NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

MAGABIZTOS GYŐZELEM A PINKK ELLEN

Magabiztos győzelem a PINKK ellen
Könnyedén, végig vezetve nyert csapatunk 86-51-re a PINKK Pécsi 424 ellen bajnoki mérkőzésen, ahol minden benevezett játékosunk pályára lépett.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
86 : 51
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424

Nem volt egy súlycsoportban a két gárda, ez már a kezdésél is látszott, Kiss Virág kezdett bele nálunk a pontgyártásba, zsinórban hat pontot jegyzett. Szépen szedtük a lepattanókat is, nem tudott velünk mit kezdeni a PINKK, a negyed derekán 14-0 állt a táblán. Ha el is rontottunk egy-egy dobást, a támadólepattanókat begyűjtve újra próbálkoztunk, többnyire addig, amíg kosár nem lett a támadásból. Semmi nem akart összejönni a túloldalon, átfordultunk a negyed utolsó percébe, amikor 27-0 állt az eredményjelzőn. Hogy nem veszítette el nullára ezt a negyedet a PINKK, ahhoz kellett Zsilinszky hármasa fél perccel a negyed vége előtt (10. perc 29-3).
   
Laczkó Sári hármasával indult a második felvonás, majd Sarok Niki szerzett egy kétpontos kosarat, Kiss Virágtól kapott remek ütemben egy labdát. Zónavédekezésre váltottunk, a lendületünk nem hagyott alább, de már egy-egy kosár esett is a túloldalon. A negyed derekán a roppant ügyesen játszó Laczkó Sári újabb triplával 39-7-re módosult az állás. Hiába volt odaát az újabb időkérés, a több sérült játékosát is nélkülöző PINKK nem sok mindent tudott tenni. Sokat cserélt Csirke Ferenc, a benevezett játékosok közül tízen is pályára kerültek már az első félidőben, ami 50-17-nél ért véget.
   
Szebbnél szebb támadásokat vezettünk a második félidő elején, igaz nem sok ellenállásba ütköztek lányaink. Kiss Virágék előnye a negyvenhez közelített a harmadik negyed derekán (25. perc 65-26). Fiataljaink jutottak sok játéklehetőséghez ezekben a percekben, kicsit faragtak is hátrányukon a vendégek (65-33). Feljavultunk a hátralévő percekre, Laczkó Sári büntetőjével pedig el is értük a negyvenes különbséget a játékrész végére (73-33).
   
Néhány könnyű ziccert engedtünk ellenfelünknek a záró negyed elején, láthatóan nehéz volt már fenntartani a megfelelő koncentrációt a mérkőzésen, ahol mind a tizenkét benevezett játékosának lehetőséget adott Csirke Ferenc, volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor a Rátgéber Akadémia legfiatalabb játékosaival állt fel az NKA UNIVERSITAS PEAC, amely végül 86-51-re nyert. Csapatunk legközelebb szerdán az izraeli Neve David Ramla ellen Pécsett FIBA Európa Kupa mérkőzésen lép parkettre.
   
NKA UNIVERSITAS PEAC – PINKK Pécsi 424 86-51 (29-3, 21-14, 23-16, 13-18)
Pécs, 200 néző. V.: dr. Mészáros, Szilágyi, dr. Németh
   
NKA UNIVERSITAS PEAC: Dudásová 12/6, Wentzel 8/3, Marshall 4, Nelson 14, Kiss 18/3. Csere: Sarok 8/3, Szücs R. 4, Selcova 2, Laczkó 11/9, Csényi 2, Kötő 3/3, Bojtár -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
PINKK Pécsi 424: Tenyér 5, Szücs L. 7/3, Révész 6/3, Jáhni 10/3, Stewart 1. Csere: Zsilinszky 9/3, Vincze 13/9, Kovács -, Horváth B. -, Földing -. Edző: Vanja Miljkovic, Frano Radan

Vincze Nikolett: Először is szeretnék gratulálni a PEAC csapatának. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, és utána már csak futottunk az eredmény után. Sajnos esélyünk sem volt a győzelemre.
Vanja Milkovic: Kicsit olyan érzésem volt, mintha villákkal felfegyverkezve próbáltunk volna szembeszállni Kalasnyikovokkal. Mindenki tisztában van vele, hogy milyen problémákkal küzdünk.
   
Laczkó Sára: Nehéz mérkőzésre számítottunk, és tudtuk, hogy a maximumunkat kell nyújtani. Szerencsére jól kezdtünk, el tudtunk lépni, könnyű és gyors kosarakat dobtunk, amivel meg is nyertük a mérkőzést.
Csirke Ferenc: Azt kértem a lányoktól, hogy vegyék nagyon komolyan az első negyedet, és örömmel láttam, hogy megfogadták a szavam. A lényegi dolgok ekkor el is dőltek, innentől kezdve tudtam rotálni a csapatot, ami nagyon fontos a ránk váró sorozat szempontjából.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - NEVE DAVID RAMLA EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Utoljára 2017. novemberében tudott nyerni Európa Kupa csoportmeccset csapatunk, amely majd négy év után egy nagy győzelemmel indította az idei főtáblát. Videós visszatekintőnkben egy csokorra valót hoztunk a legszebb jelenetekből a Ramla elleni diadalból.

© Minden jog fenntartva