NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

MENNYBŐL A POKOLBA

Mennyből a pokolba
Megjártuk a mennyet is, de végül a „pokolba” jutottunk a DVTK elleni rangadón, a harmadik negyed végére kiharcolt tizenkét pontos előnyünket az utolsó tíz percben megfordították a vendégek, és 69-65-re győztek Pécsett.
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
DVTK-Hun-Therm
DVTK-Hun-Therm

Kiváló lelátói hangulatban indult a rangadó, egy maroknyi miskolci is ott szurkolt az Akadémia lelátóján, igazi hangpárbajt vívott a két tábor. Green talált be elsőként, majd négy perc elteltével állhatott volna ez is az eredményjelzőn: Kiss Virág – DVTK 8-6. A miskolciak centere hamar összeszedte második hibáját, de nem sokkal később a helyére beálló Grigalauskyte is két személyivel állt, válogatott centerünk tarthatatlan volt. A negyed derekán 8-8 állt a táblán, elkezdtek bátran cserélni a szakvezetők, ám az iram nem csökkent, közben 8-10-ről 15-10-re fordítani tudtunk, Simon Zsófi triplája után jött is a mérkőzés első időkérése, Völgyi Pétertől. A negyed hátralévő részében egy-egy kosár esett, az utolsó támadás a miénk volt, de nem találtunk be, így 17-12-nél zárult az első játékrész.
   
Guirantes hatodik és hetedik pontjával indult a második felvonás, majd jött ismét Simon Zsófi a 6,75-ön túlról és bevágta a hármast, ahogy kell (20-14)! Green zárkóztatta közelebb csapatát, két pontra olvadt csapatunk előnye, majd néhány perccel később Aho Tyra egyenlített büntetőivel (14. perc 22-22). A védekezésen volt a hangsúly néhány támadáson keresztül, Sierra Calhoun dudaszós triplájával ismét vezettünk! Hatalmas harc folyt a pályán, újra vezetett a Diósgyőr Kányási büntetői után, de jött az extrán játszó csapatkapitányunk, Kiss Virág, aki „hozott magával” egy triplát! Kiegyenlített szakaszt hozott a nagyszünet előtti néhány perc, két negyednyi játék után 34-31 volt az állás csapatunk javára. Az utolsó támadás ismét a miénk volt, amit nem sikerült kosárral befejezni, viszont Guirantes a lepattanóért vívott harcban fájdalmas bokasérülést szenvedett.
   
Szerencsére láthatóan nem történt nagyobb baj azzal a bokával, a negyedórás szünet után ismét ott volt a pályán a miskolciak Puerto-Rico-i irányítója. A ponterős Grigalauskyte két büntetőjével, majd Bernáth Réka első kosarával, ami három pontot ért, tolta meg a DVTK szekerét (34-36). Tovább azonban nem ment az a szekér, alaposan elkaptuk a fonalat, nagyon jól, sőt extrán védekeztünk és egy 10-0-s rohamot repesztve 44-36-ra elhúztunk. Bernáth Réka és Kiss Virág vágott be egy-egy hármast, majd Simon Zsófi show-ja következett, zsinórban hat pontot szerzett, ezzel pedig ekkor nagyon úgy tűnt, hogy megroppantottuk ellenfelünket, ezt a játékrészt 21-12-re hoztuk! De a meccs még messze nem volt lefutott…
   
