PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MAGUNKAT VERTÜK MEG

Magunkat vertük meg
77-72-re győzött a PINKK Kozármislenyben egy olyan mérkőzésen, amit simán megnyerhettünk volna. A harmadik negyedben megakadt az addig jól működő gépezet, és végére a hazaiak megfordították a meccset.
PINKK
PINKK
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Kimaradt PEAC-PÉCS dobásokkal indult a kozármislenyi derbi, Vucurovic dobásai perdültek le rendre a gyűrűről. A hazaiak Ruják hármasa, majd Benke 2+1-es kombinációja után (közte Raksányi kosarával) 6-2-es vezetésre tettek szert a negyedik percre. Imovbioh, majd Mandic is betalált nálunk - utóbbi az ukrán Samburska által elkövetett sportszerűtlenért dobhatott két büntetőt – és máris átvettük a vezetést (6-8). Fej-fej mellett haladt a két csapat az első játékrészben, minimális PINKK vezetést mutatott az eredményjelző tíz perc játék után (19-18).

A második játékrészben csapatkapitányunk, Raksányi Kriszta vette hátára a PEAC-PÉCS-et, Roberson is jó cserének bizonyult, így a 14. percben 30-23-ra vezettünk. Őriztük előnyünket, sőt, Imovbioh duplájával tíz pont is lett közte (28-38). Raksányi megállíthatatlan volt, hol triplával, hol remek betörésekkel rukkolt elő, Robersonnal együtt 11 pontos előnyt kovácsoltak a nagyszünetre (35-46). A hazaiak U20-as játékosa, Benke 15 pontot szerzett a nagyszünetig.

Licskai találataival 36-50 állt az eredményjelzőn, de Roberson sem hagyta abba a pontgyártást. A 25. percben ismét Raksányi villant egy hármassal, magabiztos, erős PEAC-PÉCS-et láthattunk a pályán. A 27. perc tájékán, Vucurovic hármasa előtt elcserélte magát a PINKK edzője, egyszerre négy légiós volt a pályán, ám ezt a sem a komisszár, sem a játékvezetők nem vették észre, így nem is szankcionálták. Hiába kiabált a lelátó PEAC-os fele, hogy négy légiós van a pályán, a mérkőzés dirigensei még akkor sem vették észre azt, amikor a hibát később észlelő hazaiak lecserélték negyedik külföldijüket. A szabálykönyv szerint technikaival kellett volna büntetni az esetet… Kezdett feljönni a hazai gárda, Jakovina szerzett zsinórban hat pontot, a slusszpoén pedig Rujáké volt, aki dudaszóra félpályán túlról eleresztett hárompontos dobásával módosította 57-62-re az állást.

A ritmusból teljesen kizökkentek Vucurovic-ék, Jakovina volt megállíthatatlan, majd Samburska is betalált, és gyorsan egy pontra olvadt előnyünk (61-62). Gabriel Carrasco időkéréssel próbálkozott, de sajnos csapatunk nem talált vissza az addigi kerékvágásba, a mini szünet utáni dekoncentrált labdaeladásunkból fordított Slaughter révén a PINKK. Semmi nem akart összejönni nekünk, tetézte a bajokat, hogy faultproblémák miatt Licskai nagyon keveset tölthetett a pályán, ráadásul a 34. percben, 9 játékperc után kipontozódott. A rózsaszínek pedig egyre jobban belelendültek, Ruják hármasával 69-62 volt az állás. 15-0-s sorozatot húztak rajtunk Slaughterék, elúszni látszott a mérkőzés. Mandic villanásaival 75-70-re felzárkóztunk, megcsillant a lehetősége annak, hogy ne zárjuk vereséggel a szombat estét, de sajnos kulcsembereink kimerülni látszottak, Imovbioh a negyven percet végigjátszotta és az első félidőben nagy szívvel játszó, remekül kosarazó Raksányi is elfáradt. Vucurovic szombaton keveset tett hozzá a mérkőzéshez és 77-72-re győzött a PINKK egy olyan találkozón, amit egyébként megnyerhettünk volna.

PINKK – PEAC-PÉCS 77-72 (19-18, 16-28, 22-16, 20-10)
Kozármisleny, 200 néző. V.: Papp, Kovács, Horváth

PINKK: Samburska 7/3, Sarok 5/3, Benke 15/6, Slaughter 14, Cheslek 12. Csere: Kovalcsik -, Sánta -, Jakovina 12, Ruják 12/9. Edző: Jens Tillman

PEAC-PÉCS: Mandic 14/6, Raksányi 19/9, Szücs L. 2, Vucurovic 5/3, Imovbioh 12. Csere: Roberson 14/3, Licskai 4, Wentzel -, Szücs R. -, Demeter 2. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev

« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva