PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

LEZÁRTUK A PÁRHARCOT

Lezártuk a párharcot
Végig vezetve arattunk magabiztos győzelmet Budapesten a TFSE-MTK ellen, ezzel a hetedik helyen fejeztük be a 2020/2021-es bajnokságot.
TFSE-MTK
TFSE-MTK
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Ezúttal Sánta Petra került a maródiak listájára, irányítónk a szombati edzésen sérült meg. Noha próbálkozott a bemelegítéssel, de végül a kispadról figyelte a mérkőzést. Remekekül és igen motiváltan kaptuk el a rajtot, alig telt el három perc 0-7-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző, Wentzel Nóri folytatta ott, ahol csütörtökön abbahagyta. Tijana Andusic a palánk alatt villogott, 2+1-e után tizenegy pontos előnyre tettünk szert a negyed derekán (4-15). Paula Strautmane is igen agilisan kosárlabdázott, két triplája is beesett az első negyedben, de Kiss Virág is jól megszórta az ellenfél kosarát, így tíz perc játék után 27-10-re vezettünk. A második játékrészben kicsit jobban magára talált ellenfelünk támadásban, a pécsi mérkőzéssel ellentétben Bernáth Réka ma eredményesebb játékkal rukkolt elő. Több szép megmozdulásunk volt ebben a periódusban is, gördülékenyen támadtunk, többen is kivették részüket a pontszerzésből. Szép gólpasszok, szemfüles szerzett labdák, nem is lehetett más, mint hogy tovább növeltük előnyünket (16. perc 21-42), a nagyszünetre pedig Kiss Virág büntetőivel túlmentünk az ötven dobott ponton (28-51).
   
Katona Szidónia szerzett kosarat a hazaiaknál, pécsi oldalon viszont Kiss Virág és Paula Strautmane is bevágott egy-egy hárompontost, amivel mentünk tovább előre. A legnagyobb különbséget huszonkilenc pontot 34-63-nál értük el Wentzel Nóri duplájával. Remekül éltünk a második esélyeinkkel is, a támadólepattanók megszerzése után főként Kiss Virág volt az, aki kosárra váltotta a helyzeteit. 44-67-es állásnál jött el a záró negyed, aminek az elején Nikola Dudásová két duplával is beköszönt. A negyed derekán Szücs Réka pontozódott ki, majd nem sokkal később Wentzel Nóri esett a parkettára dobáskísérlete után, úgy hogy keményen beverte a fejét egy lökés nyomán. Heves reklamálás után visszanézték az esetet a játékvezetők és sportszerűtlennek ítélték a mozdulatot, viszont Nóri, aki szinte mindenét fájlalta az esés után, már nem tudott visszatérni a meccsen, amit magabiztosan 80-62-re megnyertünk. Az utolsó percekben a fiataloknak is játéklehetőséget adott Csirke Ferenc, Laczkó Sári, Habling Lara és Hegedűs Rebeka egyenesen egy győztes NB I B-s meccsről érkeztek a Városmajorba, miután a Radobasket otthonában 79-50-re nyert amatőr csapatunk, (itt Laczkó Sári 23/15 pontig jutott). Ezzel az idegenbeli győzelemmel véget ért számunkra a 2020/2021-es évad, melyben rengeteg viszontagság után a hetedik helyen zártunk.
   
TFSE-MTK – PEAC-PÉCS 62-80 (10-27, 18-24, 16-16, 18-13)
Városmajor, zárt kapuk mögött.
V.: Győrffy, Nagy, Nyilas
   
TFSE-MTK: Boros 2, Katona 10/3, Bernáth 17/9, Németh 10/3, A. Jenkins 8. Csere: Herman 5/3, Kováts 2, Király -, Kovács 6, Tóth 2. Edző: Magyar Bianka, Hegedűs Péter
PEAC-PÉCS: Szücs R. 6, Wentzel 15/3, Strautmane 14/9, Kiss 18/3, Andusic 12. Csere: Sarok 9/3, Dudásová 6, Habling -, Laczkó -, Hegedűs -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Magyar Bianka: Először is gratulálok a PEAC-nak és nekünk is. A párharcot megelőzően beszéltük Ferivel, hogy mindkét csapatot nagyon keményen sújtotta a balsors a szezonban. Nem volt két olyan hét, amikor együtt edzett volna a teljes keretünk. A mai mérkőzés második félidejében öröm volt látni, hogy nagyjából a két évvel ezelőtt feljutó keretünk harcolt a parketten és állták is a sarat az erős PEAC ellen. Nagyon tanulságos idény volt a mostani, reméljük a következő nem lesz ennyire kaotikus. Összességében sok dologban léptünk előre, erre törekszünk továbbra is! Jó pihenést kívánok mindenkinek!
Katona Szidónia: Szeretnék gratulálni a PEAC-nak! Nem mondom, hogy nem vagyunk csalódottak, de annak mindenképpen örülünk, hogy eljutottunk a rájátszásig és nem vallottunk szégyent. Gratulálok magunknak is, hiszen nagyon erős közösség alakult ki a csapaton belül, örülök, hogy együtt tudtunk helytállni!
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatomnak és a TFSE-MTK-nak is! Két viharvert fél játszott egymással a hetedik helyért. Ma este egészen más mérkőzést láthattunk volna, ha mindkét csapat teljes létszámmal ki tudott volna állni. Végtére örülök, hogy befejeződött a szezon, hiszen nagyon kemény dolgokon mentünk keresztül. Büszke vagyok a lányokra, amiért ezt így végig bírták csinálni. Bebizonyították, hogy milyen sportemberek is valójában. Jó nyarat mindenkinek!
Sarok Nikolett: Sok problémánk volt a szezonban, mostanra nagyjából minden rendben van. Örülök, hogy pályára tudtam lépni és jó szájízzel tudtuk befejezni az idényt. Két elkeseredett csapat találkozott a hetedik helyért, mindenkinek jár a dícséret és a gratuláció!

« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Hatodik felkészülési mérkőzésünket a PINKK Pécsi 424 ellen vívtuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozó 82-69-es PEAC-PÉCS sikerrel zárult.

© Minden jog fenntartva