A záró játékrésznek 55-43-ról vághattak neki a csapatok, amit koncentráltabb, erőszakosabb támadójátékkal kezdett a DVTK, le is olvadt az előnyünk bő két perc alatt hét pontra (55-48). Kiss Virág harcossága hozta az első kosarunkat az utolsó periódusban. Láthatóan fogyott a szufla mindkét oldalon, Ivana Katanic két közelijével tartottuk magunkat, de öt perccel a vége előtt Bernáth harmadik hármasával négy pontra zárkóztatta a rendkívül harcosan küzdő DVTK-t, Jovan Gorec időt kért azonnal (61-57). Wentzel Nóri egy alapvonali betörésből szerzett két pontosára Garbin hamar válaszolt. Az utolsó három percre négy pontos pécsi előnnyel fordultak a csapatok, az egészen elképesztő teljesítményt nyújtó Kiss Virág középtávolijával huszonötödik pontját szerezte. A DVTK időkérése után Green volt közelről kétszer is eredményes (65-63). (A miskolciak angol centere a mérkőzésen mindössze tizenhat percet játszott, de roppant hatékonyan és ennek az végjátékban óriási jelentősége volt miskolci szempontból.) Újabb hiba, elveszítettük a labdát, az egyenlítésért támadhatott a Miskolc egy perc negyvenegy másodperccel a vége előtt, Aho Nina egyenlített is. Sőt, jött a drámai fordulat, két triplakísérletünket is elrontottuk, Green pedig nem hibázott a túloldali palánk alatt (65-67). Kapkodóvá vált a játékunk, míg a harmadik negyedet lehoztuk eladott labda nélkül, az utolsó tíz percre sajnos nyolc is jutott, ahelyett, hogy okosan lemenedzseltük volna ezt a periódust. Negyven másodperc volt vissza, Jovan Gorec utolsó idejét is kikérte, űzte hajtotta csapatát a pécsi közönség, de nem volt jó megoldásunk, öt másodperccel a vége előtt pedig a DVTK-é lett a labda. Völgyi Péter időkérése után egy gyors szabálytalanság Guirantes ellen, Wentzel Nóra kipontozódott, a miskolciak pedig két büntetővel beállították a végeredményt.   
   
NKA Universitas PEAC – DVTK-Hun-Therm 65-69 (17-12, 17-19, 21-12, 10-26)
   
Pécs, 800 néző. V.: Frányó Péter, Goda László, Rózsavölgyi Alexandra
NKA Universitas PEAC: Laczkó -, Wentzel 4, Calhoun 12/6, Burdick 2, Kiss 25/6. Csere: Katanic 10, Sanchez -, Rátkai -, Simon 12/6. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
DVTK-Hun-Therm: Guirantes 15, Aho T. 2, Aho N. 4, Garbin 2, Green 16. Csere: Grigalauskyte 13/3, Bernáth 9/9, Kiss 3, Kányási 5, Bacsó -. Edző: Völgyi Péter, Ábrahám Márta
   
Jovan Gorec: Gratulálok a Miskolcnak, határozottan több ilyen hangulatú mérkőzés játszanak hozzánk képest. És gratulálok a lányoknak is, akik keményen küzdöttek, büszke vagyok rájuk. Jól játszottak, pedig azt nem könnyű ilyen jó csapatok ellenében. Minden győzelem a játékosoké, minden vereség az edzőké, szóval ezt a mostanit magamra vállalom. Meg kell néznem a videót, de jelzésértékű, hogy hazai pályán 12 büntetőt tudtunk dobni, miközben az ellenfél 29-et. Valahogy úgy alakult, hogy ugyanaz a játékvezető fújjon, akinek a sípja a miskolci mérkőzésen is rendre néma maradt.
Kiss Virág: Nehéz megfelelő szavakat találni egy ilyen mérkőzés után, ahol 38 percen keresztül egyértelműen mi irányítottuk az eseményeket, és nagyon jól játszottunk egy euroligás csapat ellen. Ráadásul úgy éreztem, ma igazi csapatként játszottunk. Most nagyon fáj, nagyon szerettük volna a győzelmet, de pont ezért fogunk még keményebben dolgozni, hogy megmutassuk mindenkinek, mire vagyunk képesek.
Völgyi Péter: Statisztikai szempontból nagyon furcsa mérkőzés volt, hiszen 15 ponttal elveszítettük a lepattanók csatáját, amivel nagyon nehéz meccset nyerni, ugyanakkor négyre minimalizáltuk az eladott labdáink számát, ami nem egyszerű. A PEAC remek taktikát választott, hagyott minket kívülről dobni, viszont megakadályozta a gyorsindításainkat, a festéken belüli területet pedig keményen megszállta. Az utolsó negyedben feljavult a mi védekezésünk is, ami önbizalmat és lendületet adott nekünk.
Monika Grigalauskyte: Nehezen lendültünk bele, nehéz utunk volt, két napja nehéz Euroliga-meccsünk, de pont arról beszéltünk a lányokkal az előbb, hogy mi vagyunk a feltámadások és visszatérések királynői. Veszélyes így játszani, de akkor vagyunk a legjobbak, amikor falhoz szorítanak minket.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva