PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

MEGVAN A VEZETÉS!

Megvan a vezetés!
Egylabdás, izgalmas, de rendkívül töredezett ritmusú mérkőzésen arattunk 65-63 arányú győzelmet, így a hetedik helyért zajló párharcban 1-0-ra vezetünk.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
TFSE-MTK
TFSE-MTK

Csapatunkhoz a TFSE-MTK elleni párharcra visszatért Sarok Niki és Szücs Réka, valamint Habling Lara is, a túloldalon viszont hiányzott Chenise Jenkins, Nevena Markovic felkötött karral érkezett és Magyar Bianka sem foglalhatott helyet a kispadon, a TFSE-MTK vezetőedzőjét ugyanis az előző mérkőzésen kiállították a játékvezetők, így az egy mérkőzésre szóló eltiltását töltötte le Pécsett. Az időmérő szerkezet meghibásodása miatt jó tíz perccel később indult csak el a találkozó, aminek az első találatát Wentzel Nóra jegyezte, ez három pontot ért. Három és fél perc elteltével 7-2-es pécsi vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban pontatlanabbá vált a játékunk, a kék mezes vendégek pedig Alisia Jenkins vezérletével fordítani tudtak (7-8). Kiegyenlített játék folyt a pályán, de a negyed utolsó perceiben némi előnyre tettünk szert (18-13), amin Jenkins két büntetővel 18-15-re módosított.
   
Katona Szidónia egalizált egy triplával, majd Szücs Réka duplája után ismét Katona egyenlített (20-20). Percekre befagyott az eredményjelző, nem mentek be a dobások egyik oldalon sem, ráadásul a támadólepattanók megszerzésével gondjaink akadtak. A 16. percben Jenkins talált be közelről dudaszóra, így a TFSE lendült át előbb a húsz dobott ponton, majd fontos pillanatban Sarok Niki hárompontosa is utat talált a gyűrűbe (23-22). Felváltva estek a kosarak a sok hibával tarkított mérkőzésen, az utolsó két kosár viszont a mi nevünkhöz fűződött, így 31-26-nál jött el a nagyszünet.
   
A harmadik negyed is a technika meghibásodása miatt csúszással indulhatott el, a kényszerszünet után elkaptuk a fonalat, összeállt a védekezésünk is, és a negyed derekára kilenc pontra növeltük előnyünket (39-30). Sokáig nem tartott ez a lendület, kicsit elveszett támadásban az önbizalom egy rövid időre, a TFSE pedig felzárkózott (39-37). Jól tartották magukat a vendégek, az egy ponttal megnyert harmadik negyedükkel négy pontos különbségnél indult el az utolsó negyed (47-43).
   
Hamar kiegyenlítettek Jenkinsék, sőt, a remekül játszó Katona hárompontosával fordítottak a 33. percben (47-50). Csirke Ferenc időkérése után kimaradt helyzetek után Szücs Réka látványos, szerencsés találatával egy pontra zárkóztunk, de nem tudtuk kihasználni a vendégek hibáit, hogy a kezünkbe vegyük a meccset. Jenkins Katona passzából dobott kosarával és az értékesített büntetőjével négy pontra nőtt a TFSE előnye (49-53). Az idő vészesen fogyóban volt, úgy tűnt, nem férnek bele azok az eladott labdák, az elrontott dobások, amiket vétettünk. Wentzel Nóri 1-1 elleni játékkal vált eredményessé és milyen jól tette! Fiatal játékosunk kosaraival kapaszkodtunk a vendégek után (38. perc 54-57), majd Jenkins két kihagyott büntetője után Nóri 2+1-ével kiegyenlítettünk (57-57). Nem sokat kellett várni a fordításra, Wentzel Nóri középtávoli tempójával nálunk volt az előny! Németh és Dudásová is betalált, majd ismét ők ketten váltak főszereplővé, így 17 másodperccel a vége előtt 63-61 állt a táblán. A vendégek időkérését követően Tijana Andusic szabályosnak tűnő labdaszerzését ítélték szabálytalannak a játékvezetők, Jenkins pedig két büntetővel egyenlíteni tudott (63-63). Öt másodpercünk maradt támadni, amikor ismét Nikola Dudásováé lett a főszerep, két másodperccel a vége előtt betalált, így a hetedik helyért zajló párharc állása 1-0, folytatás vasárnap a Városmajorban.

   
PEAC-PÉCS – TFSE-MTK 65-63 (18-15, 13-11, 16-17, 18-20)
Pécs, zárt kapuk mögött.
V.: Söjtöry, Goda, Minár
   
PEAC-PÉCS: Sánta 2, Wentzel 19/3, Strautmane 1, Kiss 13, Andusic 6. Csere: Szücs R. 4, Dudásová 10, Sarok 10/6. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
TFSE-MTK: Herman 1, Bernáth -, Katona 12/6, Németh 8, Jenkins 29. Csere: Kováts 2, Király -, Tóth -, Kovács 10, Boros 1. Edző: Hegedűs Péter
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatomnak, mint ahogy a TFSE-nek is, akik a nehézségeik ellenére nagyon jól helytálltak, és csak a szerencsének köszönhetően tudtunk nyerni a végén. Az biztos, hogy mindkét csapatot összezavarta az időmérő szerkezet körüli mizéria.
   
Nikola Dudásová: Nem láttam pozitívan a mérkőzést. Voltak bizonyos szabályok, melyekhez tartanunk kellett volna magunkat, főleg védekezésben. Voltak visszatérő játékosaink is, ami nagyobb rotációs lehetőséget biztosított. A pálya egész felületén szerettünk volna agresszívan fellépni. De mindezekből szinte semmit nem valósítottunk meg.
   
Hegedűs Péter: Nem volt egyszerű mérkőzés egyik oldalról sem. Sok hiányzónk volt, de kifogásokat nem fogunk keresni. A 7-8. helyért folytatott párharc egy kicsit más, mint a korábbi összecsapások - talán mindkét oldalról. Szeretnék gratulálni a pécsi csapatnak, mert nem adták fel az utolsó pillanatig.
   
Kovács Vanessza: Nehéz egy ilyen végjáték után megszólalni, és inkább nem is foglalkoznék azzal, hogy mi volt, illetve mi nem volt itt a végén. Annak viszont nagyon örülök, hogy olyan játékosok is pályára léphettek, és jól tudtak beszállni, akik a szezon során nem kaptak ennyi játéklehetőséget.

« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Hatodik felkészülési mérkőzésünket a PINKK Pécsi 424 ellen vívtuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozó 82-69-es PEAC-PÉCS sikerrel zárult.

© Minden jog fenntartva