NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

NAGY CSATÁBAN SOPRONI GYŐZELEM

Nagy csatában soproni győzelem
Egy jó hangulatú rangadó jelentős részében egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokságban veretlen Sopronnak, amely azonban játékosainak jobb egyéni képességeit kihasználva 11 ponttal győzött.
PEAC-PÉCS – UNIQA EUROLASING SOPRON 58-69 (20-21, 13-22, 19-18, 6-8)
Pécs, 800 néző. V.: Papp, Frányó, Balog
PEAC-PÉCS: Fűrész 8/6, Barbour 5/3, Hutlassa 11/9, Horváth 6, Jaeschke 21. Csere: Szamosi 2, Dusanic 3/3, Csutorás 2, Czukor -, Czirják -.
UNIQA EUROLEASING SOPRON: Fegyverneky 21, Johnson 16, Pál 3/3, Milovanovic 14/6, Krnjic 11. Csere: Zavecz -, Licskai 2, Zsovár -, Teilane 2.
Az első és a harmadik helyezett rangadóján bár a soproniak ragadták magukhoz a kezdeményezést Fegyverneky 2+1-ével, a fiatal házigazdák nem hagyták hogy elhúzzon a listavezető. Keményebb védekezésre szólította fel övéit a negyed derekán Zeljko Djkokic, amikor Johnson már a második kosarát szerezte. Hatott is az edzői intelem, és az első negyedben remekül triplázó pécsi csapat Fűrész Dia távoli extra kosarával át is vette a vezetést (12-10). Megindultak a cserék mindkét oldalon, és el is zárult egy időre a gólcsap, majd a Sopron Johnson két labdalopásából 15-12-re meglépett. Időt is kért a pécsi mester, csapata pedig Fűrész második trojkájával fordított. Fegyverneky volt eredményes a zöld-sárgáknál, az első tíz percben szerzett tíz pontja jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 21-20-as soproni előnnyel záruljon az első negyed.


Krnjic szállította a soproni pontokat, és pécsi oldalon Jaeschke centerkosara után Barbour is betalált a 6,75-ön túlról, így továbbra is nagyon közel volt egymáshoz a két csapat. A PEAC ragyogóan kivette a játékból Milovanovicot, és Hutlassa távoli kosarával (ez volt a hatodik tripla) 32-29-re vezetett. Közben a játékvezetők ellen tüntetett a publikum, akik túl azon, hogy érthetetlen módon fújták meg Horváth Lilla harmadik faultját, a zöld sárgáknál nem voltak képesek észrevenni a faultokat, a második negyedben mindössze 1(!!!)-et fújtak a 18. percig. A Sopron jól használta ki ezt, Milovanovic is elkapta a fonalat, és Fegyverneky utolsó duplája tíz pontos vendégvezetést eredményezett a nagyszünetre (33-43).


Hogy miért is sajnálhatjuk azt a két percet, amikor meglépett a Sopron, azt a második félidő első periódusa igazolta, amikor Amy Jaeschke vette a hátára a csapatát, és nyolc ponttal (egy híján annyival, mint az első félidőben szerzett összes pontja) terhelte meg a soproni kosarat. Ennek ellenére sem tudott igazán felzárkóznia megalkuvást nem tűrően küzdő PEAC. A pécsi eladott labdákat kosárral büntették a soproniak, így nem sikerült a felzárkózás, a 26. percben 44-55-nél időt is kért Zeljko Djokic. Nem sokkal később újra meg kellett állítani a játékot, mert úgy tűnt, megtört csapata lendülete és hite, miközben 43-57 állt a táblán. Közben furcsa módon változott a játékvezetői felfogás, olyan megmozdulásokat is lefújtak a zöld-sárgáknál, amiket addig nem így Milovanovic gyűjtötte össze negyedik személyijét, és ült le a cserepadra. A negyed vége egyértelműen a pécsieknek sikerült jobban, zónával megfogták a soproni támadásokat, és a dudaszóval egyidőben érkező Hutlassa triplának köszönhetően tíz ponton belüli hátrányból várták az utolsó tíz percet (52-61).


Lendületben maradt a fekete-fehér csapat, és a zóna ellen megzavarodó ellenfelétől szerzett két labda után öt pontra zárkózott a 32. percben (56-61). Johnson talált be miután már Milovanovicot is visszahozta edzője, és utána bár több lehetősége volt, de nem tudta átlépni saját árnyékát a rutintalanabb pécsi együttes, és nem sikerült a közelebb zárkózás. Izott a meccs, nagy csata dúlt a pályán, öt perccel a vége előtt a vendégek edzője is kikérte második idejét 58-63-nál. Fegyverneky és Johnson szaporította találatainak számát, ezzel megint kilenc volt a különbség, Zeljko Djokic időt kért, hogy felszítsa a tüzet 58-67-es állásnál. Sajnos azonban több hiba csúszott ebbe a periódusba a végére elfáradó, a nagyot küzdő pécsi csapat oldaláról, így a Sopron megnyerte a mérkőzést 69-58–ra.


Zeljko Djokic:
Fontos volt ez a meccs mindkét csapat számára, most hogy nyert a Sopron valószínűleg az alapszakasz elsőség is az övék lesz, nekünk pedig egy alakuló, fiatal klubként nem volt mindegy, hogyan szerepelünk a tavalyi döntős ellen. Kis lépésekben kell előre haladnunk, talán ha ma nyerünk, az túl nagy ugrás is lett volna. Kár a sok eladott labdáért, amiből ziccergólokat kaptunk, hiszen egy új védekezési szisztémát alkalmaztunk, ami a mérkőzés jelentős részében jól működött, ezzel jöttünk vissza a meccsbe. Taktikailag jól felkészültünk, jó meccset játszottunk, melynek során sokszor az utolsó másodpercekben fejezte be mindkét csapat a támadását. Gratulálok a Sopronnak, szépen játszottak ma este.

Székely Norbert: Tudtuk, hogy az évad egyik legnehezebb mérkőzése vár ránk, és ez be is teljesedett. Egy nagyon jó Pécs ellen kellett ma megdolgoznunk a sikerért, mindkét csapat megpróbálta érvényre juttatni taktikai repertoárját, és a végén az egyéni képességek döntöttek. Nagyon örülök annak, hogy csak nyolc büntetőt kaptunk, ez igazolása az általunk alkalmazott védekezési szisztémának. Örülök a győzelmünknek, és remélem Pécsett hosszú távon lesz női kosárlabda, mert ez nagyon fontos az egész szakágnak.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva