NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

MEGVAN AZ ELSŐ FELVONÁS, MÉG EGY LÉPÉS KELL A LEGJOBB 16-ÉRT

Megvan az első felvonás, még egy lépés kell a legjobb 16-ért
Helyenként jó játék is párosult a küzdeni tudásunkhoz, így hat pontos előnyt harcoltunk ki a szlovák bajnokkal szemben, miután 68-62-re nyertünk a jól felkészült Piešťanské Čajky elleni párharc első felvonásán.
Piestanské Cajky
Piestanské Cajky
62 : 68
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC

Szépen megtelt Pöstyénben a Diplomat Arena, ezer néző foglalt helyet a lelálókon, köztük egy maroknyi pécsi szurkolóval, akik végig biztatták Simon Zsófiékat, így felvették a harcot ők is a helyiekkel. Az első néhány támadás sikertelen volt, másfél perc elteltével Wentzel Nóri nyitotta a kosarak sorát. Mujovic tempóval válaszolt a túloldalon, majd szintén a montenegrói volt eredményes. Ezután azonban kinyílt a triplazsák: hazai oldalon James, nálunk Sierra Calhoun jött egy hármassal. Az látszott, hogy nagyon jól felkészült a játékunkból Peter Jankovic együttese, a bejátszásainkat rendre lefülelték, így mi is inkább kintről próbálkoztunk, legtöbbször sikerrel. Az első negyedben három-három tripla esett, amerikai hátvédünk kétszer, Ivana Katanic helyére jól beszálló Szücs Réka pedig egyszer volt eredményes a 6,75-ön túlról. Tíz perc játék után 19-15-re vezettek a hazaiak, zömében Mujovic és James ponterős játékának köszönhették a Sirályok az előnyüket.
   
A második negyed derekán értük utol ellenfelünket, úgy, hogy ebben a játékrészben is a hárompontosoké volt a főszerep: a nagyszünetig a mieink tíz labdát vágtak be távolól. Wentzel Nóri triplájával 28-29-re módosult az állás, időt is kért Jankovic mester, de hiába, a kis szünet után megint Wentzel Nóri hármasának tapsolhatott a maroknyi pécsi tábor. Nagyon jól küzdött azonban a Piešťanské Čajky is, de a mieinket is csak dicséret illette ebben a szakaszban. Amikor Simon Zsófi is bedobta első hármasát, hat pontos előnyre tettünk szert (33-39). Támadóhibáinknak köszönhetően néhány villanással a hazaiak 37-41-re zárkózak, de megint jött Simon Zsófi, ezúttal a sarokból vágott be egy távolit. A második játékrész végén nálunk volt a labda, Kiss Virág varázsolt be egy hárompontost a dudaszóra, nyolc pontos előnnyel indíthattuk a második félidőt (39-47).
   
Extra volt az előző periódus, sokat ki is vett a mieinkből, döcögve indult újra a szekér a nagyszünet után. Bő két és fél perc telt el a negyedből, amikor Kiss Virág válaszolt Jurcenkova palánk alatti kosarára, egyébként ez volt az első találata a szlovák center-legendának. A legnagyobb előnyünk 41-51-nél volt, tíz ponttal vezetünk, de jött egy számunkra kedvezőtlen fordulat. A 26. percben 45-51 állt az eredményjelzőn, a közönség meg is érezte a lehetőséget és hangos biztatásba kezdett az egész csarnok. Jovan Gorec kapott egy technikait heves reklamálásért, James három büntetőjével háromra olvadt az előnyünk is. 50-51-nél vezetőedzőnk gyűjtötte maga köré övéit, de Jurcenkova büntetőivel egy pillanatra átvették a vezetést a Sirályok. Sokat hibázott ellenfelünk is ebben a periódusban, a mieink viszont mindössze hét pontot szereztek, csoda volt, hogy vezettünk a záró etap előtt 54-52-re. Ez a szakasz nagyon nem a miénk volt, ráadásul túl sok büntetőnk is kimaradt.
   
Az utolsó játékrészben még egyszer nekidurálták magukat lányaink, visszaállt a tíz pontos különbség (58-68) Sierra Calhoun ötödik hárompontosával, a hazaiaknál Gabriela Andelova is ponterős produkcióval rukkolt elő, a nagyon jó százalékkal célzó játékos 16/6 ponttal zárt. A végére Jurcenkova találataival vitte tíz alá a különbséget a Piešťanské Čajky, a kezünkben volt lehetőség arra, hogy ez több legyen, de összeségében egy küzdelmes, nagyon jó hangulatú és értékes mérkőzésen arattunk megérdemelt sikert. A visszavágó egy hét múlva Pécsett, bízunk benne, hogy hasonlóan színvonalas, közönségszórakoztató játékkal sikerül kivívni a továbbjutást az Európa Kupa legjobb tizenhat csapata közé!
   
Piešťanské Čajky – NKA Universitas PEAC 62-68 (19-15, 20-32, 13-7, 10-14)
Pöstyén: 1000 néző. V.: Vladimir Jevlovic (SRB), Domen Krajnc (SLO), Petar Pesic (SRB)

Piešťanské Čajky: Mujovic 14, James 17/9, Andelova 16/6, Mandic 2, Jurcenkova 8. Csere: Martiskova 5/3, Rusinakova -, Moravickova -. Edző: Peter Jankovic, Tomas Kacmarik
NKA Universitas PEAC: Katanic 4, Calhoun 22/15, Wentzel 10/6, Burdick 7, Kiss 9/3. Csere: Szücs 3/3, Simon 6/6, Sanchez 7/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
   
Jovan Gorec: Nehéz mérkőzést játszottunk egy jó csapat és egy Euroliga szintű edző ellen, nem könnyű ebben a csarnokban nyerni. Mi két ellentétes félidőt produkáltunk, az elsőben jól dobtunk, de gyengén védekeztünk, a másodikban pedig fordítva. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, de a párharcnak nincs még vége, otthon jobban kell játszunk. Jó volt ennyi sportszerű néző előtt játszani és külön köszönöm, hogy ennyien elkísértek bennünket Pécsről!

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva