NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

MÉG EGY LÉPÉS KELL A LEGJOBB NÉGYBE JUTÁSHOZ

Még egy lépés kell a legjobb négybe jutáshoz
Biztos győzelemmel szerzett vezetést csapatunk a negyeddöntő első felvonásán Pécsett, a 81-50-es sikerünk azt jelenti, hogy egy győzelemre kerültünk a legjobb négybe jutáshoz.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Ludovika Csata
Ludovika Csata

Jól kezdtük a mérkőzést, Nikola Dudásová duplájával és két büntetőjével 4-0 állt a táblán, majd Wentzel Nóri toldotta meg még kettővel (2. perc 6-0). Zele Dorina kezdte meg a csatásoknál a pontgyártást, a kék mezes vendéggárda 10-10-nél érte utol a mieinket, Dean 2+1-ével. Chelsea Nelsont két személyi hibája miatt Sarok Niki váltotta a pályán, 10-10 után pedig a vendégek léptek előrébb, Böröndy, majd Dean találataival négy pontos előnyre tettek szert. Egyenlítettünk nemsokára, a folytatásban pedig kiegyenlített játék zajlott a pályán, így 20-20-nál ért véget az első felvonás.
   
Chelsea Nelson gyötört be egy labdát a második játékrész elején, sokkal jobban működött a pécsi védelem is, eltelt több mint négy és fél perc és nem találtak be a vendégek (15 perc 26-20). Zele Dorina találata után időt kért Csirke Ferenc, ami után 30-22-re megugrott csapatunk. Dean büntetőivel zárkózott a vendéggárda, ám a védekezésünk továbbra is roppant hatékony maradt, és tíz pontos vezetésünknél jött is Tursics Krisztián időkérése (17. perc 34-24). Kiss Virág tovább növelte előnyünket, zsinórban hat pontot szerzett, többek között Simon Zsófi remek gólpasszát váltotta pontokra. A Csatától csak büntetőkre futotta ebben a szakaszban, és egy egészen magabiztos, 16 pontos előnyre tettünk szert a nagyszünetre (42-26).
   
Csendesen csordogált a játék a harmadik negyed elején, de tovább tudtunk növelni előnyünket, sőt, csapatunk első tripláját jegyző Kiss Virág távolijával húsz pont fölé nőtt a különbség (49-28). Egy 7-0-s sorozattal lopakodtak közelebb Horváth Bettiék, de Nikola Dudásová hárompontosával megszakadt a Csata-sorozat. A rövidke pihenője után visszatérő Kiss Virág ellenállhatatlan játékával visszaállt a közte húsz a 29. percre (57-37). Minderre még rátettünk egy lapáttal, a játékrész két Simon Zsófi találattal zárult (62-37).
   
Szücs Réka remekbe szabott triplájával indult a záró felvonás, amelyre már nem maradt sok nyitott kérdés. Egy jó védekezésünket követően újabb hármas követett, ezúttal Wentzel Nóri volt az „elkövető”. Tovább tudtuk növelni előnyünket a folytatásban, amikor a sarokból Sarok Niki is bevágott egy hármast, 74-43-ra módosult az állás az eredményjelzőn. Csirke Ferenc az utolsó öt percben sorra küldte be a fiatalokat is, előbb Laczkó Sári, majd Ilina Selcova és Olawuyi Adenike is pályára került. A vége 31 pontos siker lett, ami semmivel nem ér többet, mint egy néhány pontos, hiszen a play offban csak a győzelem számít. Abból kettő kell a legjobb négy közé kerüléshez, az NKA UNIVERSITAS PEAC-nak már csak egy, mivel 1-0-ra vezet a párviadalban. A második mérkőzésre jövő szerdán a fővárosban, a Ludovika Arénában kerül sor, este 19 órai kezdettel.

NKA Universitas PEAC – Ludovika FCSM Csata81-50 (20-20, 22-6, 20-11, 19-13)
   
Pécs, 700 néző. V.: Papp Péter, Minár László, Varga-Záray Katalin
   
NKA Universitas PEAC: Dudásová 9/3, Wentzel 9/3, Marshall 10, Nelson 7, Kiss 27/3. Csere: Sarok 5/3, Szücs 3/3, Simon 9/3, Selcova 2, Brajkovic -, Laczkó -, Olawuji -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron.
Ludovika FCSM Csata: Horváth 3/3, Böröndy 10, Dean 12, Lelik - Zele 14/3. Csere: Hegedűs 4, Gyöngyösi 4, Strausz 2, Angyal N -, Toman 1. Edzők: Tursics Krisztián, Bódi Ferenc.
   
Csirke Ferenc: Fantasztikus mérkőzést játszottunk. Nem szeretem a közhelyeket, de ezzel is csak 1-0 az állás, úgyhogy ugyanúgy fel kell készülnünk a jövő szerdai találkozóra, mint a maira. A Csata sokkal jobban is tud játszani ennél, ezért nehezebb mérkőzésre számítok. Ma viszont maximálisan végrehajtották a lányok azt, amit megbeszéltünk, főleg védekezésben. Ezen a téren extrát nyújtottunk a második és a harmadik negyedben. Ez a play-off, nem zártunk le semmit, megyünk tovább. Szeretnék külön köszönetet mondani a szép számban összegyűlt szurkolóinknak, nagyszerű hangulatot teremtettek. Remélem, jövő pénteken nem találkozunk velük…
Simon Zsófia: Nagyon örülök, hogy ilyen pontkülönbséggel tudtunk nyerni, kellett már nekünk, hogy egy kicsit felszabadultan tudjunk játszani. Az volt a legfontosabb, hogy ennyire motiváltak voltunk. Akkor kezdtünk a legjobban játszani, amikor fejben rendben voltunk, és ekkor alakítottuk ki ezt a pontkülönbséget is.
   
Tursics Krisztián: Először is gratulálok a PEAC csapatának, mert teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Nem is nagyon lehet értékelni a mérkőzést, annyira kevés értékelhető momentumunk volt. Ritka az, amikor mindössze ötven pontot dobunk – a támadójátékunk ugyanúgy csődöt mondott, mint a védekezésünk.
Böröndy Vivien: Nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után. Még ha nem is látszott, nagyon szerettünk volna győzni itt. A védekezésünk azonban nem úgy sikerült, ahogy terveztük, támadásban pedig nem ültek a külső dobásaink, ami általában jellemző ránk.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva