NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

MEGVAN A LEGJOBB NYOLC A KUPÁBAN

Megvan a legjobb nyolc a Kupában
A PEAC 81-67-re győzte le a Ceglédet a Magyar Kupában, így két győzelemmel továbbjutott, a legjobb nyolc között folytathatja a sorozatot.
PEAC-PÉCS - Ceglédi EKK 81-67 (22-24, 17-15, 23-14, 19-14)

V.: Farkas G., Vétek, Kovács N.
PEAC-PÉCS: Fűrész, Csutorás 3/3, Barbour 16, Horváth L. 11, Jaeschke 12. Csere: Szamosi 10, Czirják 3, Dusanics 10, Czukor 8/6, Balla, Raus V. 8/6. Vezetőedző: Zseljko Djokics.
Cegléd: Medgyesy, Cymmer 24/12, Orbán K., Kobolák 8, Mrozinska 6. Csere: Filipowicz 6, Serbán 9, Millner 14/3. Vezetőedző: Ujhelyi Gábor.

Kobolák duplájával indult a szezon negyedik PEAC-Cegléd találkozója. Erre Horváth Lilla válaszolt, majd Andrea Barbour mutatta be a csapat robbanékony, gyorsindításokra épülő játékát, és szerzett egy percen belül öt pontot (7-2). Akárcsak az előző pécsi meccset, ezt is jobban kezdték a fekete-fehérek, a második percben már Amy Jeaschke góljával már 11-4-re vezetett a PEAC. A Cegléden remekül játszó Csutorás Fanni hárompontossal köszönt be, Barbour találatával pedig már tíz pont volt a Pécs előnye (16-6). Ekkor viszont elkezdett kísérteni az előző pécsi mérkőzés, három percig nem talált be a hazai csapat, miközben Cymmer sikeres volt a hárompontos vonalon túlról, csapata négy pontra zárkózott (16-12). Amy Jaeschke törte meg a kosárcsendet kettő plusz egyével, de a Cegléd robogott tovább, hiába kért időt Zseljko Djokics, újabb 8-0-s rohammal át is vette a vezetést a vendégcsapat (19-20). Czukor Tünde nyugodott meg a leghamarabb a kapkodó PEAC-ból, és egy triplát helyezett a kosárba, amely azonban nem maradt válasz nélkül: Cymmer a negyed utolsó másodpercében újra hárompontos kosarat szerzett (22-24).
A második negyed Dusanics perceivel indult; szerb légiósunk egymás után két támadásban is gólt szerzett, ráadásul mind a kétszer oda is ütött Medgyessy, így Lana egy kihagyott büntetővel is öt pontot szerzett rövid idő leforgása alatt (27-24). Támadásban feltámadt a Pécs, Barbour is sorra szerezte a kosarakat, a 14. percre állandósult az öt pontos hazai előny (34-29). Ekkor viszont újra elkezdődött a kapkodás mind a két oldalon, sorra adta el a labdát a Pécs és a Cegléd is, a zűrzavarból pedig ismét a vendégek kovácsoltak előnyt Cymmer két újabb triplájával (36-37). Dusanics három sikeres büntetőjével vette vissza a vezetést a Pécs, Kobolák Cintia egyenlített egy duplával. Zseljko Djokics időkéréssel próbálta segíteni csapatát a pontszerzésben két másodperc alatt, de ez már nem sikerült, így 39-39-cel vonulhattak öltözőbe a csapatok.
Serbán Anett kosarával indult a második félidő, majd Szamosi Amadea szerzett négy pontot egy perc alatt, Medgyessy Dóra pedig kipontozódott (43-41). Czirják Noémi nagyon szépen védekezett, Barbour találatával pedig hat pontra nőtt a különbség a Pécs javára a negyed közepén (49-43). A Cegléd viszont pontosan büntetőzött, hatból hatos teljesítménnyel újra kétpontos közelségbe értek (53-51). A Pécs azonban megrázta magát, a negyed végére pedig a pontot a frissen beállt Raus Vivien tette fel remek hárompontosával (62-53).
Az utolsó negyed ismét Raus kosarával indult, majd Horváth Lilla parádézott és szerzett gyors egymásutánban két ziccert (67-53). Amerikai centerünk kosarával már 16 pontra hízott a pécsi előny (71-55). Raus Vivien pedig újra betalált a hárompontos vonalon túlról (74-57). Erre Millner Dalma válaszolt azonnal szintén triplával. A mérkőzést Czukor Tünde triplája és Szamosi Amadea kétpontosa zárta, ezzel a PEAC kettős győzelemmel bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. A Pécs legeredményesebb játékosa Andrea Barbour lett 16 ponttal.

Edzői nyilatkozatok (forrás Bama.hu):

Zseljko Djokics: – Gratulálok a csapatnak a legjobb nyolc közé jutáshoz a kupában, de csak az első három percben játszottunk úgy, ahogy végig szerettem volna látni.
Ujhelyi Gábor: – A sok sérültünk ellenére helyt tudtunk állni. Sok sikert kívánok a PEAC-nak a bajnokságban, a Magyar Kupában és az Adria Ligában.

A mérkőzésen készült képgalériát itt tekintheti meg »
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva