NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

NÉGYBŐL NÉGY GYŐZELEM AZ EURÓPA KUPÁBAN

Négyből négy győzelem az Európa Kupában
Magabiztos győzelemmel zárta az ősz első, válogatott szünet előtti szakaszát az NKA UNIVERSITAS PEAC, a bolgár Beroe ellen aratott 83-57 azt jelenti, hogy az Európa Kupában 4-0-val vezetjük a csoportunkat.
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
83 : 57
Beroe Stara Zagora
Beroe Stara Zagora

A vasárnap bokasérülést szenvedett Cierra Burdicket nem nevezte be a mérkőzésre Jovan Gorec, maga a meccs elég kényelmes tempóban indult. Houston kosarat szerzett, majd a pécsi támadásnál beütött faultja után technikait fújtak ellene a játékvezetők, Kiss Virág büntetői nyomán 3-2 állt a táblán. Az elején felválta estek a kosarak, fej-fej mellett haladt a két csapat, a negyed derekán 9-9-nél kért időt a vendégek edzője. Houston büntetőivel még vezetett a Beroe, majd fokozatosan sikerült növelni a különbséget, Wentzel Nóra hárompontosával 16-11-re módosult az állás. Szücs Réka labdaszerzés utáni ziccere, majd Wentzel Nóri szép tempója zárta a játékrészt, ami 20-11-nél ért véget.
   
Tartották a különbséget a mieink, a triplákat jó százalékkal dobtuk, Wentzel Nóri második 6,75-ön túli találatával tizenöt pontra nőtt az előnyünk (28-13). Remek labdaszerzések, szép akciók nyomán tovább nyílt az olló a két csapat között (17. perc 37-19). Hiába volt az újabb bolgár időkérés, rengeteget hibázott a fiatal gárdájuk, alaposan megszórtuk őket ebben a játékrészben, a nagyszünetre 45-19-nél vonulhattak az öltözőbe a csapatok.
   
A fordulás után egy hármassal indítottak a vendégek, majd felváltva találtak be a csapatok, kiegyenlítettebbé vált a játék. A negyed derekán 51-26 állt a táblán, esett a koncentrációnk, pontatlanabbá váltak a dobásaink, a Beroe pedig közelebb zárkózott (28. perc 54-33). Jobban játszott ekkor ellenfelünk, így ezt a játékrészt a szimpatikusan, becsületesen küzdő bolgárok megnyerték 21-13-ra, a záró negyednek 58-40-es állásról ugorhattak neki a csapatok.
   
Koncentráltabbá vált a mieink játéka a hajrában, de igyekeztek magukat tartani a bolgárok is, Sharenkapova és Kocheva is betalált a 6,75-ön túlról. Kiss Virágot találták meg tűpontos labdákkal a társak a palánk alatt, válogatott centerünk pedig pontokra váltotta ezeket (35. perc 69-49). Az utolsó percekben is Kiss Virág találatainak örülhetett a publikum, tízből tíz bedobott büntető és tíz lepattanó mellett 24 pontig jutott a mérkőzésen. A vége huszonhat pontos pécsi siker lett (83-57), most pedig két és fél hétnyi szünet következik, legközelebb december 3-án lépünk pályára Pécsett, a Szekszárd ellen.
   
NKA Universitas PEAC – Beroe 83-57 (20-11, 25-8, 13-21, 25-17)
Pécs, 450 néző. V.: Pavel Fuska (SVK), Bojan Jovanic (BIH), Petar Pesic (SRB)
   
NKA Universitas PEAC: Katanic 11/3, Calhoun 15/9, Wentzel 16/6, Sanchez 5/3, Kiss 24. Csere: Simon 10/6, Szücs 2, Kaszás-Pap -, Laczkó -, Selcova -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
Beroe: Kocheva 13/6, Dineva 8, Ivanova 2, Rosten 11, Houston 11/3. Csere: Madankova -, Sharenkapova 6/6, Georgieva 2, Dimitrova 4, Stojanovska -, Kostova -. Edző: Tatyana Gateva
   
Jovan Gorec: Tudtuk, hogy nehéz lesz, hiszen ez volt a negyedik Európa Kupa mérkőzésünk, és hetek óta háromnaponta játszunk. Nagyon fontos volt számunkra, hogy a feladatra összpontosítsunk, győzzünk, és ne legyen több sérültünk, és ez sikerült is. Persze nehéz negyven percen át koncentrálni egy olyan ellenfél ellen, amelyik ellen a saját pályáján nagy különbséggel nyertünk, és játszhattunk volna sokkal jobban is, de ez is elég volt az alapcél eléréséhez. Most két és fél hét szünet következik a bajnokságban, megpróbálunk pihenni és edzeni, utána pedig meglátjuk. A legjobbakat kívánom a válogatottakhoz távozó játékosainknak és edzőinknek.
Kiss Virág: Sok hibával játszottunk, de nagyon kemény másfél hét van mögöttünk. Sokat utaztunk, nehéz mérkőzéseket játszottunk, annak viszont mindenképpen örülhetünk, hogy nyerni tudtunk. Szerettük volna kicsit lecsökkenteni a játékperceket, de ez nem igazán sikerült, mert nem koncentráltunk eléggé. Jól jön most a szünet mindenkinek.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva