NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

„MINDEN HÉTEN MÁS JÁTÉKKULTÚRÁVAL TALÁLKOZHATUNK”

„Minden héten más játékkultúrával találkozhatunk”
Az interjú befejező részében az Adria Ligáról és a célokról esik szó. Interjú vezetőedzőnkkel – 3.rész
(A cikk második részét ide kattintva olvashatják.)

Pécsett új nemzetközi kupasorozat mutatkozik be. Mit lehet tudni az Adria Ligáról előzetesen?

Ez egy különleges sorozat lesz, egy nagyon érdekes bajnokság. Mikor Magyarországon játszunk, sok csapat ugyanazokat a támadófigurákat vagy védekezési rendszert játssza, pár meccs után ezt megszokják a játékosok, könnyű felkészülni az ellenfelekből. Tavaly a Győr elleni párharcunknál lehetett megfigyelni, hogy Fűzy Ákossal nagyon jó barátok vagyunk, a kosárlabdáról alkotott filozófiánk is nagyon közel áll egymáshoz, a két csapat pedig szinte ugyanúgy játszott. Az Adria Ligában ilyen nem lesz, nehéz is most felmérni az erőviszonyokat, de az biztos, hogy a különböző országoknak nagyon eltérő a kosárlabda-filozófiájuk. Szerbiában például – a magyarral ellentétben, ahol a labda nélküli mozgások jellemzik a támadásokat – a labdás mozgás és az egy-egyezés sokkal hangsúlyosabb. A játékosoknak és nekünk is kihívás lesz, hogy hogyan tudunk jól védekezni ezek ellen, miközben az edzéseken ennek a gyakorlására csak limitált lehetőségünk lesz. A szlovén csapatok nagyon precízen, a német rendszer szerint játszanak. A horvátok olyanok, mint a tenger, különleges hangulata van a játékuknak, passzolgatnak, nagyon kreatívan játszanak, nem véletlenül jutott ki a felnőtt válogatottjuk az olimpiára. Ha visszaemlékszünk Emilija Podrug játékára, az ő kiszámíthatatlan, izgalmas megoldásaira – ez jellemzi őket csapat szinten is. A bosnyákok erőkosárlabdát játszanak. Minden héten más játékkultúrával fogunk találkozni a pályán, ettől lesz különleges ez a bajnokság.

Hogyan profitálhat ebből a PEAC?

Rengeteg tapasztalatot fogunk szerezni ezeken a mérkőzéseken, nagyon sok játékszituációban helyt kell állnia a játékosoknak egyénileg és csapatszinten is. A pályán egy másodperc tört része alatt kell döntenie a játékosoknak egy-egy helyzetben, jól reagálni pedig csak az tud, aki előtte már sok rossz döntést hozott. A bajnokság és az Adria Liga végső szakaszára már sokkal tapasztaltabb csapattá fogunk edződni, jobb meccseket tudunk majd játszani.

Milyen szakmai célokat tűztetek ki magatok elé?

Elsősorban fejlődni szeretnénk, emellett pedig természetesen jó lenne meccseket is nyerni. Hiszek benne, hogy még ha egyénileg nem is extrán kiemelkedő játékosok alkotják a klubot, de senki sem adja fel és jó csapatot tudunk belőlük kovácsolni, akkor lesz esélyünk a győzelmekre is.

Interjú vége

Korábbi részek:
1. rész - „ÚJ GYEREKEK JÖNNEK”
2. rész - „SOKAT FOGUNK HARCOLNI!”


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - BEROE EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Videós összefoglaló a negyedik Európa Kupa győzelmünkről!

© Minden jog fenntartva