PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MÁR NEM HIBÁZHATUNK

Már nem hibázhatunk
Pénteken délben Cegléd felé veszi irányt csapatunk, amely az 5-8. helyért zajló rájátszás során a VBW CEKK Cegléd otthonában lép pályára. A mieink jelenleg a két győzelemig tartó párharcban 1-0-s hátrányban vannak, azaz mindenképpen nyernünk kell, ha a végén az 5. helyért szeretnénk harcolni.
Kedden az első mérkőzésen meglehetősen hullámzó volt a játékunk, a remek kezdést rossz folytatás követte, így a korán megszerzett tíz pontos előnyünk mínusz egyre váltott át az első negyed végére. A második felvonás egyértelműen Peter Jankovic együttesének sikerült jobban, a ceglédiek 47-37-re vezettek a nagyszünetben. Ezt a tíz pont körüli előnyt tartották a folytatásban is Gorjanáczék, viszont a negyedik negyedben egy nagy hajrát indítottak a mieink, 71-71-nél utolérték ellenfelüket Simon Zsófiék. A végén a szerencse is a ceglédiek oldalán állt, amely 82-78-ra megnyerte az első mérkőzést az 5-8. helyért folyó rájátszásban.

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 a ceglédiek javára, de pénteken újabb esély nyílik Meszlényi Róbert tanítványai előtt, hogy a végén az 5. helyért játszhasson a PEAC-PÉCS. A keddihez képest pontosabb, koncentráltabb játékra és több hitre, szenvedélyre lesz szükségünk Cegléden ahhoz, hogy ne érjen véget számunkra ideje korán ez a párharc. Az első mérkőzésen a kék-sárgáknál mind a négy légiós extra teljesítménnyel rukkolt elő, kint és benn a palánkok alatt is minőségi teljesítményt nyújtottak. Hozzájuk csatlakozott Gorjanácz, ezzel pedig az történt, hogy a ceglédieknél öten is tíz pont fölé jutottak. A sikerünk, győzelmünk záloga nálunk is ugyanez a recept lehet, hatékony és eredményes támadójáték, de a védekezésünkön - ami összefügg az akaraterővel is - mindenképpen keményíteni kell, nem szabad negyven perc alatt ilyen sok pontot kapni.

A recept igen egyszerű, az, hogy sikerül-e mindezt megvalósítani az nagypénteken, úgy este háromnegyed hét tájban kiderül. Ha bejön mindaz, amit elterveztünk, akkor jövő kedden ismét találkozunk a Lauberben, egy mindent eldöntő harmadik mérkőzésen a CEKK Cegléd csapatával.

« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva