NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Ősz

MINT A RÉGI SZÉP IDŐKBEN

Mint a régi szép időkben
Vastaps kísérte az öltözőbe a PEAC-PÉCS csapatát, amely lelkes, csupaszív játékkal, fáradtan is szinte végig vezetve, 14 ponttal verte a tavalyi bajnoki negyediket.
PEAC-PÉCS – ZTE NKK 70-56 (19-16, 21-16, 17-16, 13-8)
V.: Földházi, Gorka, Jurák
PEAC-PÉCS: Czirják 3/3, Barbour 20, Dusanic 8, Horváth 5, Jaeschke 15. Csere: Szamosi 8, Hutlassa 3/3, Csutorás 4, Czukor 4.
ZTE NKK: Szélesy 6, Czank 11/3, Ambrus -, Gensler 3, Michailova 12/6. Csere: Szalay 7, Vida 5, Varga 4, Horváth Zs.8.

Lassan gyűlt a nép a tavalyi negyedik elleni pécsi rangadóra, de a kezdésre hangulatos szurkolással a háta mögött vághatott neki a PEAC-PÉCS. A zalaiak indultak jobban, ám Dusanic lendülete egyenlítést hozott, amely után újra Gáll Tamás lányai ragadták magukhoz a kezdeményezést. Mindkét center veszélyes volt a palánkra távolabbról is, Jaeschke középtávolijára Michailova triplával felelt (6-9). A megszilárduló pécsi védekezésnek, jobb lepattanózásnak és a nagyobb lendületnek köszönhetően fordítottak a hazaiak és a 8. percben, amikor Horváth Lilla újabb indításgólt szerzett, időt is kértek a vendégek 17-11-nél. Meg is tört a pécsi lendület, több hiba csúszott a játékba, így Czank utolsó, dudaszóra esett kosarával mindössze három pontra fogyatkozott a PEAC előnye.

A zalaiak amerikaija indította a második negyed elejének tengerentúli gólgyártását. Azért lehet így fogalmazni, mert a 14. percig egy Czank triplát leszámítva csak amerikaiak találtak a kosárba, amit a PEAC annyira nem bánt, Jaeschke 8, Barbour pedig 2 pontot jegyzett, 28-21-nél kért időt a vendégek mestere. Zónára álltak át, amelyet Hutlassa dobott át egy triplával, majd Barbour is begyötört egy kosarat, amivel tíz pont lett a pécsi előny. Ez nem volt tartós, jobbára Czank eredményességének köszönhetően megfeleződött a 18. percre, így a legjobbkor jött Jaeschke duplája (35-28). Mivel az amerikai továbbra is lendületben maradt, nyolc pontos előnnyel tért pihenőre a pécsi együttes.

Zónával indult a második félidőre a kék mezes vendéggárda, pécsi oldalon ezzel leginkább továbbra is a két amerikai tudott legjobban megbirkózni, így tíz pont körüli előnyre tett szert a PEAC. Hamar bónuszba kerültünk, és a támadójáték is akadozott, és Horváth Zsófia és Szalay eredményességének köszönhetően másfél perccel a negyed vége előtt négy pontra megközelítették Czirjákékat a zalaiak. A kritikus pillanatokat Szamosi 2+1-ével tette múltidőbe csapata számára, és mert Czukor Tünde is megkezdte két büntetővel a gólgyártást, minimális különbséggel a negyed végére növelni tudta előnyét a házigazda, amely így 57-48-ra vezetett.

Továbbra is nyílt sisakos, hatalmas küzdelem zajlott a pályán, melyben Czirják a 32. percben megkapta negyedik személyi hibáját. Barbour gyönyörű megoldása után hozta helyzetbe Csutorást, aki szép kosarat szerzett, tartotta a távolságot a PEAC. Több, mint hat perc volt vissza, amikor Szamosi megkapta ötödik hibáját. Harmadik legeredményesebb játékosát veszítette el ezzel Zeljko Djokic csapata 61-52-nél. A kétnaponta lejátszott meccsek fáradtsága a pécsiek büntetőzésén mutatkozott meg, szerencsére ezt a szív, az akarat és a fiatalos lendület egyensúlyozni tudta, és a 37. percre 66-52 állt a táblán.Harmadik idejét is kikérte ekkor már Gáll Tamás, de érdemben nem tudott változtatni a játék képén. Az új első osztályú pécsi női kosárlabda csapat olyan eredményt ért el, egy a magyar bajnokságban erős csapatnak számító ellenféllel szemben, mint a régi nagy csapat, és pécsi szurkolóként jó belegondolni abba, hogy mi lehet akkor, ha ez a társaság nem kap két naponkénti extra terhelést, és teljes keretével veheti fel a küzdelmet ellenfeleivel.

Zeljko Djokic:
- Új közönség épül Pécsett, köszönöm nekik, hogy ezen a rangadón végig buzdítottak minket, és sok energiát adtak a fiatal csapatunknak, különösen akkor, amikor a Zalaegerszeg felzárkózott. Játékosaink az utolsó energiatartalékaikat is mozgósították, amellyel meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Nagy dolog, hogy minden negyedben 16 pont alatt tudtuk tartani az ellenfelet, nekünk a védőmunkánkkal kell meccseket nyerni. Ma este a két amerikaink Barbour és Jaeschke 20 illetve 15 pontot dobott, de ugyanolyan kiváló teljesítményt nyújtott Horváth Lilla, aki remekül védekezett az ellenfél egyik legjobbjával, Szélesyvel szemben, illetve Dusanic és Hutlassa ragyogóan semlegesítette Vida Annát. Jó úton járunk, remélem, a most következő két napos pihenőt a játékosaink jól használják ki a jövő csütörtöki ceglédi meccsünk előtt.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Jó hangulatú mérkőzésen győzelem az első hazain, íme videós összefoglalónk a PINKK Pécsi 424 elleni mérkőzésről!

© Minden jog fenntartva