PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MUNKÁBAN A PEAC-PÉCS VÁLOGATOTTJAI

Munkában a PEAC-Pécs válogatottjai
A PEAC-PÉCS csapatából többen is meghívót kaptak a nemzeti válogatottakba mind utánpótlás, mind felnőtt szinten, szombattól pedig már Sopronban szurkolhatunk az U20-as magyar válogatottnak az Európa Bajnokságon.
Időrendi sorrendben haladva a PEAC-PÉCS magyar játékosai közül Tenyér Zsófia tagja az U20-as csapatnak, amely július 7. és 15. között Sopronban vesz részt az A-divíziós Európa-bajnokságon. A Cziczás László vezette nemzeti gárda június 4-én kezdte meg a felkészülést a megmérettetésre, szlovéniai tesztmérkőzések és egy spanyolországi torna is szerepelt a programban. A soproni Európa-bajnokságon Horvátország, Lettország és Lengyelország lesz a magyar válogatott csoportellenfele.

Wentzel Nóra az U17/U18-as válogatottal készül a július 21.-29. között megrendezésre kerülő minszki világbajnokságra, illetve az U18-as udine-i Európa-bajnokságra, ez utóbbira augusztus 4. és 12. között kerül lebonyolításra. A székesfehérvári edzőtábor közepette július 5. és 8. között Spanyolországba utazik Völgyi Péter irányította alakulat, majd egy olaszországi felmérő szerepel a programban.

Junior csapatunk tehetsége, Varga Eszter a debreceni U18-as 3x3-as Európa-bajnokságra készülő válogatottba kapott meghívót. Tavaly Tenyér Zsófival a soraiban megnyerte az U18-as Eb-t Magyarország, így a világranglistán elfoglalt előkelő helyezésének köszönhetően az U18-as leány válogatottunk kvótához jutott az Ifjúsági Olimpián is. A 3. Ifjúsági Olimpiai Játékokat október 6. és 18. között rendezik meg Buenos Airesben.

A nyárelőn remeklő Ruják Nóra a 3x3-as felnőtt válogatott tagjaként utazik szeptember 14-16. között a bukaresti Európa-bajnokságra. Júniusban Manilában rendezett világbajnokságon továbbjutott csoportjából a válogatottunk, az andorrai Eb-selejtezőn pedig Károlyi Andrea szövetségi edző által vezetett csapat kiharcolta a bukaresti eseményen való részvételét. A helyszín azért is kedves lehet a mieinknek, mert 2016-ban itt nyerte meg az Európa-bajnokságot a Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar válogatott.

Az új igazolásaink közül Simon Zsófia és Barnai Judit májusban Székesfehérváron vett részt a magyar válogatott négy hetes összetartásán. A taktikai repertoár bővítése, új játékelemek gyakorlása mellett több felkészülési mérkőzést is vívott Székely Norbert szövetségi kapitány együttese, amely legközelebb november 16-án és 21-én játszik EB-selejtező mérkőzést. Előbbit Albániában, utóbbit Oroszországban rendezik, a jelenleg csoportmásodik Magyarországnak jó esélye van arra, hogy ott legyen 2019-ben a szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Légiósainknak sem zajlik eseménytelenül a nyár: nigériai centerünk, Sarah Imovbioh és a belga Julie Vanloo szeptember 22-30. között Tenerifén, a világbajnokságon vesz részt hazája válogatottjával. Nigéria a 2017-es Afrobasket döntőseként vívta ki a részvételt, Belgium pedig a tavalyi Európa-bajnokságon szerzett bronzérmet. A belga válogatott június elején Pekingben játszott barátságos mérkőzéseket Kínával. Augusztus végén és szeptemberben több felkészülési mérkőzés és torna szerepel a programban, majd szeptember 19-én elindulnak a vb helyszínére a belga Macskák.

A PEAC-PÉCS szakmai stábja is érintett a válogatottak munkájában: Ábrahám Márta, csapatunk új másodedzője egy sikeres egyéni képző ciklust zárt több fiatal játékossal a bajnokság végét követően, majd rövid pihenő után július 8-án Székesfehérváron kezdi a felkészülést az U16-os leány válogatott edzőjeként. Ők Litvániában szerepelnek az Európa Bajnokságon, amelyet augusztus 17. és 25. között rendeznek meg.

« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva