NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

NEHÉZ MÉRKŐZÉS VÁR RÁNK HATAYBAN

Nehéz mérkőzés vár ránk Hatayban
Csütörtökön Törökországban, a Hatay BB Spor ellen lép pályára csapatunk az Európa Kupában, otthoni idő szerint 16 órakor.
Hosszú és fárasztó utazás áll csapatunk mögött, a hajnali kelést követően Bécsből indulva, isztambuli átszállással helyi idő szerint délután négy órakor landolt velünk a repülőgép Hatayban, ahol kellemes idő, 20 fok körüli hőmérséklet fogadott bennünket. Ha ránézünk a térképre, látható, hogy Hatay tartomány Törökország legdélebbi tartománya, délen és keleten Szíriával határos és amely a legkésőbb csatlakozott az újdonsült Török Köztársasághoz, 1939-ben. A szálloda messze van a városközponttól, viszont egy hegyoldalban fekszik, a szobák egy része a Harbiye vízesésre néz. Némi pihenőt követően edzésre indultunk, a modern csarnok a szállodától 20 km-re fekvő impozáns, 2021. nyarán átadott 25 ezres stadion mellett fekszik. A létesítmény folyósóján elegyedett beszédbe küldöttségünk néhány tagjával a bennünket kísérő török rendőrök egyike, aki miután meglátta pólóinkon a Pécs feliratot, vidáman és büszkén mondta, hogy egy évig élt nálunk, Erasmus ösztöndíjjal került Pécsre és bizony még magyar mondatokat is hallhattunk tőle.
   
A másfél órás edzés alatt megismerkedhettek játékosaink a pályával, a hellyel, valljuk be nagy lépéselőnybe kerülnénk a riválisainkkal szemben, ha csütörtökön nyerni tudnánk. A helyzet persze ennyire nem egyszerű, tudja ezt vezetőedzőnk is, akivel Isztambulban beszélgettünk: - Nagyon sűrű a programunk, háromnaponta játszunk. Próbálunk mindent megtenni, hogy a legjobban felkészüljünk minden meccsre és legyen energiánk is ezeken. Itt most Törökországban egy nehéz mérkőzés vár ránk, egy jó játékosokból álló gárda ellen és még mindig nem tudjuk, hogy milyen csapattal állnak ki – utalt arra Jovan Gorec, hogy elképzelhető, hogy ellenünk már Jackie Young is ott lesz a pályán. - Nem tudjuk, hogy Jackie Young játszani fog-e vagy sem, ő volt idén a WNBA legtöbbet fejlődött játékosa, ráadásul WNBA-t nyert a Las Vegassal. Ha ő játszik, négy amerikaival áll ki ellenünk a Hatay, de mindez nem tart vissza bennünket, ugyanolyan energiával állunk neki a meccsnek. Hiszek a csapatomban, mindent meg fogunk tenni, hogy győzzünk! – zárta mondandóját határozottan vezetőedzőnk.
   
Három kitűnő amerikai játékos, már pályára lépett az eddigi mérkőzéseken, a két Európa Kupa selejtezőn és a csoportmeccseken. Közülük az orosz útlevéllel is rendelkező Epiphanny Prince a legrutinosabb a maga 34 esztendejével, Alexis Prince az erőcsatár posztján bevethető, a centerük, Markeisha Gatling pedig montenegrói útlevéllel is rendelkezik. Hozzájuk csatlakozik, csatlakozott a már említett Jackie Young, aki kétségtelenül a legnagyobb ásza a Hataynak, rajtuk kívül török játékosok alkotják a csapat keretét.
   
Két győztes meccsel a háta mögött várhatja a csütörtöki találkozót a török együttes, a múlt héten a bolgár Beroe együttesét győzték le 93-73-ra, hétfőn pedig Ankarában a Cankaya csapatát múlták felül 76-71 arányban.
   
A Hatay BB Spor – NKA Univeristas PEAC mérkőzés otthoni idő szerint 16 órakor kezdődik, a FIBA Youtube csatornáján élőben lesz látható.« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva