amikor májusban tudomást szereztünk arról, hogy idén – annak ellenére, hogy klubcsapataink és a női válogatottunk is kifejezetten jól szerepeltek – mégis kevesebb, 1+5, vagy 1+1+4 helye van a női kluboknak, tudtuk, hogy az MKOSZ elnökségének a kezében lesz a döntés arról, hogy a PEAC-PÉCS rajthoz állhat-e a FIBA Európa Kupában, vagy sem. Többször is jeleztük a magyar szövetség felé - szóban és hivatalos szándéknyilatkozat formájában írásban egyaránt -, hogy mi szeretnénk elindulni, ha valamelyik csapat nem vállalja a szereplést. Tettük mindezt elsősorban azért, mert az új idényben városi összefogás révén a pécsi női kosárlabdában egységesebb, erősebb csapat alapjait teremtjük meg, és a városban kosárlabdázó több száz gyerek előtt és a kosárlabda barátok számára is fontos lett volna, hogy testközelből láthassák a kontinens legjobbjait. Pécs városában a kosárlabda infrastrukturális lehetőségei minden szempontból adottak, amelyet a magyar válogatott is élvezhetett a közelmúltban. Klubunknak van múltja, tapasztalata a FIBA versenysorozataiban, a pécsi kupameccseket kifogástalanul rendeztük meg, és a szerepléssel járó gazdasági feltételeknek is meg tudtunk volna felelni. Öt különböző válogatottban szereplő játékos fog ősztől nálunk szerepelni, az ő fejlődésüknek, és közvetve így a magyar kosárlabdának is jót tett volna, ha szerepelhetünk a FIBA Európa Kupában, már csak emiatt is nagyon sajnálom, hogy az MKOSZ nem használja ki a rendelkezésre álló kvótáját, és nem adta áldását a szándéknyilatkozatunkra, a ZTE távolmaradásának ismeretében. Természetesen nem akarom az Elnökséget okolni - bár jó lett volna, ha nem a sajtóból tudjuk meg a döntésüket -, hiszen nekünk kellett volna előrébb végezni a múlt évadban, csak az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy a kosárlabda érdekei és az érveink felülírnak egy évekkel ezelőtt meghozott döntést a szövetségnél.

A PEAC-PÉCS-nek nincs más lehetősége, mint megsokszorozott elszántsággal a magyar bajnokságra koncentrálni, és minden riválisát legyőzni a pályán, hogy jövő ilyenkor saját jogán várhassa a nemzetközi kupák sorsolását.


« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva