PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NEHÉZ KEZDET UTÁN KÖNNYŰ VÉG(JÁTÉK)

Nehéz kezdet után könnyű vég(játék)
Hazai pályán biztos győzelmet aratott csapatunk az MTK Budapest ellen. 90-56 arányú győzelmünkből Maja Vucurovic 20/3 ponttal, Sarah Imovbioh pedig dupla-duplával (15 pont, 13 lepattanó) vette ki leginkább a részét.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
MTK-Budapest
MTK-Budapest

Ünnepélyes pillanatok előzték meg a mérkőzést, a PEAC-PÉCS kötelékébe tartozó 10 válogatott sportolót köszöntött Rátgéber László a Nemzeti Kosárlabda Akadémia stratégiai és szakmai igazgatója és Kond Árpád ügyvezető. A feldobást Petz Gábor végezte el, akitől ezúton búcsúzott klubunk, a pécsi kosárlabda „hangja” Budapesten folytatja életét.

Sarah Imovbioh kosarával nyitottuk a mérkőzést, a vendég MTK azonban nem volt megilletődött, rendre egalizált, sőt Székely-Horváth hármasa, majd duplája után idő kért Gabriel Carrasco vezetőedző (4-9). Nehezen lendültünk játékba, 12-12-nél értük utol Licskai 2+1-ével ellenfelünket. Válogatott centerünk kosarainak köszönhetően 18-15-re vezettünk az első tíz perc végén.

Szívósan tartotta magát a fővárosi gárda, nem tudott nagyobb különbséget kialakítani csapatunk, a második negyed derekán mindössze négy pontos pécsi vezetést mutatott az eredményjelző (26-22). Székely-Horváth újabb triplát bevágott, sokáig úgy tűnt, nincs könnyű dolga a PEAC-PÉCS-nek. Raksányi majd Imovbioh is betalált, amivel nyolc lett közte a PEAC-PÉCS javára. Vucurovic állította be a nagyszünetre az eredményt, 36-26-ot mutatott az eredményjelző húsz perc játék után.

Székely-Horváth talált be egymás után kétszer is a 6,75-ös vonalon túlról, időt is kért spanyol vezetőedzőnk 38-32-es állásnál. Hatottak a mester szavai, hatékonyabbá vált a pécsi támadójáték, szerzett labdáink is akadtak, így villámgyorsan sikerült tizenöt ponttal ellépni fáradó ellenfelünktől (47-32). Ami aztán húsz fölé is emelkedett, Raksányi majd Vucurovic is triplát dobott (53-32), mindeközben a védőjátékunk is szigorodott. Biztos előnyünk birtokában Demeter Nóra és Szücs Réka is pályára került, a záró játékrésznek huszonhárom pontos előnnyel vághattunk neki.

Megállíthatatlanul, már nagy kedvvel robogott előre a PEAC-PÉCS, főleg Vucurovic volt elemében, de Szücs Réka és Demeter is betalált, a 34. percben 74-40 állt a táblán. A 36. percben Székely-Horváthra fújtak sportszerűtlent a játékvezetők, az érte járó két büntetőt értékesítette Vucurovic, aki ezzel húsz pontnál járt. Gabriel Carrasco minden benevezett játékosának lehetőséget adott, csapatunk pedig nagy különbségű, 34 pontos sikerrel hangolt a szombat esti kozármislenyi rangadóra.

PEAC-PÉCS – MTK Budapest 90 -56 (18-15, 18-11, 25-12, 29-18)
Pécs, 300 néző. V.: Goda, Lövész, Nagy

PEAC-PÉCS: Mandic 3, Raksányi 11/3, Szücs L. 2, Vucurovic 20/3, Imovbioh 15. Csere: Licskai 15, Tenyér -, Roberson 13/3, Demeter 4, Szücs R. 2, Wentzel 2, Sellei 3. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev

MTK: Horváth B. 5/3, Zólyomi 6, Székely-Horváth 14/9, Adamecz 2, Cvitkovic 14. Csere: Szabó B. 6/6, Szabó F. 6, Pál 1, Szeitl 2, Wéber -, Jankó -, Koch -. Edző: Nagy Dóra

Gabriel Carrasco: Nagyon fontos jól kezdeni a szezont. Ez nekünk nem annyira sikerült, hiszen - bár sokáig jól tartottuk magunkat Cegléden - végül alulmaradtunk. Ezúttal viszont sikerült hazai pályán kiköszörülnünk a csorbát, és büszkék lehetünk a mai teljesítményünkre. Amit ma láttak a nézők, arra számíthatnak a továbbiakban is: nagyfokú aggresszivitásra védekezésben és támadásban egyaránt. Hosszú év áll előttünk, de a tánc már elkezdődött.

Nagy Dorottya: Azzal a szándékkal érkeztünk Pécsre, hogy megnehezítsük a hazaiak dolgát, de ez csak nagyjából huszonöt percig sikerült, aztán elfáradtunk, leginkább fejben. Három napja mérkőztünk meg a Szekszárddal, és ez a második félidőben éreztette is a hatását. De akárhogy is, kilencven kapott ponttal és 21 eladott labdával nem lehet meccset nyerni.« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva