NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

MÁSODIK HELYEN ZÁRTUK A SIÓ KUPÁT

Második helyen zártuk a Sió Kupát
Egy jó és kiegyenlített első félidőt követően a hazaiak fölényét hozta a Sió Kupa fináléja, amelyet 94-74-re megnyert a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd.
Mintegy negyed órás késéssel indulhatott útjára a labda az 54. Sió Kupa döntőjében, miután hosszabbítás után tudta csak legyűrni a SERCO Uni Győr a Vasas Akadémia együttesét a bronzmérkőzésen. A péntekihez képest egy helyen változtatott a kezdő ötösön Jovan Gorec, Adenike Olawuyi helyett Mérész Beatrix került be. Jól indítottuk a mérkőzést, ugyanabból sarokból kétszer egymás után betalált Nadia Smailbegovic, de Krnjic és Dudásová révén egyenlített a KSC (3. perc 4-4). A folytatásban felgyorsult a játék, beestek a hárompontosok is, előbb szekszárdi oldalon, majd Weninger Virág révén a mieink is betaláltak a 6,75-ön túlról. Pontos labdáinknak hála a negyed derekán 12-15-ös vezetésünknél időkérésre kényszerült Zeljko Djokic Mérész Beatrix indításgólja után. Pályára került Sydney Wallace és Adenike Olawuyi is, mindketten hamarosan fel is íratkoztak a pontdobók listájára. Tartottuk az előnyünket (18-22), de az utolsó egy percben villámgyorsan fordítottak a hazaiak zsinórban szerzett tíz pontjukkal, így az első negyed végén 28-22 állt az eredményjelző táblán. Kiss Angelika szép közelije, majd Sydney Wallace „majdnem triplájával” zárkóztunk fel 28-26-ra, majd felváltva estek a kosarak a kiváló, gyors, óriási ritmusban zajló találkozón (14. perc 32-31). Büntetőkkel araszolt előrébb a házigazda és az NKA Universitas Pécs is, a negyed derekán Nadija Smailbegovic két pontjával 34-35-re módosult az állás. 39-37-nél Jovan Gorec reklamált hevesen a játékvezetőknél, meg is kapta érte a technikait, Stanacev pedig bedobta a büntetőt. Miklós Melinda szerezte a hetedik pontját, ezúttal a triplavonalon túlról volt eredményes, majd Sydney Wallace két büntetőjével lett 43-41. Másfél perccel a nagyszünet előtt Adenike Olawuyi szemfüles passzát váltotta két pontra Weninger Virág (45-43), majd a játékvezetőknél akadt némi zavar, ami komoly törést okozott nálunk, és kár volt a végén bekapott hármasért is, így aztán 51-45-tel zárult a második játékrész.
   
Jobban indult a harmadik negyed a szekszárdiaknak, zsinórban hat pontot szereztek Monroe-ék, a kékek amerikaija a tizenkettedik pontját jegyezte. Akadozott a támadójátékunk, négy perc alatt mindössze kétszer találtunk be a gyűrűbe, de a védekezésünk sem volt elég hatékony, 61-49-nél Jovan Gorec időt kért. Peyton Williams egy 2+1-el igyekezett kirángatni a szekeret, feltörve végre a hazaiak védelmét, majd Stancev és Sydney Wallace dobott be egy-egy hárompontost. Közelebb nem tudtunk kerülni a hazaiakhoz, a tíz pont körüli különbség állandósulni látszott (27. perc 66-55). Halmágyi Kitti is pályára került 38 másodperccel a harmadik negyed vége előtt, amelynek eredményét Holcz Rebeka két büntetővel állította be (72-59). Elrontott támadásokkal indult a záró játékrész, majd Rátkai Eszter faragott egy sarokból eleresztett hárompontossal a hátrányunkon (72-62). Vojtulek büntetőit követően Mérész Beatrix is betalált a triplavonalon túlról, majd a hazaiak kerültek fölénybe és tizenhat pontos előnyre tettek szert (35. perc 83-67). Tarthatatlanul robogott előre a KSC, nálunk az adott örömre okot, hogy a fiatal újonc akadémistáink sem maradtak pont nélkül, Halmágyi Kitti bedobott egy szép hárompontost a sarokból és Szakolczi Dia is betalált középtávolról. A Sió Kupa maradt Szekszárdon, a hazaiak húsz ponttal, 94-74 arányban megnyerték a mérkőzést. Csapatunkból ketten kaptak különdíjat, Peyton Williams az NKA Universitas Pécs legjobbjaként, Weninger Virág pedig a a torna legeredményesebb játékosként vehetett át díjat.

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas Pécs 94-74 (28-22, 23-23, 21-14, 22-15)
Szekszárd, 500 néző, V.: Papp Péter, Farkas Péter Gábor, Domokos Bence
   
Atomerőmű KSC Szekszárd: Stanacev 12/9, Holcz 3, Dudásová 7/3, Vojtulek 12, Krnjic 6. Csere: Miklós 9/3, Horváth 8/6, Monroe 20, Boros 15/3, Szücs 2. Edző: Zeljko Djokic Horváth Zsófia
NKA Universitas Pécs: Rátkai 5/3, Weninger 9/3, Smailbegovic 14, Mérész 12/3, Williams 7. Csere: Olawuyi 3, Wallace 11/3, Laczkó 4, Szakolczi 2, Kiss 4, Halmágyi 3/3. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Vilipic Daliborka
   
Jovan Gorec: Nagyon köszönjük a házigazdáknak, hogy itt lehettünk ezen a tornán, mindig extrán színvonalas a vendéglátás. Nagyon örülök az eredménynek is amit elértünk és a csapatunk játékának is, mert a mérkőzéseink több, mint negyven százalékán fiatal, U20-as illetve annál fiatalabb játékosokkal játszottunk, ami a filozófiánk is, az Akadémián nevelkedő tehetségeknek akarunk lehetőséget biztosítani. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz két ilyen komoly meccset játszani ennek a fiatal csapatnak, de alapvetően a lejátszott nyolcvan percből hatvanon magas színvonalat tudtunk nyújtani. Tudjuk, hogy miben kell még fejlődni, és dolgozunk is rajta.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva