PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MÁSODSZOR IS LEGYŐZTÜK A CEGLÉDET

Másodszor is legyőztük a Ceglédet
Szinte végig vezetve, nagyobb küzdeni tudásának köszönhetően aratott fontos győzelmet a PEAC-PÉCS a szívósan küzdő Cegléd ellen, amellyel megszerezték kilencedik diadalukat a bajnokságban.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
VBW CEKK CEGLÉD
VBW CEKK CEGLÉD

Az első kosarat a vendégek szerezték, de sokáig nem kellett várni a miénkre sem, belga irányítónk, Jule Vanloo süllyesztett el egy hárompontost. Kicsit ideges volt mindkét csapat, 4-4-es állás után Wentzel Nóri és Simon Zsófi talált be, amivel lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk. A ceglédiek vezetőedzője 10-5-nél szakította félbe a játékot, ami után Révész Boróka faragott csapata hátrányán. 12-7-nél cserélt először mindkét vezetőedző, a CEKK új igazolása, Baugh rögtön kosárral köszönt be. A csapatok jól védekeztek, a dobások – főleg a 6,75-ön túlról - pontatlanok voltak, így nem sok kosár esett az első játékrészben (16-12).

Jó másfél percen át érintetlen maradt mindkét oldalon a háló, majd egy alapvonali bedobásból Simon Zsófi szemfüles palánk alá bejátszott labdáját váltotta Wentzel Nóri két pontra. A vendégeknél a fiatal Révész Luca „indult be”, kétszer egymás után is betalált. Lendületbe kerültünk, Alyssia Brewer duplája, majd triplája után a negyed derekán tizenkét pontnyira növeltük előnyünket (15. perc 28-16). Peter Jankovic időkérése után „ragadt be” védelmünk, Popovic szerzett öt pontot, előbb a támadóidő végét jelző dudaszóra egy hármast, majd labdaszerzés után ziccerezhetett (28-21). Most nálunk jött el az időkérés ideje, de megint csak Popovic okozott bosszúságot egy újabb triplával (28-24). Simon Zsófi állt vissza, gólra törő produkciója átlendítette csapatát a holtponton egy betörésből elért kosárral, majd Sarah Imovbiohnak adott gólpasszt (18. perc 32-24). A nagyszünetre felzárkózott a vendégcsapat, 35-29-es állásnál vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

Hamar elolvadt előnyünkből öt pont, míg nálunk kimaradtak a dobások, addig a kék mezeseknél Baugh és Licskai is betalált, utóbbi ráadásbüntetőjével 35-34-re módosult az eredmény. Sőt, a vezetést is magához ragadta a CEKK Gorjanácz kosarával. Nálunk öt dobáskísérlet is célt tévesztett az eltelt három perc alatt, így Meszlényi Róbert időkéréssel avatkozott játékba. Akadozott a gépezet, nem tudtuk átvenni a vezetést, de rendre egalizálni tudtunk (26. perc 40-40). Sarah Imovbioh pontos büntetőzése, majd Simon Zsófi tempója után Alyssia Brewer ismét bevágott egy hármast, ami után hét ponttal vezettünk (28. perc 47-40). Amerikai centerünk lendült bele a távoli dobásokat illetően, harmadik kísérletéből a harmadik is a gyűrűben landolt Peter Jankovic időkérése után. 52-45 állt az eredményjelzőn, amikor Julie Vanloo is eredményes volt a 6,75-ön túlról, így tíz ponttal vezettünk, de Licskai hárompontosával 55-48-ra módosult az állás, ez meg is maradt a negyed végén is.

Nem nyugodhattunk meg egy pillanatra sem a záró játékrész elején, szívósan tapadt a ceglédi csapat, Wentzel Nóri kosarára Hamilton felelt 2+1-el. Tetemondova is elkezdte a pontok gyártását, kétszer is betalált egymás után, amivel 61-53-ra vezettünk. Jól zárt a védelmünk, kétszer is lejárt a vendégek támadóideje és a tíz pontos különbséget is visszaállítottuk (63-53). Harcoltak Popovicék, nem adták fel, a ceglédiek legeredményesebbje harmadik tripláját is bedobta (35. perc 65-59). Már-már úgy tűnt, hogy sima lesz a vége, de nem, Licskai jól célzott távolról, eladott labdáinkat megbüntették a ceglédiek, így 72-67-tel fordultunk az utolsó percre. Swanier hárompontosa szerencsére kimaradt, a túloldalon viszont Julie Vanloo lépett vonalon kívülre a labdával. Kivédekeztük Popovicék támadását, majd belga irányítónk értékesített két büntetőjéből egyet, ami után már csak Baugh hasonlóan szerzett pontját jegyezhettük fel (73-68). Rendkívül sokat érő győzelemmel stabilizáltuk a helyünket a szoros tabellán, és továbbra is jó esélyeink maradtak a még feljebb kapaszkodásra.


PEAC-PÉCS – VBW CEKK Cegléd 73-68 (16-12, 19-17, 20-19, 18-20)
Pécs, 400 néző. V.: Pálla, Nyilas, Varga
PEAC-PÉCS: Vanloo 7/6, Wentzel 11/3, Simon 14, Tetemondova 8, Imovbioh 11. Csere: Gémes-Sarok 5, Brewer 15/9, Ruják 2, Tenyér -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
CEKK Cegléd: Swanier 9/3, Révész B. 4, Popovic 13/9, Licskai 16/9, Hamilton 4. Csere: Gorjanácz 5/3, Baugh 11, Kobolák 2, Böröndy D. -, Révész L. 4. Edző: Peter Jankovic, Szepsi Gina

« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva