NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

"MINDEN LABDÁT NEKÜNK KELL MEGSZEREZNI!"

A kulcsfontosságú mérkőzésre készülve, az utolsó edzés után kérdeztük a PEAC játékosait, mit jelent számukra az Adria Liga, és mit várnak a bosnyák Čelik Zenica együttese elleni mérkőzéstől. Körkérdés.
Fűrész Dia: Az Adria liga számomra egy nagyon fontos verseny, ahol nagyon erős ritmusban játszó csapatok ellen tudjuk megméretni magunkat. Ezáltal a sorozat nagyon jó gyakorlási lehetőség a rájátszásra, mert szerintem csak azoknak a csapatoknak van esélye a végén jó eredményt elérni, akik ilyen ritmusú meccseket tudnak játszani egész szezon során.

Egyértelműen győzelmet várok, lehetőleg olyan pontaránnyal, hogy a visszavágón is őrizni tudjuk a pontelőnyünket.

Szamosi Amadea: Az Adria Liga egy olyan bajnokság, ahol nagyon sokat tudunk tanulni, csapatként is nagyon kemény meccseket játszhatunk. Ez nagyon fontos, mert így jobban összerázódunk és a kemény összecsapásokon a védekezést is gyakoroljuk. Tapasztalt, magasabb szintű csapatokkal játszunk, ez segíthet a magyar bajnokságban is, ezáltal előrébb léphetünk. De az Adria Ligában is szeretnénk a legjobb négybe jutni.

Egy nagyon kemény meccset várok, ahol mindent megteszünk, hogy győztesen kerüljünk ki a végjátékban, és szerintem ez sikerülni is fog.

Lana Dusanics: Már négy éve játszom az Adria Ligában, nagyon fontos nekem ez a sorozat. Játszhatok a hazám, Szerbia játékosai ellen is.

A Zenicával már tavaly is játszottam, jó csapatot alkotnak, egyénileg is jó erőkből állnak. Remélem, hogy jól fogunk játszani, és nyerünk!

Horváth Lilla: Az Adria Liga nagyon fontos sorozat tapasztalatszerzés szempontjából a csapatunknak. Nagy kihívást is jelent, a magyar kupa és a bajnokság mellett még egy sorozatban felmérhetjük az erőnket, és megmutathatjuk nemzetközi színtéren, hogy milyen jó magyar csapatok is vannak.

A Zenica elleni meccstől nagyon nagy küzdelmet várok, úgy gondolom, ez is egy hajtós meccs lesz, mint az összes többi összecsapás az Adria Ligában. Elsősorban a védekezésünkkel fogunk tudni nyerni, felkészültünk ellenfelünkből, szerintem tudunk majd dominálni, és nagyon remélem, hogy győzni is.

Andrea Barbour: Jó dolog egy másik bajnokságban is szerepelni. Az Adria Ligában a hátvédek egészen másképp játszanak, mint a magyar bajnokságban.

Nagyon jól kell védekeznünk a győzelemhez.

Amy Jaeschke: Az Adria Liga egy nagyon erős bajnokság, remek lehetőség arra, hogy más országok csapataival is játszunk.

Nagyon szoros, kemény mérkőzésre számítok egy nagyon erős csapat ellen.


Hutlassa Fanni: Az Adria Ligában a csapatok más játékot játszanak, mint a magyar csapatok: gyorsabbak, a hátvédek is többet vezetnek labdát. Ez egy nagyon jó lehetőség a fejlődésre.

Azt várom, hogy nagyon keményen védekezzünk, mindent megtegyünk a győzelemért, és magasabb szintre lépjünk a játékban, fejlődjünk.

Balla Dorottya: Az Adria Liga egy jó teszt az egész csapatnak, megmutatja, fizikálisan milyen szinten vagyunk, mivel itt a játékosok sokkal atletikusabbak, fizikálisan sokkal erősebb ez a mezőny, mint a magyar bajnokság. Ez egy jó fejlődési lehetőség a csapatunknak.

A meccstől győzelmet várok, de úgy gondolom, ezért nagyon meg kell majd szenvednünk negyven percen keresztül, minden labdát nekünk kell megszerezni, és akkor reális esélyünk lehet a győzelemre.

Czukor Tünde: Az Adria Ligával egy sokkal erősebb bajnokságban próbálhatjuk ki magunkat, ami a magyar bajnokikon is nagyon nagy segítséget jelenthet. Mind védekezésben, mind támadásban teljesen más ritmus, más kaliber, ezt kamatoztatni tudjuk a későbbiekben.

A holnapi meccs egy óriási küzdelem lesz, egy nagy harc, nagyon remélem, hogy ebből a harcból mi kerülünk ki győztesen.

Czirják Noémi: Az Adria Liga fejlődési lehetőséget jelent a saját és a csapatom szempontjából is, nemzetközi tapasztalatokat szerezhetünk.

Győzelmet várok, jól edzettünk, rendesen felkészültünk, remélem, hogy minden jól megy majd.

+1 kérdés: Hogyan élted meg az elmúlt időszakot elsőszámú irányítóként?
Több lehetőséghez jutottam, azt érzem, ezzel sikerült is élnem. De látszik, hogy vannak hiányosságok, a végére mentálisan és fizikálisan, de főleg mentálisan elfáradtam, ezen dolgozni kell, hogy minél tovább kitartson ez a lendület.« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva