PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MEGVAN A MÁSODIK

Megvan a második
Nem ment teljesen simán, a mérkőzés eleji lendületünk hamar megtört, így a remekül küzdő fővárosi gárda megnehezítette a dolgunkat. A győzelmünk szerencsére nem forgott veszélyben, a Vasas Akadémia együttesét 82-72-re múltuk felül, ezzel megszereztük második bajnoki sikerünket is.
Nagyszerűen, koncentrált játékkal kezdtünk, Vucurovic és Imovbioh révén hamar 6-0-ra elléptünk. Időkéréssel próbálkozott a piros-kékek mestere, de sokra nem ment vele, Tenyér Zsófi két kosarával már tíz pontos előnyre tettünk szert. Maja Vucurovic indult meg egy szerzett labdával az ellenfél palánkja felé, Dúl Panka próbálta őt megállítani a kosárszerzésben, ami sikerült is, viszont olyan szerencsétlenül esett a Vasas fiatalja, hogy le kellett őt cserélni. Majdnem négy perc telt el az első játékrészből, amikor Mérész révén megszerezték a vendégek is első pontjaikat, ám a mieink lendülete továbbra sem hagyott alább, Vucurovic már tíz pontnál járt a hetedik percben (20-7). Gabriel Carrasco bátran cserélt, talán túl korán és túl sokat is, pályára kerültek a Szücs testvérek, Briana Roberson, Licskai Zsófi és Demeter Nóra is. A lendületünk ezzel meg is tört, míg a vendégek belelendültek. Tóth megszerezte a mérkőzés első hárompontosát, sőt elengedett egy dobást a félpályáról a negyed végét jelző dudaszóra is, ami a palánkról be is vágódott (24-19).

A második játékrész elején elléptünk tíz ponttal, Demeter duplája és Raksányi hármasa nyomán, és ez a tíz pont körüli különbség egy időre „be is állt”. Porszem került a gépezetünkbe, a piros mezesek kihasználták hibáinkat, Imovbioh nélkül a lepattanókban alulmaradtunk, Kalu pedig hét pontra zárkóztatta csapatát (14. perc 32-25). A negyed derekán Raksányi némi gondolkodás után egy újabb triplát indított el a gyűrű felé, ami be is esett, majd ismét csapatkapitányunk villant, egy labdaszerzése után fejezte be ziccerrel az akciót, amivel 39-25-re módosult az állás. A vendégeknél ekkor főleg Karakasevic volt a pontfelelős, nyolc pontra zárkóztatta a csapatát (40-32). A piros-kékek szerb magasembere a nagyszünetben már 14 pontnál járt, így meglehetősen szoros állás alakult ki az első húsz perc végére (45-38).

Roberson hárompontosával lett ismét tíz közte, de nem sokáig, mivel pontatlanság jellemezte ismét játékunkat, a vendégek pedig nem jöttek zavarba, két perc játék után 48-42-nél Gabriel Carrasco időkérésre kényszerült. Továbbra is agresszívan, egész pályán támadták le a mieinket a fővárosiak, akik az extrán játszó Karakasevic triplájával három pontra közelítették meg csapatunkat (48-45). Nem akartak összejönni a dolgaink sem támadásban, sem védekezésben, Tóth középtávolijával kettő lett közte a negyed derekán (51-49). Sikerült összeszedni magunkat, és egy 10-0-s sorozattal kezdett helyreállni a világ rendje (28. perc 59-49). A záró negyedre Heljic és Karakasevic révén kicsit közelebb zárkóztak a pasarétiek (61-54).

Csakúgy, mint a harmadik játékrész elején, ismét Roberson volt az, aki visszaállította a tíz pontos különbséget, de jobban nem tudtuk leszakítani ellenfelünket, sőt hibáink révén továbbra is nyílt volt a találkozó a lefújás előtt öt perccel (72-65). Az ezúttal is vezérszerepet vállaló Raksányi Krisztina gondoskodott egy duplával majd egy triplával egy megnyugtatónak tűnő pécsi előnyről (77-66), amit Licskai növelt tovább 2+1-ével. Ezt követően azonban a szívósan küzdő vendégek szereztek zsinórban hat pontot, amivel ismét tízen belülre kerültek (39. perc 80-72). Licskai tett vissza egy támadólepattanót Mandic kihagyott hármasa után, amivel beállította a végeredményt (82-72).

Ezzel a sikerünkkel megszereztük második győzelmünket a bajnokságban, a héten pedig kettőből kettőt hoztunk, azaz megdupláztuk eddigi győzelmünk számát e heti teljesítményünkkel. Folytatás szerdán Franciaországban, ahol a Carolo Basket ellen zárjuk az Európa Kupa csoportkörét, a tét a továbbjutás.

PEAC-PÉCS – VASAS AKADÉMIA 82-72 (24-19, 21-19, 16-16, 21-18)
Pécs, 200. néző. V.: Söjtöry, Kovács, Radnóti

PEAC-PÉCS: Mandic 2, Tenyér 4, Raksányi 13/9, Vucurovic 14, Imovbioh 18. Csere: Szücs L. -, Szücs R. 2, Roberson 14/12, Licskai 10, Demeter 5. Edző: Gabriel Carrasco
VASAS AKADÉMIA: Kalu 17/6, Dúl -, Böröndy -, Mérész 9, Karakasevic 19/3. Csere: Tóth 9/6, Heljic 4, Dombai 10, Ambrus -, Kaposi-Demeter 4, Farkas -. Edző: Földi Attila

Gabriel Carrasco: A PEAC-PÉCS játéka minőségben ingadozó, nem tudunk egyenletes teljesítményt nyújtani. A mi csapatunk is nagyon fiatal, ami kihat minderre. Nagyon fontos héten vagyunk túl, sokat számít ez a két győzelem a csapatomnak. Jövő héten pedig úgy megyünk a Carolo-hoz játszani, hogy akár a továbbjutásra is esélyünk van a nemzetközi kupában, amit nem sokan gondoltak volna egy héttel ezelőtt. Dolgozunk tovább keményen, még csak november van, egyre nagyobb az összeszokottság.

Földi Attila: Minden meccsbe igyekszünk úgy belemenni, hogy próbáljunk minél nagyobb ellenállást tanúsítani. Ma is tudtuk tartani a lépést, talán ha az elejét nem engedjük annyira el, akkor lehetett volna izgalmasabb a mérkőzés, vagy akár tudtunk volna csodát csinálni. Örülök, hogy a fiataljaink helyt álltak.
« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva