NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

MEGINT ANKARÁBAN

Megint Ankarában
Szerdán magyar idő szerint 14 órai kezdettel Ankarában lépünk pályára a török Nesibe Aydin ellen, az Európa Kupa play off első körének visszavágóján.
Múlt héten Pécsett három ponttal, 71-68 arányban bizonyult jobbnak a Nesibe Aydin a legjobb 32 között vívott párharc első felvonásán. Az ankarai csapattal egy kifejezetten jó mérkőzést tudtunk játszani, a végén pedig csupán nüanszokon múlt, hogy nem sikerült megnyernünk a találkozót. Három pont nem a világ vége, mondhatjuk, és joggal, azonban egy nagyon erős török csapat ellen kellene kiharcolnunk a továbbjutást úgy, hogy Sarok Niki mellett Chelsea Nelsonra sem számíthat Csirke Ferenc vezetőedzőnk. Hétvégén mindkét gárda, az NKA Universitas PEAC és a Nesibe Aydin egyaránt győzni tudott hazája bajnokságában, és mindkét gárda harmadik helyen áll a honi pontvadászatokban. A Nesibe Aydin az Antalya ellen aratott magabiztos, 76-54 arányú idegenbeli sikerrel hangolt a szerda délutáni visszavágóra, ezzel továbbra is a Fenerbahce és az Ormanspor mögött harmadikak a török pontvadászatban. Magabiztos győzelemből szerencsére kijutott nekünk is, a nehézkesebb kezdet után a második félidei ragyogó játékunkkal legyőztük a TFSE-MTK-t, megerősítve a harmadik helyünket a magyar bajnokságban.
   
Ami a hátterünket és a körülményeket illeti, ellentétben az előző utunkkal, ezúttal eddig minden a tervek szerint alakult. Hétfőn délelőtt két kulcsemberét is nélkülöző küldöttségünk elindult Pécsről, ezúttal az egy nappal korábbi, éjszakai repülőutat részesítve előnyben, bécsi indulással. Mivel hétfőn este a Turskish Airlines nem indított járatot Budapestről, ismét csak az osztrák repülőtérről kellett indulnunk. Nehezítésként időközben változtak Ausztriában a beutazási szabályok a járványügyi-helyzet miatt, hétfő óta csak három oltásról szóló igazolással vagy két oltással plusz 72 óránál nem régebbi PCR teszttel lehet karanténmentesen beutazni az országba. A határon emiatt némi torlódás kialakult, de fél óra alatt átjutottunk az autóbuszok részére kialakított sávban és mivel csak tranzitálás céljából léptük át a határt, hamar tovább is engedtek utunkra. Az isztambuli átszállást követően helyi idő szerint hajnali három órakor landoltunk Ankarában, ahol már kedves ismerősként üdvözöltük egymást a török csapat képviselőjével a repülőtéren. A leszálláskor tisztán látszott, hogy a környező hegyeket alaposan belepte a hó, ugyanis vasárnap intenzív havazás volt Ankara környékén. Az öt és félmilliós fővárosban ennek már nem sok nyomát lehetett látni, a száraz aszfalt és a késői (vagy éppen korai), órák ellenére is számos hókotrót láttunk az utakon. Kicsivel már elmúlt négy óra (ami odahaza is hajnali kettő), mire elfoglaltuk szobáinkat, így másnap délig tartott a pihenő. Délután másfél órás edzést vezényelt szakmai stábunk a szerdai mérkőzés helyszínén, amelynek végén a csatakiáltáskor elhangzott az is, hogy mennyivel, hány ponttal is kellene nyerni a továbbjutáshoz… (Három, négy… PEAC!!!!) A keddi vacsora során vezetőedzőnk ajándékozta meg a lányokat karácsony alkalmából, egy az elmúlt három intenzív hónap legkedvesebb, legboldogabb pillanatképeit tartalmazó fotókönyv került minden játékosunk karácsonyfája alá a többi ajándékuk mellé.
   
Előbb azonban a Nesibe Aydin – NKA Universitas PEAC Európa Kupa mérkőzés következik, mely magyar idő szerint 14 órakor kezdődik, és élőben lesz látható a FIBA Youtube csatornáján.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva