PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

MAGABIZTOS VISSZAVÁGÁS

Magabiztos visszavágás
Végig vezetve aratott magabiztos és rendkívül fontos győzelmet az egységesebb PEAC-PÉCS a mumusának számító győriekkel szemben.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
UNI Győr-Mély Út
UNI Győr-Mély Út

Vezetőedzőnk, Meszlényi Róbert családi okok miatt volt távol vasárnap este, így Ábrahám Márta és Éles Péter irányításával álltunk fel az Uni Győr ellen. Villámrajtot vettünk, a mai napon születésnapját ünneplő Wentzel Nóri triplájával nyitottunk, erre még Dombai válaszolt, de 10-4-re elléptünk. Nagyon jól céloztunk, három triplánk is bement, csapatkapitányunk, Gémes-Sarok kétszer is betalált a 6,75-ön túlról (4. perc 15-4). Remekül védekeztünk, a győriek pedig rengeteg tiszta dobást elhibáztak, a kilencedik percben mindössze 11 dobott pontnál jártak a zöld mezesek, például a hat triplakísérletükből mindössze egy ért célba. Ábrahám Márta több játékosának is lehetőséget adott már az első negyedben, ami 23-13-as pécsi vezetésnél ért véget.
   
Felváltva esett egy-egy kosár a folytatásban, így hol nyolc, hol pedig tíz egység volt az előnyünk, amit a jó védekezésünknek köszönhetően növelni tudtunk a folytatásban. Ebben a szakaszban jobbára a palánk alól voltunk eredményesek (24. p 32-17). Uraltuk a mérkőzést, ennek is köszönhetően csakhamar húsz pontos vezetésre tettünk szert, Hegedűs Janka két büntetőjével lett 37-17 az állás három perccel a nagyszünet előtt. Wentzel Nóri három védő felett engedett szép tempójával tovább nőt előnyünk, a túloldalon pedig Török triplájával megszerezte a tizedik győri pontot ebben a negyedben (41-23). A folytatásban büntetőkkel araszolt előrébb a Győr, de összességében egységesebb játékunknak, nagyobb akaratunknak, lendületesebb kosárlabdánknak és a remek védőmunkánknak köszönhetően tizenhét pontos előnyünknél, 46-29-es állásnál érkezett el a nagyszünet.
   
Gémes-Sarok Nikire fújták rá kicsit könnyű síppal a harmadik személyi hibáját a sportszerű első félidőt hozó mérkőzésen. 46-31 után Cierra Bravard triplájára két kosár is érkezett válaszként a túloldalon, így időkéréssel avatkozott a játékba Ábrahám Márta, hiszen a védekezésünk fellazult egy kicsit. Összekaptunk magunkat, és a támadójátékunk is gördülékenyebbé vált, de olyannyira, hogy három triplát is bevágtunk a folytatásban (27. perc 61-44). Egy ponttal, de megnyertük ezt a negyedet is, és megnyugtató, tizennyolc pontos előnnyel vághattunk neki a záró felvonásnak (30. perc 66-48).
   
Azonos mederben haladt a mérkőzés a negyedik negyed első felében, Szabó Fanni és Taisiia Udodenko távolról is betalált, a vendégeknél pedig a spanyol irányító, Ygueravide dobott néhány kosarat (35. perc 75-57), de tisztes távolság maradt a csapatok között. A dupla-duplánál járó, remekül játszó Cierra Bravard kapta meg negyedik személyi hibáját, majd ismét Ygueravide hozta közelebb csapatát egy hárompontossal (78-60). Három és fél perccel a vége előtt pontozódott ki amerikai centerünk egy támadóhibával, így 19/3 ponttal és 10 lepattanóval fejezte be a mérkőzést. A vége kiegyenlített játékot hozott, 86-68-nál szólalt meg a mérkőzés végét jelző duda. Ez volt a két csapat huszonegyedik meccsén a negyedik pécsi győzelem, ami különösen örömtelivé tette a vasárnap estét csapatunk körében. A roppant szoros alapszakaszban ez a siker nagyon értékes a PEAC-PÉCS oldaláról, főleg, ha a jövő szombaton felül tudjuk múlni Pécsett a Vasas Akadémia lányait is.
   
   
PEAC-PÉCS – Uni Győr – MÉLY ÚT 86-68 (23-13, 23-16, 20-19, 20-20)
Pécs, 250 néző. V.: Ádám, Goda, Faidt

PEAC-PÉCS: Conwright 8/3, Wentzel 8/6, Gémes-Sarok 11/6, Udodenko 14/6, Bravard 19. Csere: Sánta -, Szabó 13/6, Hegedűs 11/3, Habling - , Kaposi -, Marossy-Ruják 2, Varga -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
Uni Győr: Ygueravide 17/9, Raksányi 6, Dombai 14, Hruscakova 8, Hollivay 4. Csere: Dúl 2, Barnai 4, Papp 7/3, Török 6/3. Edző: Merim Mehmedovic

Wentzel Nóra: Nagyon büszke vagyok a csapatra! Már az első negyedben sikerült nagy előnyre szert tennünk, agresszívan védekeztünk, ültek a hárompontosaink, fontos győzelmet arattunk.

Ábrahám Márta: Gratulálok a csapatnak, nagyon szépen és jól játszottak ma. Bár jó volt a védekezésünk, az ellenfél viszonylag sok üres dobáshoz jutott, ám kihagyták őket - mi ezzel szemben könyörtelenül kihasználtuk a lehetőségeinket. Négy negyeden keresztül sikerült összpontosítanunk, ami nagy szó.


Sandra Ygueravide: Igyekszünk a pozitívumokra koncentrálni a mérkőzésből. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, védekezésben voltak komoly hullámvölgyeink, és a Péccsel ellentétben nem dobtuk be az üres dobásokat.

Merim Mehmedovic: Ahogy várható volt, komoly problémákkal küzdöttünk védekezésben. Kevés ideje vagyok még együtt a csapattal, de ez az a terület, amivel elsőként kell foglalkoznunk.
« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva