PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

MÁRIS ITT AZ ÉV ELSŐ RANGADÓJA: A DIÓSGYŐRT FOGADJUK VASÁRNAP

Máris itt az év első rangadója: a Diósgyőrt fogadjuk vasárnap
Vasárnap 18 órától igazi presztízsmérkőzéssel indul számunkra a 2021-es év, az Aluinvent DVTK csapatát fogadjuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban.
A miskolci gárda jelenleg közvetlen előttünk áll a tabellán, amely összességében egyébként rendkívül kusza és csalóka képet mutat jelen pillanatban. Van olyan csapat, (Vasas Akadémia), amely mindössze 10 mérkőzést tudott eddig lejátszani a koronavírus miatt, míg vasárnapi ellenfelünk, a DVTK, már 16 lejátszott meccset tud maga mögött. A mieink 11 találkozón léptek eddig pályára, a mérleg pedig pozitív, hat győzelem és öt vereség van a tarsolyunkban. A 2021-es esztendő első hétvégéjén a 19. forduló kerül megrendezésre, ami bizony azt is jelenti, hogy még jónéhány elmaradt mérkőzést kell pótolniuk a csapatoknak.
   
Sarok Nikiék az Aluinvent DVTK gárdája ellen kezdik tehát az új évet, és nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, ha a két csapat legutóbb egymás ellen vívott meccsére gondolunk vissza. November utolsó napjaiban, egy számunkra zaklatott időszakot követően, óriási meglepetésre egy nagyon jó mérkőzést, hosszabbítást hozó derbit játszottunk Miskolcon, a 64-64-es döntetlen után 75-69-re nyert a ráadásban a DVTK. Utólag azt mondhatjuk, nagy lehetőséget szalasztottunk el, hiszen hajszálon múlott, hogy ne nyerjünk a rendes játékidőben, mert a szűkös cserelehetőség ellenére minden kulcsjátékosunk extrán teljesített, Kiss Virág és Paula Strautmane például dupla-duplát ért el dobott pontokból és lepattanókból, Tijana Andusic 20 pontig jutott, 9 lepattanót jegyzett, akkor nyújtotta eddigi legjobbját a PEAC-PÉCS-ben, Szücs Réka pedig a remek irányítójátéka mellett három triplát is bevágott. Csapatunk irányítója a tavalyi szezonban még az Aluinvent DVTK színeiben szerepelt, jó érzésekkel tért vissza immár vendégként: - Nagyon jól éreztem magam ott tavaly, szép emlékekkel tértem vissza. Ősszel egy szoros meccsen kaptunk ki hosszabbításban és azon a meccsen játszottuk először azt a játékot, amivel utána sorozatban három meccset nyertünk, azt hiszem ott elkezdődött valami – tekintett vissza Szücs Réka.
   
A novemberihez képest most vasárnap kissé más lesz a felállás mindkét oldalon, erősítettek a piros-fehérek, a Ludovika FCSM Csata gárdájából Keyona Hayes az Avasaljára igazolt – és azonnal húzóembere lett Földi Attila csapatának -, míg nálunk immár bevethető Wentzel Nóra, és az akkori csapatunkhoz képest meggyógyult Sarok Nikolett és Kaposi Pálma is. Reményeink szerint ott folytatjuk a hazai pályánkon, ahol tavaly a Lauberben abbahagytuk, mikor zsinórban három fontos meccsünket is meg tudtuk nyerni december első felében. Szücs Réka számára is előny lehet, hogy jól ismeri a tavalyi csapattársait: - Számomra előny, hogy öt-hat játékost is jól ismerek a DVTK-ból, így most próbálok a csapattásaimnak is segíteni, átadni azt, hogy kinek mi az erőssége vagy éppen miben gyengébb.

Ami pedig a vasárnap mérkőzést illeti, érezni lehet a tétet, a mérkőzés súlyát. – Az alapszakasz szempontjából egy nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, a miskolciak erősítettek egy új játékossal is, rá külön kell majd készülni. Azt gondolom jó esélyünk van arra, hogy egy jó mérkőzésen nyerni tudjunk – vélekedett irányítónk az esélyek kapcsán.
   
A PEAC-PÉCS – Aluinvent DVTK találkozó 18 órakor kezdődik, élőben az előfizetéssel rendelkezők a mindigtv go-n láthatják az alábbi linken.

« vissza


Kiemelt támogatók:

VBW CEKK CEGLÉD - PEAC-PÉCS MK NEGYEDDÖNTŐ MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A lefújás drámai pillanatait követően 53-52-es győzelmünknek örülhettünk, ezzel bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe

© Minden jog fenntartva