NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

MAGABIZTOS GYŐZELEM A PINKK ELLEN

Magabiztos győzelem a PINKK ellen
Könnyedén, végig vezetve nyert csapatunk 86-51-re a PINKK Pécsi 424 ellen bajnoki mérkőzésen, ahol minden benevezett játékosunk pályára lépett.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
86 : 51
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424

Nem volt egy súlycsoportban a két gárda, ez már a kezdésél is látszott, Kiss Virág kezdett bele nálunk a pontgyártásba, zsinórban hat pontot jegyzett. Szépen szedtük a lepattanókat is, nem tudott velünk mit kezdeni a PINKK, a negyed derekán 14-0 állt a táblán. Ha el is rontottunk egy-egy dobást, a támadólepattanókat begyűjtve újra próbálkoztunk, többnyire addig, amíg kosár nem lett a támadásból. Semmi nem akart összejönni a túloldalon, átfordultunk a negyed utolsó percébe, amikor 27-0 állt az eredményjelzőn. Hogy nem veszítette el nullára ezt a negyedet a PINKK, ahhoz kellett Zsilinszky hármasa fél perccel a negyed vége előtt (10. perc 29-3).
   
Laczkó Sári hármasával indult a második felvonás, majd Sarok Niki szerzett egy kétpontos kosarat, Kiss Virágtól kapott remek ütemben egy labdát. Zónavédekezésre váltottunk, a lendületünk nem hagyott alább, de már egy-egy kosár esett is a túloldalon. A negyed derekán a roppant ügyesen játszó Laczkó Sári újabb triplával 39-7-re módosult az állás. Hiába volt odaát az újabb időkérés, a több sérült játékosát is nélkülöző PINKK nem sok mindent tudott tenni. Sokat cserélt Csirke Ferenc, a benevezett játékosok közül tízen is pályára kerültek már az első félidőben, ami 50-17-nél ért véget.
   
Szebbnél szebb támadásokat vezettünk a második félidő elején, igaz nem sok ellenállásba ütköztek lányaink. Kiss Virágék előnye a negyvenhez közelített a harmadik negyed derekán (25. perc 65-26). Fiataljaink jutottak sok játéklehetőséghez ezekben a percekben, kicsit faragtak is hátrányukon a vendégek (65-33). Feljavultunk a hátralévő percekre, Laczkó Sári büntetőjével pedig el is értük a negyvenes különbséget a játékrész végére (73-33).
   
Néhány könnyű ziccert engedtünk ellenfelünknek a záró negyed elején, láthatóan nehéz volt már fenntartani a megfelelő koncentrációt a mérkőzésen, ahol mind a tizenkét benevezett játékosának lehetőséget adott Csirke Ferenc, volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor a Rátgéber Akadémia legfiatalabb játékosaival állt fel az NKA UNIVERSITAS PEAC, amely végül 86-51-re nyert. Csapatunk legközelebb szerdán az izraeli Neve David Ramla ellen Pécsett FIBA Európa Kupa mérkőzésen lép parkettre.
   
NKA UNIVERSITAS PEAC – PINKK Pécsi 424 86-51 (29-3, 21-14, 23-16, 13-18)
Pécs, 200 néző. V.: dr. Mészáros, Szilágyi, dr. Németh
   
NKA UNIVERSITAS PEAC: Dudásová 12/6, Wentzel 8/3, Marshall 4, Nelson 14, Kiss 18/3. Csere: Sarok 8/3, Szücs R. 4, Selcova 2, Laczkó 11/9, Csényi 2, Kötő 3/3, Bojtár -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
PINKK Pécsi 424: Tenyér 5, Szücs L. 7/3, Révész 6/3, Jáhni 10/3, Stewart 1. Csere: Zsilinszky 9/3, Vincze 13/9, Kovács -, Horváth B. -, Földing -. Edző: Vanja Miljkovic, Frano Radan

Vincze Nikolett: Először is szeretnék gratulálni a PEAC csapatának. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, és utána már csak futottunk az eredmény után. Sajnos esélyünk sem volt a győzelemre.
Vanja Milkovic: Kicsit olyan érzésem volt, mintha villákkal felfegyverkezve próbáltunk volna szembeszállni Kalasnyikovokkal. Mindenki tisztában van vele, hogy milyen problémákkal küzdünk.
   
Laczkó Sára: Nehéz mérkőzésre számítottunk, és tudtuk, hogy a maximumunkat kell nyújtani. Szerencsére jól kezdtünk, el tudtunk lépni, könnyű és gyors kosarakat dobtunk, amivel meg is nyertük a mérkőzést.
Csirke Ferenc: Azt kértem a lányoktól, hogy vegyék nagyon komolyan az első negyedet, és örömmel láttam, hogy megfogadták a szavam. A lényegi dolgok ekkor el is dőltek, innentől kezdve tudtam rotálni a csapatot, ami nagyon fontos a ránk váró sorozat szempontjából.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva