NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

MAI ELLENFELÜNK: AZ MKB EUROLEASING VASAS

Mai ellenfelünk: az MKB Euroleasing VASAS
Az MKB Euroleasing Vasas a tavalyi szezonban a hatodik helyen zárta a bajnokságot, keretük azonban a nyár folyamán sokat változott.
Két legtapasztaltabb játékosuk, Pál Szandra és a lett Anita Teilane Sopronba igazolt (előbbi 9/6-tal mutatkozott be ellenünk új csapatánál), Adamecz és Kovalcsik pedig a BSE-nél folytatta pályafutását. A tavalyi keretből ketten külföldön tanulnak tovább, Velkey Krisztina az Egyesült Államokban, Szabó Flóra pedig Angliában kapott ösztöndíjat. Rutinos kosarasok nem érkezetek a Vasashoz, viszont utánpótlásukra mindig építhettek; junior csapatukból a felnőtt keret tagja lett Gocsman Ágota és Határ Bernadett, aki a maga 208 cm-ével Németh Ágnes után a második két méter fölötti, magyar női kosaras. Kárász Linda, Barnai Judit, Müller Melinda, Szabó Daniella az FTC-ből, Rakolcai Krisztina pedig a BSE-ből érkezett a Vasashoz. A Vasas célja idén is elsősorban az, hogy nevelőegyesületként fejlődési lehetőséget biztosítson fiatal játékosainak, az elmúlt szezonban a B-divízióban bronzérmes U20-as válogatottba hat, a válogatott keretbe pedig hét játékost adtak. Az első forduló nem hozott meglepetést, a Sopron ellen hazai pályán szenvedtek 36-89-as vereséget a fővárosiak, a második fordulóban viszont megnehezítették a Szekszárd dolgát, ahol Bálint Réka 33 pontjára volt szükség, hogy 65-73-re legyűrje őket vendégük a Pasaréti úton.

A PEAC-PÉCS csapata az erőltetett menet közepén tart, hat napon belül ez a harmadik tétmérkőzése, és a hét nem ér véget a Vasassal, vasárnap a Celjét fogadja a Pécs. A győzelem kötelező a pénteki találkozón, még akkor is, ha csapatunk még mindig nem számíthat Csutorás Fanni játékára, és várhatóan Hutlassa Fanni sem fog pályára lépni fájós térdével. A találkozó 18 órakor kezdődik.

A mérkőzést közvetíteni fogjuk élőképes, internetes csatornánkon: www.ustream.tv/channel/peacpecs
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva