NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

NÉGY PONTOS VERESÉG SZEKSZÁRDON

Négy pontos vereség Szekszárdon
Hiába kezdtük jól a mérkőzést, a hazaiak rendre újítani tudtak, hatalmas csata alakult ki, amelynek szoros végjátékában maradtunk alul Szekszárdon 63-59-re.
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC

Egyszerű volt a képlet a mérkőzést megelőzően, ha nyerni tudunk Szekszárdon, vagy maximum egy ponttal kikapunk, akkor biztossá válik az, hogy nem végzünk hátrébb az alapszakasz végén a negyedik helynél. Nagyszerű hangulatban indult a szomszédvári rangadó, sokan elkísérték lányainkat Pécsről is, akik igazán kitettek magukért buzdításban is. Robbanásszerű kezdést produkáltak Kiss Virágék, az első két perc elteltével 2-11 állt az eredményjelzőn, két triplánk is beesett ebben az időszakban. Zeljko Djokic időt kért, hogy rendezze a sorokat, de a negyed közepéig őriztük a tíz pontos előnyünket (7-17). Nikola Dudásová – aki a szezon közben érkezett a tolnai vármegye székhelyére -, folyamatosan faragta le csapata hátrányát, előbb egy közelivel, majd három büntetőjével olvadt háromra a különbség (14-17). Fokozatosan javult a hazaiak dobószázaléka, a 8. percben pedig Studer 2+1-ével utolérték a mieinket (19-19). Néhány elrontott támadás mindkét oldalon, majd három másodperccel a negyed vége előtt Calhoun hintett be egy középtávolit, amivel két pontos előnnyel zártuk az első etapot.
   
Kicsit csökkent az iram és pontatlanabbá váltak a csapatok, mindössze Goree középtávoliját, és Sierra Calhoun egy-egy büntetőjét jegyezhettük fel a második negyed első két percében. Amerikai bedobónk agilisan támadta a gyűrűt, rendre szabálytalanul igyekeztek megállítani őt a hazaiak, büntetőivel araszoltunk előre (21-25). A hazai oldal legeredményesebbje, Nikola Dudasová egyenlített, majd a szlovák légiós Jovan Gorec időkérése után bevágott egy hármast, amivel 28-25-re fordított a KSC. Óriási harc dúlt a pályán minden labdáért, a lepattanó-csatában jobban teljesítettek Miklósék, Mányoky triplájával pedig továbbra is mentek előre (31-25). Akadozni kezdett a támadójáték szekszárdi oldalon, a mieink pedig egy pontra felzárkóztak (31-30). Az utolsó percben Goree állította be egy büntetővel a 32-30-as állást a nagyszünetre.
   
Ivana Katanic vágott be rögtön a negyed elején egy hármast, majd Goree dobhatott zavartalanul a palánk alól (34-33). Jazmon Gwathmey-re fújtak a játékvezetők sportszerűtlent, Mányokyval szembeni szabálytalanságára, Jovan Gorec kikérte a videóbírót, de a játékvezetőknél maradt sportszerűtlen az ítélet, így odalett egy időkérésünk. Büntetőkkel araszolt előrébb a fehér mezes hazai gárda (38-35), majd egy 5-0 sorozattal fordítottunk. Ahelyett, hogy 38-40 után tovább növeltük volna előnyünket, kapkodásba kezdtünk támadásban, meg is lett a böjtje számunkra, Mányoky triplája, majd Goree duplája után 43-40 állt a táblán. Kisebbfajta gödörbe kerültünk, tiszta dobóhelyzetekből nem tudtunk betalálni a zónázó Szekszárd ellen. Meglehetősen parázs hangulat uralkodott a pályán, Bálint is bevágott egy labdát a 6,75-ön túlról. Szerencsére hat pontnál jobban nem tudott ellépni a szintén sokat rontó KSC sem, percekre „befagyott” az eredményjelző 46-40-nél. A játékrész utolsó fél percében Kiss Virág törte meg a jeget, palánk alóli kosara nyomán 46-42-ről vághattak neki a csapatok a záró etapnak.
   
Egy pillanatra tudtunk csak közelebb kerülni a tolnaiakhoz a játékrész elején, majd Goree 2+1-ével 50-44-re alakította az állást. Büntetőké lett a főszerep, öt perccel a vége előtt Wentzel Nóri két szabaddobása után már csak kettő volt közte. Izgalmas végjátéknak nézhettünk elébe, előbb Jaz Gwathmey egyenlített két büntetővel (51-51), majd jött Studer és Dudásová és ezúttal Jovan Gorec kérhetett időt 55-51-nél. A rendkívül energikusan és nagy kedvvel játszó Nikola Dudásová ismét főszereplővé lépett elő, zsinórban szerzett öt pontjával hét pontos előnyt kovácsolt csapatának. Eladott labdáinkból tudtak Goree-ék építkezni, amikor Studer két perccel a vége előtt betalált, már tíz ponttal járt előrébb a KSC (61-51). Jovan Gorec időkérése után visszajött a remény: előbb Wentzel Nóri büntetőzhetett, majd Simon Zsófi vágott be egy triplát, amivel öt pontra zárkóztunk. Negyvennégy másodperc volt vissza, amikor Sierra Calhoun két büntetőjéből egyet bedobott (61-57), ami után Zeljko Djokicon volt a sor, hogy időt kérjen. Lassú támadásba fogott a Szekszárd, Studer hárompontosa lejött, Kiss Virág viszont betalált, de ez csak kettő pontot ért (61-59). Tíz másodperc volt vissza, a hazai időkérést követően egy labdáért vívott csatában az utolsó másodpercben kipontozták Jazmon Gwathmey-t, majd Goree dobhatott két büntetőt, így a vége 63-59-es hazai siker. Ez azt jelenti, hogy abban az esetben végezhetünk a negyedik helyen ha az utolsó fordulóban a SERCO UNI Győr nyer Szekszárdon, vagy mi megverjük a Sopron Basket csapatát.
   
   
Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC 63-59 (19-21, 13-9, 14-12, 17-17)
Szekszárd, 900 néző. V.: Tőzsér, Makrai, Pozsonyi
   
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 9, Dudásová 16/3, Miklós -, Goree 15, Krnjic 10. Csere: Wallace 2, Mányoky 8/6, Horváth -, Bálint 3/3. Edző: Zeljko Djokic, Horváth Zsófia
NKA Universitas PEAC: Katanic 8/3, Laczkó -, Wentzel 9/3, Gwathmey 11, Kiss 18/3. Csere: Rátkai -, Calhoun 10/3, Simon 3/3, Szücs -, Sanchez -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
   
Jovan Gorec: A végén kiütközött a két csapat közti tapasztalatbeli különbség, amit a nemzetközi szereplés ad. A Szekszárd mentálisan kézben tartotta a találkozót, a végén arra figyeltünk, hogy meglegyen a pontkülönbség, ami a negyedik helyünkhöz kell. Sajnos ezt nem sikerült elérnünk, a rájátszásban ismét nüanszokon múlhat a győzelem vagy a vereség.
Kiss Virág: Jól kezdtünk, de a tízpontos vezetésnél nem hittük el, hogy képesek vagyunk nyerni. Nem először fordul velünk ez elő, a DVTK elleni két mérkőzésen is ez történt. Sok büntetőt hagytunk ki, ami szintén döntő tényező egy ilyen végig kiélezett találkozón.

Fotó: MKOSZ

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva