NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

MINDENT BELE KELL ADNUNK A GYŐZELEMÉRT A CEKK ELLEN

Mindent bele kell adnunk a győzelemért a CEKK ellen
Szombaton a VBW Cekk Cegléd ellen folytatjuk a bajnokságot, 18 órai kezdettel idegenben, Albertirsán lépünk pályára.
A TIPPMIX Női NB. I. A. csoport 11 fordulóját rendezik a hétvégén, azaz lezárul az alapszakasz fele, ami az NKA Universitas PEAC szempontjából jól sikerült, hiszen a tabellán a két Euroligás csapat - a Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd -, mögött az előkelő harmadik helyen foglalja el Csirke Ferenc együttese. Csapatunk hét győzelem mellett három vereséget gyűjtött be, amiből kettőt a két élcsapat ellenében, illetve Győrben maradtak alul Kiss Virágék. A riválisainkkal szemben azért is vagyunk pillanatnyi előnyben, mert hazai pályán nem volt váratlan vereségünk, és egyedül a győri mérkőzést sajnálhatjuk, hogy nem jött össze a mumus ellen az idegenbeli bravúr. Egy erőltetett menet közepén nem könnyű idegenben villantani, pedig most szombaton szükség lesz erre, a tabella 10. helyén álló VBW CEKK Cegléd otthonában lépünk pályára.
   
Nem rossz csapat állt össze ceglédi színek alatt, igazi olvasztótégely alakult ki az első éves A csoportos vezetőedző, Hegedűs Péter irányításával. A bajnokság azonban nem indult rózsásan a ceglédiek számára, mert hiába nyertek a nyitányon az ELTE-BEAC Újbuda otthonában 65-55 arányban, jogosulatlan szereplés miatt megbüntették őket, a két pont a fővárosiaké lett, ráadásul pontlevonással is sújtották a ceglédieket. Pillanatnyi tizedik helyüket javarészt ennek köszönhetik, ahonnét nyilván előrébb akarnak lépni. Az őszi fordulókban háromszor hagyták el két pontot érően, győztesen a parkettet Szabó Fanniék (a PINKK, a BKG, és a Vasas ellen), a legutóbbi mérkőzésükön viszont nagyon közel álltak a bravúrhoz. Hazai pályán az Uni Győr MÉLY-ÚT gárdáját szorongatták meg alaposan, egészen a 36. percig győzelemre állt a CEKK, az utolsó negyedben kivágott nagy hajrájának köszönhetően nyertek végül a zöld-fehérek. A ceglédiek legjobbjuk nélkül álltak ki, a 16,4 pontot átlagoló Manis nem lépett pályára a Győr ellen.
   
A CEKK egyik legponterősebb játékosa a 24 éves cseh Petra Holesinska, 13,7 pontot átlagol, az egyes-kettes poszton bevethető kosaras, legtöbbször távolról talál be, de szívesen felvállalja a betöréseket is. A „Szabó-lányok” Fanni, Dóra, Petra és Flóra közül leginkább az első kettő erőssége kék-sárgáknak, ők jobbára a 6,75-ön túlról célozzák eredménnyel a gyűrűt. A center poszton az amerikai Victoria Baugh-t foglalkoztatja a ceglédi gárda, a 193 cm magas játékos nagyon jó százalékkal értékesíti dobásait.
   
Nem lesz ismeretlen számunka az albertirsai sportcsarnok, hiszen szeptemberben játszottunk egy felkészülési meccset a VBW CEKK Cegléd ellen, amit akkor magabiztosan, 71-49 arányban megnyertünk az épp összeálló házigazdákkal szemben. Összességében jó a mérlegünk a ceglédiekkel szemben, a 2012. óta lejátszott 31 tétmérkőzésből 19-et megnyertünk. A tavalyi szezonban háromszor is megmérkőztünk a kék-sárgákkal, a bajnokságban mindkét csapat hozta a hazai meccsét, viszont a Magyar Kupában a négybe jutásért vívott csata emlékezetesre sikeredett. Egy végletekig kiélezett, pontszegény derbin 53-52-re győztünk egy nem mindennapi izgalmakat hozó szoros mérkőzésen.
   
Szombat este ismét a győzelem a célunk, hogy a tabellán azt a bizonyos harmadik helyet továbbra is megőrizzük, ami nem könnyű feladat, pláne idegenben. Az VBW CEKK Cegléd – NKA Universitas PEAC mérkőzés 18 órakor kezdődik Albertirsán.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva