PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

NÉGY JÁTÉKOSUNK IS DEBÜTÁLT AZ ÉLVONALBAN

Négy játékosunk is debütált az élvonalban
A forduló egyetlen megrendezésre kerülő mérkőzésén négy újonc fiatalt is avató csapatunk erejéből egy jó negyedre, és 88-56-os vereségre telt a jól játszó győriekkel szemben.
UNI Győr-Mély Út
UNI Győr-Mély Út
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

A korábbiakban már részletezett speciális helyzetben mindössze öt felnőtt játékosa maradt Csirke Ferenc vezetőedzőnek, a tízes keretünket egészen fiatalokkal, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendékeivel egészítettük ki. A három, csupán néhány felnőtt edzésen részvevő junior korú kosárlabdázó, Laczkó Sára, Csényi Anna és Drávecz Boróka ma bemutatkozott az élvonalban, közülük a mindössze 15 esztendős Laczkó Sára töltötte a legtöbb időt a pályán, 16 percet játszott élete első NB I-es mérkőzésén. A legfiatalabb, 19 éves Szücs leány, Luca is ma szerepelt először az NB I A csoportban, az alapozás óta velünk dolgozó irányító bátran vállalkozott többször is, 5/3 pontot szerzett.

Nem indult rosszul a győri fellépésünk, az első kosarat mi jegyeztük Tijana Andusic révén, de a folytatásban is tartani tudtuk a lépést a zöld-fehérekkel, a tripláink rendre beestek, négyet is dobtunk az első negyedben, Kiss Virág kettőt, Sánta Petra és Szücs Luca egyet-egyet indított pontosan a gyűrűbe. A hazaiaknál az amerikai irányító, Kiesel volt tarthatatlan, ezzel együtt is mindössze három pontos hátránnyal zártuk az első játékrészt.

A második negyedben Mompremier is megrázta magát a győri oldalon, a különbség egyre kezdett növekedni, ami betudható volt a megszaporodó eladott labdánknak és sok ki nem kényszerített hibánknak is. Hamar pályára került legfiatalabb játékosunk, Laczkó Sára is, Csirke Ferenc a 13. percben küldte parkettre. A győrieket vitte előre a két klasszis tengerentúli légiósuk, a nagyszünetre 42-29-es állással vonulhattak le a csapatok.

A fordulás után 10-0-s sorozatot jegyeztek Mompremierék, ebből zsinórban hat pontot egymaga az amerikai center jegyzett, sajnos a mi oldalunkon megközelítőleg sem volt hasonló teljesítmény. Ráadásul egyre fáradtabban mozogtak a mieink a pályán, kezdett kijönni a karantén miatti hosszú kihagyás okozta fáradtság. Szücs Réka 2+1-es kombinációjával 62-41-el zárult a harmadik negyed. Az utolsó felvonásban már a győriek is jobbára a magyarjaikkal voltak pályán, minden bevethető játékosának lehetőséget adott Iványi Dalma, a zöld-fehérek vezetőedzője. Csirke Ferenc is pályára küldött mindenkit, így Csényi Anna és Drávecz Boróka is debütálhattak az élvonalban.

Nagy meglepetést nem hozott tehát a mérkőzés, de a mára kialakult vírushelyzetben tisztességgel játszani tudtunk, ami szeretett sportágunk életben tartása szempontjából pillanatnyilag a legfontosabb, és a négy élvonalban bemutatkozó fiatalunknak emlékezetes maradt a mai nap.
   
UNI GYŐR MÉLY-ÚT – PEAC-PÉCS 88-56 (23-20, 19-9, 20-12, 26-15)
Győr, 100 néző. V.: Tőzsér, Söjtöry, Csabai-Kaskötő
   
UNI GYŐR: Kiesel 16, Révész 7/3, Dombai 9/3, Török 14/3, Mompremier 22. Csere: Rozmán 2, Keita 2, Varga 10/6, Baffy 6/6.
Edző: Iványi Dalma, Füzi-Antolovics Adél, Merim Mehmedovic
   
PEAC-PÉCS: Sánta 6/6, Szücs R. 11, Habling 4, Kiss 14/9, Andusic 8. Csere: Szücs L. 5/3, Laczkó -, Kaposi 8, Csényi -, Drávecz -.
Edző: Csirke Ferenc.

Csirke Ferenc: Gratulálok a győrieknek. A hazaiak két amerikai játékosa extrán játszott. Nekünk alapból nincs ilyen játékosunk. Nálunk négyen hiányoztak, kedden jöttünk ki a karanténból, emiatt fizikálisan sem voltunk topon. Voltak biztató jelek, és persze hibák is. Ami örömteli, hogy három juniorkorú játékos is pályára lépett a csapatomban.

Kiss Virág: Túlzónak érzem a különbséget, ennél több van bennünk, de egyáltalán nem játszottunk jól, semmi nem jött össze. A karantén nem jött jól, kevesen vagyunk, mindent megtettünk, ami ennyire volt elég.

Iványi Dalma: Elégedett vagyok, amit kértünk a csapattól, azt megcsinálták a lányok. Sokkal koncentráltabbak voltunk, mint a szerdai mérkőzésen, a saját ritmusunkat rá tudtuk kényszeríteni az ellenfélre, agresszívan védekeztünk, emellett fizikálisan is jól dolgoztak a játékosok. Örülök, hogy mind a kilenc ember, aki pályára lépett, hozzátett a játékunkhoz, külön kiemelném, hogy a fiatalok is jól szálltak be a meccsbe, mindegyikük megtalálta a szerepét, s mivel azért ezt a játékot pontokra játsszák, nem elhanyagolható az sem, hogy minden játékos szerzett legalább egy kosarat.

Varga Zsófia : Jó ritmusban játszottunk, a cél az volt, hogy a hosszabb szünet előtt mindent kiadjunk magunkból, az utolsó erőtartalékokat mozgósítottuk.

« vissza


Kiemelt támogatók:

A KÖZVETLEN RIVÁLISUNKHOZ UTAZUNK

A ceglédi túra előtt Kond Árpádot kérdeztük

© Minden jog fenntartva