NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

MÉLYREPÜLÉS, FELTÁMADÁS, HOSSZABBÍTÁS ÉS DIADAL!

Mélyrepülés, feltámadás, hosszabbítás és diadal!
Őrületes mérkőzésen, hatalmas feltámadás után, hosszabbításban 87-85-re legyőztük a Ludovika Csata együttesét!
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
Ludovika Csata
Ludovika Csata

A kezdő feldobást az egyik leglelkesebb hoboli szurkolónk végezte el. Az első pécsi támadás rögtön kosárral fejeződött be, válogatott centerünk, Kiss Virág palánk alól talált be. Jól kezdtek a vendégek is, Czank egy hármassal válaszolt, majd Fuehring révén hárommal ellépett a Csata (2-5). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 8-8 után Laczkó Sári triplájával ismét nálunk volt az előny. Kiss Virág bizonyult tarthatatlannak a Ludovika Csata centerei számára, a negyed első felében négy személyi személyi hibát is kiharcolt. Fokozatosan növeltük előnyünket, 16-11-re elléptünk, sorra jöttek a cseréink is a pályára. Meg is tört csapatunk lendülete és Fuehring vezetésével fordítottak a vendégek, 16-19-nél ért véget az első játékrész.
   
A második negyed elején Cierra Burdick talált be kétszer egymás után, amit néhány perces kosárcsend követett a mieink részéről, hamar visszavette a vezetést a Csata (20-23). Jovan Gorec akart előbb belenyúlni a meccsbe egy időkéréssel, ami után Cierra Burdick mozdította el a húsz dobott pontról csapatunkat. Ellenfelünknél Horváth Bernadett talált be a 6,75-ön túlról, nem tudtuk utolérni a Csatát (17. perc 24-28). Czank dobhatott három büntetőt, amiből kettőt értékesített, amit négy pécsi pont követett. Ezután viszont megint a fővárosiak percei következtek, sokkal több jó megoldásuk volt védekezésben és támadásban egyaránt, mi pedig sok labdát eladtunk. Egy perc volt vissza a nagyszünetig, amikor már nyolc ponttal vezettek Czankék (28-36). Egy elveszített labda után Jáhni ziccerezhetett, ezzel tíz lett közte, Cierra Burdick két büntetőjével alakult ki a 30-38-as eredmény a félidőre.
   
A harmadik negyed elején Sierra Calhoun is bedobta végre az első kosarát az első félidő rontott dobásai után, de a Csata ott folytatta, ahol abbahagyta az első félidőben, kétszer is betalált (23. perc 33-42). Könnyedén szerezte pontjait ellenfelünk, rettentő puhán, fault nélkül védekeztünk, 25 perc alatt mindössze hét szabálytalanságot jegyezhettünk fel pécsi oldalon. Szabó Fanni hintett gyors egymásután két triplát a negyed derekán 38-52 állt ekkor a táblán, zengett is Jovan Gorec időkérése… Megint csak Cierra Burdick volt aki próbálta kirángatni a kátyúból csapatunk szekerét. Fel is csillant a remény! Újabb pécsi triplák, zsinórban három, sorrendben Sierra Calhoun, Szücs Réka és Simon Zsófia volt a „tettes”. Mindeközben szigorúbb védekezés, erőteljesebb szurkolás és 49-54-es állás, vagyis öt pontra faragtuk a hátrányunkat. Nem is nézte mindezt tétlenül Tursics Krisztián sem az oldalvonal mellől, időkérését követően zsinórban hét pontot szerzett a Csata, pillanatok alatt leomlott, amit addig felépítettünk.
   
A záró játékrész 49-61-ről indult, kezdhettük előről a felzárkózást, hullottak a gyűrűbe a hármasok, most Wentzel Nóra is Kiss Virág találtak be, de odaát sem állt meg a gólgyártás, Fuehring a 25. pontját jegyezte. Óriási erőfeszítésekre volt szükség, hogy valahogy megfordítsuk a találkozót, erre kezdett is látszani az esély, amikor Sierra Calhun csapatunk kilencedik hármasát is a gyűrűbe süllyesztette (60-65). A tripláinkkal apránként faragtunk, de a Ludovika is rendre betalált mezőnyből (36. perc 65-69). Sierra Calhoun remek passzát váltotta két pontra Kiss Virág, egy kosárnyira megközelítettük ellenfelünket, de a válasz nem maradt el a túloldalon. Wentzel Nóri negyedik tripláját zúdította be egy egységre faragva hátrányunkat (70-71). Cierra Burdick kapta meg negyedik személyi hibáját egy Fuehringgel való kakaskodás nyomán szerzett technikaival, majd 75-75-nél végre utolértük a kék mezes vendégeket. Egy kosár itt, egy kosár ott, izgalmas végjátéknak néztünk elébe. Kereken egy perc volt vissza, amikor Jovan Gorec időt kért 75-77-nél. Felrobbant a csarnok Sierra Calhoun hárompontosánál, ez már a tizenharmadik triplánk volt, átvettük a vezetést! 23,9 másodperccel a vége előtt büntetőzhetett Jáhni, az elsőt kihagyta, a másodikkal egalizált. Jovan Gorec utolsó idejét is kikérte, ám nem sikerült kosárral befejezni a támadást, így 78-78 után jöhetett a hosszabbítás! A Csata mozdult el előbb a 78 pontról, két perccel a vége előtt Ivana Katanic egyenlített (80-80). Jáhni süllyesztett el egy hárompontost, a mieink egyre fáradtabban mozogtak, Brown kosara után, 1 perc 10 másodperccel a vége előtt 80-85-nél Jovan Gorec időt kért. Wentzel Nóri ellen követett el szabálytalanságot Brown, két büntető a helyén! Lehetett még fokozni mindezt, Szabó Fanni dobása maradt ki odaát, pécsi oldalon Ivana Katanic viszont elképesztő trojkát szerzett (85-85). Az óra 26,8 másodpercnyi hátralévő időt mutatott, ellenfelünk kikérte idejét, Horváth triplája is lecsorgott, a lepattanóharcban pedig Wentzel Nórit könyökölték le, a két büntetőt hidegvérrel értékesítette, válaszra már nem maradt idő, 87-85-re megnyertük a mérkőzést! Ez a győzelem nagyon sokat ér egy rendkívül nehezen induló meccsen, ahol hatalmas hátrányban is helyén volt a lányok szíve, csapatunk többször is visszajött komoly hátrányból, ezért nyert.   
   
NKA Universitas PEAC – Ludovika Csata (16-19, 14-19, 19-23, 29-17, 9-7)
Pécs, 400 néző. V.: Tóth Cecília, Györfy Rúben, Kovács Nimród
   
NKA Universitas PEAC: Laczkó 3/3, Wentzel 22/12, Calhoun 15/15, Burdick 10, Kiss 23/3. Csere: Sanchez 2, Katanic 6/3, Simon 3/3, Selcova -, Szücs 3/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
Ludovika Csata: Horváth 13/9, Czank 7/3, Gábor 1, Fuehring 25/3, Barnai -. Csere: Szabó 14/6, Gyöngyösi -, Brown 8, Jáhni 17/6. Edző: Tursics Krisztián, Bódi Ferenc
   
Jovan Gorec: Kemény meccs volt, kifejezetten stresszes edzőnek, játékosnak egyaránt. Nem kezdtünk jól, olyan ritmusban vagyunk a háromnaponta játszott mérkőzésekkel, amihez nem vagyunk hozzászokva. Nem fáradtak vagyunk, hanem mentálisan eresztettünk le a Ramla elleni találkozó után. Ugyanakkor nagyon fontos volt, hogy tartsuk a tempót a bajnokságban, különösen otthon. Mondtam a lányoknak az öltözőben, hogy tutira nem most játszottunk a legjobban, de visszajöttünk, és végül megnyertük a mérkőzést, és ez is mutatja, hogy győztes típusú játékosaink vannak.
Wentzel Nóra: Nem vagyok teljes mértékben elégedett a mai mérkőzéssel. Rosszul kezdtünk, puhányak voltunk, könnyű kosarakat engedtünk az ellenfélnek, hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Büszke vagyok viszont a lányokra, mert a végére összeálltunk, és igazi csapatként küzdöttünk, így tudtuk behúzni ezt a mai mérkőzést.
Tursics Krisztián: Gratulálok a PEAC-nak, mert ahonnan visszajöttek a mérkőzésbe, az elismerésre méltó. Majd 40 percen keresztül kontrolláltuk a találkozót, szépen felkészültünk az ellenfelünkből, és minden eltervezett taktikai elemet sikerült megvalósítanunk. Viszont extrán dobott a PEAC, főleg a végjátékban, amikor nyolc hármast süllyesztettek el a gyűrűnkben. Nagyon jó, közönségszórakoztató meccset játszottunk, ami kitűnő reklám a női kosárlabdának.
Samantha Fuehring: Nagyszerű mérkőzés volt. Igazi csapatként játszottunk 45 percen át, mind az öt negyeden keresztül jó teljesítményt nyújtva, úgyhogy büszke vagyok a többiekre.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva