PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

NAGY KÜLÖNBSÉGŰ GYŐZELEMMEL FOLYTATTUK

Nagy különbségű győzelemmel folytattuk
Jó védőjátékkal, magabiztosan, huszonkét ponttal nyertünk a VBW CEKK Cegléd elleni felkészülési mérkőzésen, 71-49 arányban.
VBW CEKK Cegléd
VBW CEKK Cegléd
49 : 71
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Pénteken délután Albertirsán, a 2019-ben átadott városi sportcsarnokban fogadta csapatunkat a VBW CEKK Cegléd együttese felkészülési mérkőzésen. A hazaiak szerezték a találkozó első pontjait, büntetőkből. 7-7-es állásnál értük utol Kobolákékat, Kiss Virág hárompontosból talált be. A folytatásban összeszedettebbé vált játékunk védekezésben is, labdákat szereztünk, így fokozatosan növelni tudtuk előnyünket (12-19), a hét pontos különbség az első játékrész végére is megmaradt (14-21). Legnagyobb problémánkat az jelentette, hogy Chelsea Nelson már a 13. percben három személyi hibánál járt, a hazaiak viszont azon bosszankodhattak a második negyed elején, hogy szűk négy percig nem találtak be a gyűrűbe. Az éppen faultproblémákkal küszködő amerikai magasemberünk révén már több mint tíz volt közte a negyed derekán (19-31), ezután viszont mi engedtünk ki egy kicsit, több hiba is becsúszott, így faragni tudott hátrányán a sárga mezes CEKK (26-31). A nagyszünetre Wentzel Nóri és Kiss Virág találataival nyolc pontos előnyt sikerült kiharcolni, 27-35-ről indult a harmadik felvonás.
Chelsea Nelson ott folytatta, ahol abbahagyta, nagyon élt a palánk alatt, a ceglédiek támadójátéka viszont akadozott. A negyed derekán 31-45 állt az eredményjelző táblán, remekül védekeztünk. Nem volt teljesen hibátlan a játékunk, a sok kihagyott büntető miatt bosszankodhattunk. Az utolsó játékrészben még sikerült rátenni egy lapáttal, így a vége 49-71 lett a javunkra a CEKK ellen.
   
Legközelebb szeptember 15-én szerdán 17 óra 30 perces kezdettel lépünk pályára, a Lauber Dezső Sportcsarnokban fogadjuk a PINKK Pécsi 424-et.
   
PEAC-PÉCS – VBW CEKK Cegléd 49-71 (16-21, 11-14, 8-12, 14-24)
PEAC-PÉCS: Szücs 4, Wentzel 8, Marshall 8, Nelson 19, Kiss 15/3. Csere: Dudásová 8, Brajkovic 4, Selcova 5/3, Laczkó -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatnak! Úgy érzem, ahogy egyre haladunk előre az eredmény is egyre fontosabb, nem csak a játék. Összességében elégedettek lehetünk a mai mérkőzéssel, habár aki engem ismer, tudja, hogy sosem leszek elégedett, mindig mindenből szeretném kihozni a 100%-ot. Nagy terveink vannak idén, ezért is fontos, hogy lecsökkentsük a hibáinkat, ma is rengeteg ziccert és büntetőt kihagytunk. A védekezésünkre azt tudom mondani, hogy az jó volt, még azzal a néhány becsúszott hibával együtt is, amit kis odafigyeléssel, koncentrációval ki lehet javítani. A védekezésünk tavaly is jól működött, remélem is idén is hasonlóan fog, a támadásainkon van még csiszolni való. A következő napokban fogunk venni új játékokat, az első tétmérkőzésünkig hátra lévő 13 napot még ki kell használni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Hatodik felkészülési mérkőzésünket a PINKK Pécsi 424 ellen vívtuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozó 82-69-es PEAC-PÉCS sikerrel zárult.

© Minden jog fenntartva