NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

NAGY MUNKA VOLT!

Nagy munka volt!
Szakmai stábját méltatta a vasárnapi, egy ponttal megnyert mérkőzést követően Zseljko Djokics, a PEAC-Pécs vezetőedzője.

Mérkőzés utáni, a sajtóban megjelent nyilatkozat Imreh Ajtony másodedző munkáját emelte ki, akinek az ellenfél taktikájának feltérképezésében volt elsősorban kulcs feladata, de nem csak rá gondolt a lefújást követően elismerően a vezetőedző.

Lukács Bélának is nagy munkát kellett végeznie ahhoz, hogy a korábban csontsérülést szenvedő Czirják Noémit harcrakész állapotba tudja hozni, és ez sikerült is. Játékosának karakterét, harcosságát is kiemelte Zseljko Djokics, sérülés ide, csontleválás oda, ha bandázzsal is, de az ifjú irányító mindenképpen játszani akart a Bácsbasket elleni pécsi rangadón.


A helyzet fonákságát és a szurkolói oldalról tapasztalt, lehetetlenül megosztott, önmarcangoló érzelmi síkokat leszámítva is komoly jelentősége volt a vasárnapi összecsapásnak, hiszen a PEAC-Pécs ezzel a győzelmével a harmadik helyen lépéselőnybe került a 9-5-ös mutatójával riválisaival szemben.

Ugyanakkor nem ezt tekintették elsődleges célkitűzésnek az egyetemisták. – Arra voltam a legbüszkébb, hogy a mi fiatal csapatunkkal, amelynek az idény elején mindent teljesen az elejéről kellett szakmailag felépíteni, partiban tudtunk lenni egy olyan csapattal, amely korábbi EuroLigás, kiváló játékosállománnyal rendelkezik, amely sokat erősödött az elmúlt időszakban, kispadjára spanyol edzőt szerződtetett, és visszatért hozzájuk Iványi Dalma, akit az idény előtt egy török csapat igazolt le. Győzelemből jöttek, jó formában voltak, példa erre az ukrán Dorogobuzova, aki tizenhat pontos átlagot tud felmutatni, előttünk a

Győr ellen még ezt is meghaladta, akkor remekül kosarazott. Most Horváth Lilla kiválóan játszott ellene, teljesen eltűnt a különbség a két játékos között. Jó volt látni az elszántságot a fiataljainkon, és ki kell emelni, hogy nagy közönség előtt játszhatott a két fél. Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiába volt aktuálisan épp más az ellenfél, az utolsó 2-3 hét során az edzéseinken 10-15 percig mindig arról beszéltünk, a Bácsbasket ellen milyen taktikai elemeket fogunk bevetni a meccs egyes szakaszaiban – árulta el a kulisszatitkokat Zseljko Djokics, aki még a meccs másnapján is teljes átéléssel emlékezett vissza a meccs legfontosabb momentumaira.

A csapat vezetése a lefújás után természetesen örült a sikernek, de nem tulajdonított stratégiai jelentőséget neki, helyén kezelte az eredményt. Mészáros Zalán azt mondta, akkor sem történt volna tragédia, ha a fiatal együttes még nem tud nyerni vasárnap este, hiszen az eddig elvégzett munka, és az az út, amelyen halad a PEAC-Pécs, a stabil jövő útja, és ezt csak erősítette a Bácsbasket elleni győzelem.

A vasárnapi csatát követően másfél napos pihenőt kapott PEAC-Pécs-re szerdán 17:30-tól Zalaegerszegen a ZTE NKK, pénteken Pécsett egy Adria Ligában vívandó kulcsmeccs vár a nagyon megerősödő Vojvodina ellen.

Mindkét meccsnek komoly tétje van, mint ahogy egy ilyen előkelő helyezéssel bíró csapatnál tulajdonképpen valamennyi összecsapás esetében igaz: nem babra megy a játék.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva