NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

MÉG EZT AZ EGYET…

Még ezt az egyet…
Szerdán 19 órai kezdettel a TFSE-MTK otthonában lépünk pályára az ötödik helyért vívott párharcban, amely pécsi győzelem esetén lezárul.
Nem lehet más a cél szerdán, mint nyerni, ahogy a régi klasszikus induló néhány sora is szól, „Csak még ezt az egyet, ezt az egyetlenegy meccset, pécsi lányok!”, ezzel pedig szerdán este kilenc óra tájban le is zárulhat számunkra a bajnokság. Ehhez persze az kell, hogy az első mérkőzésen mutatott formát átmentsük a Városmajorba is. Iványi Dalma szerint is jó alap lehet a második sikerhez a vasárnapi mérkőzés: - Egy nullra vezetünk a TFSE ellen, egy viszonylag sima mérkőzésen tudtuk megszerezni a hazai győzelmet, szerdán pedig szeretnénk lezárni a párharcot és megszerezni az ötödik helyet. Ehhez fontos lesz, hogy ugyanazzal a motiváltsággal és agresszivitással játsszunk, mint vasárnap tettük, egy új mérkőzés vár ránk, az elejétől nekünk kell irányítani a meccs ritmusát és nem szabad hagyni, hogy a TFSE lendületet kapjon hazai pályán. Oda kell figyelni, hogy minél kevesebb eladott labdánk legyen, okosan játszunk és kihasználjuk azt az előnyünket, ami elsősorban a palánk alatt van – nyilatkozta csapatunk másodedzője.
   
A TFSE-MTK alapembere, Ty Marshall nélkül kezdte meg a párharcot, a tavaly pécsi mezben szereplő csupaszív játékos és kiváló csapatember családi okok miatt idő előtt hazautazott. Nagyon megérezte Ty hiányát Magyar Bianka együttese, ráadásul Pusztai Petra és Lauren Manis sem volt 100%-os állapotban. Mindezzel együtt is túlzónak is tűnhet az első mérkőzésen kialakult különbség, ellenfelünk is szorosabb összecsapásra készül szerdán. Szeretnénk szépen, győzelemmel lezárni ezt a szezont mindenféleképpen, hogy vasárnap ne kelljen egy harmadik meccset játszani Pécsett.
   
Ami a két csapat eddigi mérlegét illeti, számunkra pozitív, nyolc pécsi győzelem mellett négy vereséget hozott a 2019 óta lejátszott tizenkét mérkőzés a fővárosi kék-fehérek ellen.
   
A TFSE-MTK – NKA Universitas PEAC mérkőzés szerdán 19 órakor kezdődik Budapesten, a Városmajorban.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva