NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

MEGŐRIZNÉNK A VERETLENSÉGÜNKET AZ EK-BAN

Megőriznénk a veretlenségünket az EK-ban
Szerdán újra hazai pályán szerepel a nemzetközi kupában veretlen NKA Universitas PEAC, a bolgár Beroe csapata lesz Kiss Virágék ellenfele.
Három hete, hogy elrajtoltak az Európa Kupa csoportküzdelmei, október 27-én Sztara Zagora városában léptek pályára a mieink és minden játékrészt megnyerve különösebb probléma nélkül, könnyedén győzték le bolgár ellenfelüket 94-59 arányban. Időközben egy újabb amerikai légióst igazoltak a zöld-fehérek, Rosten mellé csatlakozott a 34 esztendős Sharon Victoria Houston is, aki a Ramla elleni mérkőzésen 8 pontig jutott. A Beroe eddig mindhárom meccsét elveszítette a nemzetközi kupában, a bolgár bajnokságban viszont hat forduló elteltével is veretlen. Legutóbb vasárnap a Lokomotív volt az ellenfelük, amelyet nagy különbséggel, 82-29-re legyőzött a Beroe, a mérkőzésen minden pályára lépő játékosuk betalált. Ami az Európa Kupát illeti, a legjobb pontátlagot Gergana Ivanova szállítja a maga 14,3-as átlagával. Tíz pont felett termel meccsenként átlagosan Dineva és Kocheva is, utóbbi a gólpasszok terén is remekel, a meccsenként kiosztott 8 asszisztjával.
   
A papírforma egyértelműen pécsi sikert vetít előre szerda estére, azzal együtt is, hogy várhatóan többen is lehetőséget kapnak azok közül, akik az utóbbi mérkőzéseken kevesebbet, vagy egyáltalán nem léptek pályára. A múlt heti két mérkőzés sokat kivett csapatunkból, a törökországi bravúros Európa Kupa siker után Győrben nem sikerült megnehezíteni a Serco-Uni Győr dolgát, amiben nyilván közrejátszott az is, hogy Cierra Burdick már az első negyedben kiesett bokasérülés miatt. Nélküle pedig nem tudtuk megnehezíteni a minden poszton rendkívül erős és több játékost forgató Cziczás László edzette házigazda dolgát.
   
- Az utolsó mérkőzés áll előttünk a nemzetközi szünet előtt, néhány problémával érkezünk, de ez nem lehet kifogás. Ez egy jó lehetőség azoknak a játékosoknak, akik az elmúlt meccseken kevesebbet játszottak, hogy előrelépjenek. Számítunk a szurkolóink támogatására hogy megtöltsék a lelátót, és segítsenek nekünk abban, hogy megőrizzük veretlenségünket hazai pályán – nyilatkozta a szerdai mérkőzés kapcsán Jovan Gorec vezetőedző.
   
A Beroe elleni meccset követően jön egy szusszanásnyi szünet, felnőtt válogatottunk Eb-selejtezőket fog játszani, legközelebb december 3-án lép pályára az NKA Universitas PEAC, hazai pályán az Atomerőmű KSC Szekszárdot fogadja.
   
Az NKA Universitas PEAC – Beroe Európa Kupa mérkőzés szerdán 18 órától a FIBA Youtube csatornáján lesz élőben látható.

Fotó: fiba.basketball
   « vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva