PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

LEZÁRULT A PÁRHARC

Lezárult a párharc
Jelentős hátrányból fordított és nyerte meg a meccset a legvégén a PEAC-PÉCS Kozármislenyben a PINKK Pécsi 424 ellen, így a mieink zárták a 2017/2018. évi bajnokságot a hetedik helyen.
PINKK
PINKK
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Nem volt irigylésre méltó helyzetben a vendéglátó PINKK, hiszen 7 nap alatt a negyedik mérkőzés várt rájuk a hetedik helyért vívott második összecsapáson, de a PEAC-PÉCS meghatározó játékosai is rendkívül elfáradtak a szezon végére. Ez a fáradtság azonban a legelején nem látszott, szépen belekezdtek a csapatok, felváltva estek a kosarak, három perc alatt 8-8-ig jutottak. Néhány kihagyott helyzet Rujákéknál, pontosabb támadójáték nálunk, Sanja Mandic duplája után 9-17 állt az eredményjelzőn, amin faragott az első negyed végére a házigazda (17-21).

A második negyed hozta a fordulatot, faultproblémáink miatt Éles Péter kénytelen volt mélyebb rotációval forgatni csapatát, minden bevethető játékosa pályára került. Akadozott nálunk a gépezet támadásban, Gémes-Sarok Nikiék pedig elkapták a fonalat és máris tíz ponttal jártak előrébb (35-25). A harmadik negyedben próbáltunk felzárkózni, de rendre visszaverték ezeket a rózsaszínek, nem nagyon akart csökkenni a tíz pontos differencia (25. perc 51-41). Sanja Mandic harcosságának köszönhetően hat pontra felzárkóztunk, lehetőségünk lett volna ennél közelebb is kerülni a PINKK-hez, de többször is hibáztunk ezekben a pillanatokban, így a záró felvonásra megint visszaállt a tíz pontos különbség (60-50).

A záró negyedre elfáradó PINKK-nek, és a fáradhatatlannak tűnő Sanja Mandic játékának hála, kezdett látszani a remény, hogy meglehet a fordítás és a hetedik helyet jelentő győzelem. Nem volt könnyű, a hazaiak legjobbja, a mérkőzésen 17 pontig jutó Ruják Nóra triplájával 67-58-ra járt előrébb a vendéglátó a negyed derekán, de jött az ezen az estén 25 pontig jutó Sanja Mandic, higgadt, pontos büntetőzéseivel és máris egy pontra voltunk (67-66). Egy perc volt a lefújásig, amikor Imovbioh palánk alatti találatával hosszú idő óta átvettük a vezetést 67-68-ra, amit még a végén Rasheed Rita egy büntetővel megtoldott. 69-67-re győzött a PEAC-PÉCS, és ezzel a hetedik helyen zárult csapatunk számára az idei bajnokság.

PINKK PÉCSI 424 – PEAC-PÉCS 67-69 (17-21, 22-10, 21-19, 7-19)
Kozármisleny, 100 néző. Vezette: Söjtöry, Radnóti, Kovács N.

PINKK: Sánta 9/3, Ruják 17/3, Sarok 9, Slaughter 9, Cheslek 8. Csere: Raus 3/3, Séra 6, Zsilinszky 4, Benke 2. Edző: Laczka Miklós.
PEAC-PÉCS: Mandic 25/3, Szücs R 2, Rasheed 7, Licskai 9/3, Imovbioh 10. Csere: Roberson 6, Wentzel 4, Demeter 4, Szücs L 2. Edző: Éles Péter.


« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva